Erasmuslu Öğrenciler Esenyurt’u Ziyaret Etti

Erasmuslu Öğrenciler Esenyurt’u Ziyaret Etti

 “KarmaGöç Projesi” kapsamında 8 farklı ülkeden Türkiye’ye gelen 40 Erasmus öğrencisi,Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’u ziyaret etti. Yapılanziyaretten dolayı mutlu olduğunu belirten Bozkurt, “Bu tür ziyaretler barış vekardeşlik için çok önemlidir” dedi.

Türkiye’de ve dünyada yaşanan göçmenproblemleri ve çözümleri noktasında “Karma Göç Projesi” ile Türkiye’ye gelenErasmus öğrencileri Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’u ziyaret etti.Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Danimarka,Romanya ve Slovakya’dan gelen 40 Erasmus öğrencisini ağırlamaktan memnuniyetduyduğunu söyleyen Bozkurt, bu tür ziyaretlerin birlik, beraberlik ve kardeşlikaçısından önemli olduğunu vurguladı. Proje kapsamında Esenyurt’ta mültecilerleçalışan kurum, dernek ve vakıfları ziyaret ederek göçmen problemlerini gözlemlemeyive çözümleri hakkında bilgi almayı amaçlayan öğrenciler, Esenyurt KentKonseyi’ni de ziyaret ettikten sonra Esenyurt eski belediye binasında “Save TheChildren” ve “Mavi Hilâl” derneklerinin gerçekleştirdiği sunumlara katıldı.

“BirbirimiziAnlarsak Sorunlarımızı Çözeriz”

Erasmuslu öğrencileri ağırlamanın pozitif birenerji verdiğini ifade eden Başkan Bozkurt, “Biz birbirimizi anlarsaksorunlarımızı çözeriz. Bu tür ziyaretler barış ve kardeşlik için çok önemlidir.Dünyada ve ülkede dengeli kalkınma olmadığı sürece göçler hep olacaktır.Esenyurt iç ve dış göçler sonrasında oluşmuş büyük bir kenttir. İlçemize sondönemde gelen yabancı göçmenler Avrupa’daki birçok kentin nüfusuna eşdeğerdurumdadır” dedi.

n5xdl6gzqrwu1epm0ooyksvz.jpg

gplyxbiIettm6sau8mrkflx1.jpg

nxc4w2o9apl3qhruI8selgep.jpg

zvvy1ptIlbmxsd4oekcq0fgr.jpg

oi5rg2Iny8zmwhxcuvnbw7co.jpg

brwna4uqo27kgfmqwxtdnjyl.jpg

4wtpclvfsvxuznjdkygapk0i.jpg

bopvrIcomxcntwwyr4jaftdn.jpg

ay8vIgm3naqwuevezjhbch6z.jpg

rtl5iay72Ilgnfhbqj4c8dsu.jpg

soeli0af9jq463bnqwlwd82v.jpg

46y0islaqscmpxdd2ytwazgr.jpg

et5dprplxclvvubhmouwwkk7.jpg

pxwodpb8bvmxr21ou0fac9zr.jpg

qyeuzwi4ernrzttowb2f1lIq.jpg

putjul3onywfkmdeqt8el4kb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.