Erhan Adem: “Deprem Bölgelerindeki Çiftçilerin Sulama Hizmet Bedelinde Yüzde 50 Devlet Desteği Uygulaması Mağduriyet Yaratıyor”

Erhan Adem: “Deprem Bölgelerindeki Çiftçilerin Sulama Hizmet Bedelinde Yüzde 50 Devlet Desteği Uygulaması Mağduriyet Yaratıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, yaptığı yazılı açıklama ile Deprem Bölgelerindeki Çiftçilerin Sulama Hizmet Bedelinde %50 Devlet Desteği Uygulamasının mağduriyet yarattığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem’in yazılı basın açıklaması şöyle:

“Cumhurbaşkanı kararıyla Nisan 2023'te yürürlüğe giren tarımsal sulama amaçlı su kullanım hizmet bedelinde %50 devlet desteği uygulaması, deprem bölgelerinde çiftçiler için soru olmaya devam ediyor. Özellikle Hatay ilinde yaşanan uygulama sorunu, çiftçilerin mağduriyetine yol açıyor.

Cumhurbaşkanı Kararına göre, destekten yararlanacak çiftçilere 2023 yılına ait ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) kaydı zorunluluğu getiriliyor ve deprem nedeniyle 2023 kaydı alınması neredeyse imkânsız hale geliyor. Bu durum, çiftçilerin destekten faydalanmasını engelliyor.

Bu uygulama, deprem mağduru çiftçilerin haklarını gasp etmektedir. Kararda herhangi bir yıl kısıtlaması olmamasına rağmen, bu haksız uygulamadan vazgeçilmeli ve deprem mağduru tüm çiftçilere sulama hizmet bedelindeki indirim hakkı tanınmalıdır.

Hükümet yetkililerinin, çiftçilerin hak ettikleri desteği alabilmeleri için acilen bu konuya müdahale etmesi gerekmektedir. “

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.