“ESAK” Doğal Afetlere Hazırlanıyor

“ESAK” Doğal Afetlere Hazırlanıyor

EsenyurtBelediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESAK), Türkiye genelinde doğal afetleremüdahale etmek amacıyla AFAD’ın verdiği eğitimlere katıldı. Alınan bu eğitimlersonucunda ekip, hem ilçede hem de Türkiye genelindeki afetlere müdahale edebilecek.

İlçede yaşanacakolası doğal afetlere müdahale amacıyla Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt tarafından kurulan Esenyurt Belediyesi Sivil Savunma Ekibi (ESAK), AFADEğitim Merkezi’nde eğitimlere başladı. Kentsel ve hafif arama kurtarmakonularında teorik ve uygulamalı olarak eğitim alan ekip bu eğitimler sayesindeafetlere anında müdahale edebilecek. Eğitim sonunda AFAD tarafından yapılan sınavdabaşarılı olanlar, Türkiye genelinde meydana gelen olası doğal afetlerde de görevalabilecek.

“ESAK, Gönüllü PersonellerdenOluşuyor”                                                  

Ekibin belediyebünyesindeki gönüllü personellerden oluştuğunu söyleyen ESAK Amiri Zekeriya Coşkun,“Ekibimiz 45 kişiden oluşuyor. İlk tur eğitimimizi tamamladık. Ardından AFAD’ınverdiği 3 haftalık bir eğitimden sonra sınava girerek akredite olacağız. Dahasonra hem ilçemizde hem de Türkiye genelindeki afetlere müdahale edebileceğiz. SayınBaşkanımızın talimatıyla hem ilçe genelindeki olumsuzluklarda hem de ilçedışındaki afetlerde vatandaşlarımıza yardımcı olacağız” dedi.

yof9l1z4znadrwgamh0elupc.jpg

e1c2plarhf8crjlmvkkxz4zi.jpg

sktphobfsnxkbw4cr0u65ady.jpg

cwshqbhxwlmi82nsdrgyjnpj.jpg

efe5yo6oazbk4rlvqlw1rjua.jpg

gud7ntbw51qj2mzovc03sIvh.jpg

jjg96scdahwxypkxbgwazq3q.jpg

1m4oeijbn9drsaprhmxlvcgq.jpg

5sg6ledtj2yo40j7wrIghmmy.jpg

ybwvcIqeykhnu8dsojmw9gkd.jpg

89pxqphIzbhztqsygydcl6dr.jpg

hivvjtcxnc1fspm8j0gm7ydo.jpg

cqntfgjvjb5ssgy37y9uhdfe.jpg

tl2eoyvqxv5cp6jwom7prnbl.jpg

hpq4unn5ao1mrcsqp39vtbu8.jpg

m8yrkhcji9ag7kInwgt32afe.jpg

shzfrhlaoycd4r3pqpelmgt1.jpg

pbhhcworzriv5qs6vqoxea2w.jpg

xkfb0vsdta1Iwgezmpqexmyv.jpg

kisddz569fgjyeum2wpmxIhp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.