Erhan Adem: ‘Yangın Bahane, İmar Şahane’

Erhan Adem: ‘Yangın Bahane, İmar Şahane’

Cumhuriyet Halk Partisi Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan son kararı eleştirerek; “11 ilde 1 milyon metrekareden fazla orman alanının orman vasfı kaldırılmak isteniyor. AKP iktidarı yanan, yakılan orman alanlarını ıslah edip yeniden ağaçlandırmak yerine beton binalar dikmeyi marifet sayıyor. Bu karar doğru değil, şiddetle karşı çıkacağız.” dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem’in konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 “Erdoğan’ın kararıyla İstanbul, Antalya, İzmir, Balıkesir, Kütahya, Manisa, Muğla, Mersin, Sivas, Trabzon ve Yozgat'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarılıyor. Bu alanların bazıların, orman yangınları sonrasında yok olan yerler olduğunu biliyoruz. Minareyi çalan kılıfına uydurur misali; ‘orman sınırları dışına çıkarılan alanların iki katından az olmamak üzere, devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazine'nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğü'ne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacağı’ iddia ediliyor. Bu konuda AKP iktidarının sabıkası ortada. İktidarları döneminde yapılan değişikliklerin tamamı, orman alanlarının amaç dışı kullanımı ve orman varlığının yandaşa peşkeş çekilmesine yöneliktir. Yönetmelikle ormanlar; deyim yerindeyse beton lobisin arka bahçesine dönüştürülmek isteniyor. Buna izin vermeyeceğiz.”

AKP iktidarı çok geniş bir orman alanını daha orman vasfını silerek koruma statüsünü ortadan kaldırmak istiyor diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Yeraltı suları tükeniyor, su kaynakları hızla azalıyor. Ağaçlar kesiliyor. Ülkeyi neredeyse çeyrek asırdır yöneten AKP iktidarı göz önündeki bu felakete karşı tek bir önlem dahi almıyor. Önlem almayı bırakın! Ormanlık alanları imara açarak engel oluyor. Türkiye‘de her kesimin bu konuya büyük bir duyarlılıkla yaklaşması gerekiyor.”


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.