ERDOĞAN:  SON SÖZÜ TOP, TÜFEK DEĞİL İMAN BELİRLER

ERDOĞAN: SON SÖZÜ TOP, TÜFEK DEĞİL İMAN BELİRLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz gecesi gördük ki son sözü top, tüfek değil iman belirler, yürek belirler, inanç belirler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz gecesi gördük ki son sözü top, tüfek değil iman belirler, yürek belirler, inanç belirler. 15 Temmuz gecesi gördük ki güneş batınca üzerimize çöken karanlığın hükmü, ertesi sabah yeniden güneş doğana kadardır.15 Temmuz gecesi gördük ki yuları gavurun elinde olan hainin büründüğü kisve ne olursa olsun, gün doğduğunda gerçek yüzü mutlaka ortaya çıkmaktadır” dedi. Erdoğan, üniversite öğrencilerinin Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) aldıkları kredilerin faizlerine ilişkin kabine toplantısı sonrası açıklama yapılacağını belirterek, “Gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Daha ileri gidiyorum, enflasyona da kurban etmeyiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin altıncı yıl dönümü dolayısıyla bugün İstanbul’daki Saraçhane Meydanı'nda düzenlenen anma programında konuştu. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“Bugün, 15 Temmuz ihanetinin 6’ncı yıl dönümü. Toplamda 252 kardeşimiz şehadetle şereflendi. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu ihanet girişimi sırasında darbecilerin helikopterlerine, uçaklarına, takalarına, silahlarına çıplak elleriyle karşı koyarken yaralanan gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum.

Toplumların tarihlerinde asırlar boyu unutulmayacak dönüm noktaları vardır. Milletimiz, 15 Temmuz’da akşam güneş batarken başlayan darbe girişimini sabah güneşin doğuşuyla akamete uğratarak böyle bir destan yazmıştır. Farklı dönemlerde farklı kisveler altında sahnelen sinsi oyun, 15 Temmuz gecesi milletimizin iman dolu göğsüne çarparak yerle yeksan oldu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.