Erhan Adem:

Erhan Adem: "Pancar Üreticisi Dertli"

Cumhuriyet Halk Partisi Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Yozgat Sarıkaya’da şeker pancarı üreticileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Adem; “Yozgat’ın Sarıkaya ilçesi ve çevresindeki köylerdeki şekerpancarı üreticilerin ellerindeki şeker pancarını günlerdir fabrikaya teslim edemediklerini için sokaklarda kilometrelerce uzunlukta kuyruklar oluştuğunu, eğer yağışlar artarsa çiftçinin tüm emeğinin yine heba olacağını” söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem’in konu ile ilgili açıklamaları şöyle:

“Yozgat'ın Sarıkaya ilçesi ve çevresindeki kasaba ve köylerdeki şekerpancarı üreticileri, Sorgun şeker fabrikasının alım işlemlerini başlatmaması ve sürecin gecikmesi sebebiyle büyük bir mağduriyet yaşıyorlar. Aralık ayı bitmek üzere hala tarlalardan sökülmüş şeker pancarı fabrikaya gitmeyi bekliyor. Ayrıca, Sarıkaya ilçesi ve köylerinde üretilen şekerpancarının yerine Konya bölgesinden getirilen ürünlerin tercih edilmesi, bölgedeki çiftçiler arasında ciddi bir soruna neden oluyor.

Tarlalarda hala 40.000 tonun üzerinde şekerpancarı bulunmakta ve bu ürünler, yoğun yağışlar nedeniyle toplanamamaktadır. Bu durum, çiftçilerin büyük bir kısmını olumsuz etkilemiş; çünkü tarlalarda bekleyen şekerpancarını çıkarmak ve taşımak için gerekli olan altyapı ve koşullar bir türlü sağlanamıyor.

Çiftçiler, köyler içindeki sınırlı alan sebebiyle şekerpancarını sokaklara kadar dökmek zorunda kalıyorlar. Daha sonra ise ikinci bir nakliye ücreti ödemek suretiyle, bu şekerpancarını fabrikaya taşımayı planlamaktadırlar. Bu durum, çiftçilerin maddi ve fiziki anlamda büyük zorluklar yaşamasına sebep olmakta ve tarımsal üretim sürecindeki sorunları daha da artırmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak yetkililere sesleniyoruz! Çiftçimizi daha fazla mağdur etmeden yollara dökülen pancarların bir an önce fabrikaya gitmesini sağlayın. Zira çiftçi önünü göremiyor.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.