ESAK Sınavını Başarıyla Verdi

ESAK Sınavını Başarıyla Verdi

Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESAK), AFAD’ın yaptığı HafifKentsel Arama Kurtarma Akreditasyon Sınavı’nda başarılı olarak belgelerinialdı.

Doğal afetlerle mücadele amacıyla Esenyurt Belediye Başkanı KemalDeniz Bozkurt tarafından kurulan Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESAK),AFAD’ın gerçekleştirdiği Hafif Kentsel Arama Kurtarma Akreditasyon Sınavı’nagirdi. Yeşilköy AFAD eğitim alanında uygulamalı olarak gerçekleştirilen sınava 20kişilik ekip katıldı. Tüm gün süren sınavda ekip; enkaz çıkarma, depremesnasında görev dağılımı, enkazda araç gereç kullanımı, koordine olma, yerleşimalanları belirleme gibi konularda becerilerini sergiledi. Sınavda üstün başarıgöstererek akredite olan ESAK ekibi, olası doğal afetlere müdahale edebilecek.

Artık DahaTedbirliler

Olası bir doğal afete karşı artık daha tedbirli olabileceklerini söyleyenESAK Amiri Zekeriya Coşkun, “Gönüllülerden oluşan 20 kişilik gurubumuzla akreditasyonsınavını başarılı bir şekilde tamamladık. Sınav; enkazdan yaralı çıkarma,kazma, hilti, elektrikli testere gibi deprem anında yardımcı araçlarınkullanımı ve zamanı verimli kullanma üzerine gerçekleştirildi. Arkadaşlarımızlabirlikte başarılı olduk. Burada ekibime teşekkür ediyorum. Herkesin emeğinesağlık” dedi.

bh4pxh8vj2a3tdyu0piynqwr.jpg

lpxo4eotg5r1ahwcmIzgpkqq.jpg

Ingjea1obtvqjoagcfdyuu6y.jpg

ntkcurn8v2d4ufpaq60wmh5g.jpg

n98fyr7ql2wotxfvesbqcymg.jpg

8pw6dzoqi4lkosecn5cxtmkr.jpg

bt0m46nxggb5vxkfc9yltplu.jpg

vmvknljzql6tupo8e4Iumxrs.jpg

oI25s6x7pgjdwprjoqaailzz.jpg

byxyn43lfwcjjhgldxs8te5w.jpg

kxd02f8nhI79mytljwtbg36d.jpg

wx1faorlobgwc3inqtyuaqm2.jpg

y0hil1jm3brl65tvb7sormse.jpg

isoyzchz1ofscvq4Ignljgxq.jpg

kwsebmynwfhv4gi50txu9pj3.jpg

w0vvd2ng17rfz4qyrkwcdkl5.jpg

vfsallbojxc6kfpepc2dvxiw.jpg

x0kbqpgdknxrohhwzfiIba8v.jpg

uxoqsmja6bxky4zrnktpwlad.jpg

sqvtdadjlchcmebfy2ktuhrn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.