ESBİM 97 Kişiye Daha Umut Oldu

ESBİM 97 Kişiye Daha Umut Oldu

İşsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla iş arayanlarla işverenleribir araya getiren Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), düzenlediğimülakatla 97 kişiyi daha iş sahibi yaptı.

ESBİM, istihdam sayısını her geçen gün artırarak işsizliğe çareolmaya devam ediyor. Sektörün öncü tekstil firmalarıyla iş arayan vatandaşlarıbuluşturan birim, Nene Hatun Kültür Merkezi’nde düzenlediği işe alımmülakatıyla 97 kişiyi daha istihdam etti.

2022Yılında 14 Bin 550 Kişi İstihdam Edildi

2022 yılında 14 bin kişinin istihdam edildiğini söyleyen EsenyurtBelediyesi Yerel Hizmetler Müdürü Murat Boduroğlu, “ESBİM olarak bu mülakatlarıher geçen gün artırıyoruz. Bu da bize onur ve gurur veriyor, işimizi ne kadardoğru ve layıkıyla yaptığımızı gösteriyor. Her geçen gün artan bir istihdamrakamımız var. Toplamda 45 bin 300 kişiye istihdam sağladık. Biz Türkiye’nin enbüyük ilçesi olan Esenyurt’ta işsizlik oranının en aza inmesi hatta ortadankalkması için çalışmalar yapıyoruz. Esenyurt Belediye Başkanımız Kemal DenizBozkurt bu konuya çok önem veriyor. İş arayan ve işçi arayan herkesi ESBİM’ebekliyoruz” dedi.

İlk İşi ESBİM’den

ESBİM sayesinde ilk işine başlayacak olan Barış Nağay, “Bu ay 18yaşıma girdim. İş aramak istedim, ESBİM’e baktım ki iş alanı geniş. Daha öncetanıdıklarım da ESBİM’le iş bulmuştu. Çok güzel anlattılar. Mülakat benim içinolumlu geçti” diye konuştu.

“İki Günİçerisinde İş Buldum”

Uzun zamandır aradığı işi ESBİM’e gelerek kısa süre içindebulduğunu belirten Emir Gökcan şöyle konuştu: “Dört aydır iş arıyordum,arkadaşım bana ESBİM’i önerdi. Güzel iş olanakları sağladıklarını ve firmagezerek vakit kaybetmemiş olacağımızı söyledi. ESBİM’i buldum ve bu mülakatıuygun gördüm, geldim. Mülakatım gerçekten çok güzel geçti. Dört aydır sürekligeziyordum, ESBİM sayesinde sadece iki gün içerisinde iş buldum. ESBİM’e çokteşekkür ederim.” Verilen hizmetten memnun olduğunu söyleyen Nazlı Güleç ise“Altı aydır iş arıyordum, bulamıyordum. Bir arkadaşımın aracılığıyla ESBİM’itanıdım, sosyal medyasını takip ettim. Çok ilgilendiler, işçi arayan firmalarlada birebir görüştük. ESBİM’den, Esenyurt Belediyesi’nden çok memnunuz”ifadelerini kullandı.

ge0qmkzlwb1hu5fvi32ju6an.jpg

w0zjtfra8rzgg3d7qnl9x5ai.jpg

rqzfjIolakzygvais6hmwb74.jpg

oxnvzb4krqixu3ftsg8r9qp0.jpg

9f73trqqpyh0jf5vnuw6lrbd.jpg

ooudIpah8mlueeqwygq1jg9k.jpg

orid3mqjg27cd6sajkkq8clv.jpg

Ivbiwtfrmdlcc3o1uw6sj2gy.jpg

uvdfsbqn309I54tsopljtwwz.jpg

v6krkzducgj0jsaalsybmpxz.jpg

dr5byaI0tpcvso7hqxkij6f4.jpg

1rzIux5luaf86qjh9ctmw7pa.jpg

ogq28k0ctniysjv3hrmea6dp.jpg

y58ehl4mebfn23skvw7ka6xq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.