Esat Özbilen Koşusu'nu Wolf Seyfo kazandı

Esat Özbilen Koşusu'nu Wolf Seyfo kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1900 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2024 yılı Esat Özbilen Koşusu'nu, Zülfikar Hatunoğlu'nun sahibi ve Sami Kandil'in de yetiştiricisi olduğu Wolf Seyfo (Native Khan - Smarty Rose / Mountain Cat) jokeyi Selim Kaya idaresinde kazandı. Halit Hatunoğlu'nun antrene ettiği doru tay bu galibiyetiyle kariyerindeki 5'inci birinciliğini kazanmış oldu.

5 safkanın start aldığı yarışta Pekerim ikinci olurken, Şerdil üçüncü, Super Day dördüncü ve King Rüzgar da beşinci oldu.

Koşunun galibi Wolf Seyfo için bitiriş derecesi 2.02.35 olurken, farklar ise 9 Boy - 2 Boy - 1/2 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Esat Özbilen

1920 yılında Adana’da doğan Esat Özbilen, Borsa Meclis Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Asliye Hukuk Mahkemeleri’nde bilirkişi olarak görev yaptı. Sahalarımızda da uzun yıllar at sahibi olarak yetiştiricilik yapan Özbilen, Adana ve İstanbul Hipodromlarında Komiserler Kurulu Başkanı ve üyesi olarak görev yaptı. Ardından Yüksek Komiserler Kurulu üyesi olarak görev alan Özbilen, 1976 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2007 yılında aramızdan ayrılan Esat Özbilen'i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

wgysdkz0agc3hz4ox1psto8v.jpg

Ido7jdswtixn3kykmluffzqg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.