Enver Kadıoğlu Koşusu'nu Splendid kazandı

Enver Kadıoğlu Koşusu'nu Splendid kazandı


3+ yaşlı İngiliz atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 2100 metre mesafe üzerinden sentetik pistte koşuldu.


2023 yılı Enver Kadıoğlu Koşusu'nu (KV-7); Volkan R. Ekinci'nin sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Aydın Küçükaksoy tarafından antrene edilen 4 yaşındaki doru kısrak Splendid (Luxor - Grand Expectations / Grand Ekinoks)  jokeyi Özcan Yıldırım ile kazandı.

Koşuda ikinciliği, Çakır Yıldızı (Papa Clem - Dilay Star / Luxor) elde ederken, Gold Power (Win River Win - Şahmeral / Sun Music) üçüncü, Bağ Bozumu (Captain Rio - Fine Time Lucille / Mineshaft) dördüncü ve son olarak Gökhan Babam (Güngör Baba - Sabur / Red Bishop) ise beşinci oldu.

Kazanan Splendid için bitiriş derecesi 2.10.23 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar 1,5 Boy - 1,5 Boy - 1,5 Boy - Burun şeklinde oluştu.



Koşu sonrası düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına Kulübümüz Asli Üyesi Can Polat Eyigün'e kupasını, merhum Enver Kadıoğlu'nun torunu Ayşem Kulaksız verdi. Törene, Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce de katıldı.

 

Enver Kadıoğlu

1922 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Enver Kadıoğlu, ilk ve orta eğitimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 1944 yılında İstanbul Boğaziçi Lisesi’nden mezun oldu. Askerlik görevinin ardından aile mesleği olan çiftçiliğe başlayan Enver Kadıoğlu, 1965 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Uzun yıllar sahalarımızda atçılık ve yetiştiricilik yaptı. 2004 yılında aramızdan ayrılan Enver Kadıoğlu’nu anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

4t8y7sjlkogh1lffopicwebv.jpg

8xpycexs6yiztjszvvIeg5fw.jpg

nokb2vmagkjvltuzfjqith1p.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.