Erdek ve Edremit’te Huzurlu Bir Tatil İle Dinlemeye Ne Dersiniz?

Erdek ve Edremit’te Huzurlu Bir Tatil İle Dinlemeye Ne Dersiniz?

Tatil kavramının anlamı herkes için değişir, kimi tatilde çılgınca eğlenmek, gece hayatı ile dertlerini unutmak ister ve tatile gideceği yeri buna göre belirler Kimi için deniz, kum ve güneş tek kriterdir ve tercihini buna göre yapar.

Kimileri içinse tatil huzur anlamına gelir ve tatilde huzur, dinginlik arayanlar ancak aynı zamanda denizin de güzel olmasını, doğanın kollarında kaybolmayı isteyenler için en uygun tatil destinasyonu Balıkesir’in köklü turistik merkezleri Erdek ve Edremit’tir. Ülkemizin Marmara Bölgesi’nde yer alan en önemli tatil merkezlerinden biri olan Balıkesir’in bu iki ilçesi aynı zamanda Türkiye’nin en eski tatil merkezleri olarak da tanınıyorlar ve huzurun tatil hali desek sanıyoruz pek de abartmış olmayız zira her iki ilçede gerçekten çok huzurlu ve bu huzur burada tatil yapan herkesin adeta ruhuna işliyor. Her iki ilçenin de doğası büyüleyici bir güzelliğe sahip ve bu doğal güzellikler tarihi değerlerle taçlanıyor. Bu açıdan bakınca Edremit ve Erdek’e yalnızca birer tatil merkezi olarak yaklaşmak haksızlık olur zira bu iki ilçe aynı zamanda mükemmel birer gezi rotası olarak da değerlendirilmeli. Kısacası tatilden beklentiniz huzur, tertemiz bir denizde yüzmek, nezih plajlarda güneşlenmek ve bu arada yeni yerler görüp ülkemizi daha yakından tanımaksa Edremit ve Erdek kesinlikle tam size göre.

Doğası ile büyüleyen Edremit

Marmara bölgesinin en güzel illerinden biri olan Balıkesir’in merkezinden yaklaşık olarak 87 kilometre uzaklıkta yer alan Edremit’e araçla ulaşmak yine yaklaşık olarak 1 saat kadar sürüyor. Edremit’in en dikkat çekici özelliği doğa harikaları ile dolu olması. İlçenin her köşesinden bir doğal güzellik fışkırıyor. Hasan Boğuldu Gölet’i, Sütuven Şelalesi, Şahin Deresi Kanyonu ilçedeki gezip görebileceğiniz etkileyici doğal güzelliklerden sadece bir kaçı. Bu arada Edremit aynı zamanda birçok kaplıcaya da ev sahipliği yapıyor ve bu nedenle sadece doğa ve tarih turizminin değil sağlık turizminin de gözde destinasyonları arasında ilk sıralarda yer alıyor. İlçede başta Güre’de olmak üzere birçok kaplıca bulunuyor ve tüm bu kaplıcalar çok sayıda hastalığın tedavisinde son derece etkili oluşları ile tanınıyor.

ilçenin merkezinin yanı sıra ünlü tatil merkezleri olan Altınoluk ve Akçay’da da yer alıyor. Evet, yeri gelmişken söylemeden geçmeyelim; ülkemizin en sevilen tatil merkezlerinden olan Altınoluk ve Akçay da Edremit ilçesinde bulunuyor. Yani Edremit hem merkeziyle hem de beldeleri ile dört dörtlük bir tatil merkezi. Dilerseniz ilçenin merkezinde bulunan butik otellerde konaklayarak ilçenin tadını çıkartabilirsiniz ya da tercihinizi ilçede bulunan ünlü tatil merkezlerinden yana kullanarak buralarda keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Tarihle doğanın kesişim noktası Erdek

Balıkesir’in en az Edremit kadar güzel ve popüler tatil merkezlerinden biri de Erdek. Balıkesir merkezinden yaklaşık olarak 118 kilometre uzaklıkta bulunan ilçeye araçla ulaşmak 1,5 saat kadar sürüyor. Erdek doğal ve tarihi güzelliklerin büyük bir ahenkle birleştiği bir destinasyon olarak sahip olduğu popülerliği sonuna kadar hak ediyor. Erdek’te bulunan tarihi mekânlardan bazıları şunlar; Kyzikos Antik Kenti, Kirazlı Manastırı,HadrianusTapınağı, şehir surları. Bunlar Erdek’in köklü tarihine ışık tutan eşsiz tarihi değerler ve emin olun hepsi çok güzeller. Ayrıca özellikle Kyzikos Antik Kenti’ni mutlaka gezmenizi öneriyoruz zira Erdek’in Düzler mevkiinde yer alan bu antik kentin geçmişi 2500 yıl öncesine uzanıyor, dolayısıyla Kyzikos Antik Kenti bölgenin binlerce yıllık tarihine ışık tutan çok özel bir yer.

bu popüler turizm cennetinin farklı yerlerinde konaklama seçeneği sunuyor. Her biri konforlu ve kaliteli hizmet sunan butik otellerde konaklayarak gerçek bir dinlence yaşamanın tadını çıkartabilirsiniz. Ayrıca tatil için Erdek’i seçtiğinizde emin olun ki yalnızca tarihi eserler değil birçok doğa harikası da görme şansını yakalayacaksınız. Ayrıca ilçenin muhteşem plajlarında da deniz, kum ve güneşe doyacağınızı da ekleyelim. Kurbağalı Plajı, Çuğra Plajı ve Ocaklar Plajı ilçenin en ünlü plajları. Yazımızı son bir öneri ile bitirelim; Erdek’te günü birlik olarak yapılan tekne turlarına katılarak Erdek ve çevresinin ev sahipliği yaptığı harika koyları da görebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.