ESBİM’den İş Arayanlara Mülakat Önsesinde Eğitim

ESBİM’den İş Arayanlara Mülakat Önsesinde Eğitim

Esenyurtlular, HemHaklarını Hatırlıyor Hem de İş Buluyor!

Esenyurt Belediyesi, ilçede iş arayan vatandaşlar ile işveren firmalarıbuluşturmaya devam ediyor. İstihdama öncü olan belediye aynı zamanda vatandaşlaraher gün mülakatlar öncesinde etkili iletişim yöntemleri, işçi hakları vesorumluluklarını hatırlatan eğitimler de düzenliyor.

Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), Türkiye’nin enkalabalık ilçesi olan Esenyurt’ta işsizliğe çözüm olmaya devam ediyor. 3 yılda43 bin 500’ün üzerinde kişiye iş bulan ESBİM, Esenyurt Belediyesi KültürMerkezi’ne iş bulmak için gelen vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla oryantasyoneğitimi gerçekleştiriyor. “İş Hayatında İletişim ve Beden Dili, İş Etiği ve Ahlâkı,İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Kazası Nasıl Önlenir, İşçi Hakları veSorumlulukları” gibi konularda vatandaşları bilgilendiren ESBİM, bu eğitimlerleiş arayan vatandaşlara mülakatlarda destek oluyor.  Her sabah bir saat olarak gerçekleştirileneğitimlerin ardından katılımcılara eğitim sonunda katılım belgesi de veriliyor.

VatandaşlarınYanındayız

“Biz Esenyurt’u işsizliğin en az olduğu ilçe haline getirmekistiyoruz” diyen Yerel Hizmetler Müdürü Murat Boduroğlu, “ESBİM olarak günlük8-10 mülakat yapmaktayız ama bu mülakatları yapmadan önce vatandaşlarımıza İşSağlığı ve Güvenliği, İşçinin ve İşverenin Hakları ile mülakatlaragirdiklerinde gelebilecek sorulara nasıl cevap vermeleri ile ilgili genelbilgilendirmeler yapıyoruz. İş güvenliğine önem veriyor, vatandaşlarımızın dahasağlıklı ve güvenli ortamda çalışmaları için eğitimler verip ardından katılımsertifikası ile taçlandırıyoruz. Firmalarımız da bundan çok memnun. Busertifika vatandaşlarımızın da aslında işe girişinde bir ayrıcalık sağlıyor.Esenyurt Belediyesi olarak tamamen vatandaşların yanındayız. Her gün mutlakavatandaşlarımıza bu eğitimleri veriyoruz” diye konuştu.

“Çok Güzel GeriDönüşler Alıyoruz”

Mülakat öncesi eğitim veren Hatice Ergen, bu uygulamanınvatandaşlar tarafından takdirle karşılandığını ifade etti. Ergen, “Eğitimlerimizdekiamaç, ‘Vatandaşlarımız iş hayatında ve normal hayatlarında etkili iletişim vebeden dillerini nasıl kullanıyorlar? İşçi haklarını biliyorlar mı? İşverenhaklarını biliyorlar mı ya da işçi sağlığı ve güvenliğinde nelere dikkatedecekler? Mülakatlarda ne tür sorular çıkar?...’ gibi konularda +1 değerkazandırmak. Eğer biz ESBİM olarak vatandaşlarımıza +1 değer kazandırabiliyorsak,farkındalık oluşturabiliyorsak ne mutlu bize. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz.Sosyal medyadan bize ulaşan vatandaşlarımız şükranlarını iletiyor. ‘Daha öncemülakatlarda elim ayağım birbirine giriyordu, şimdi burada verilen eğitimlersayesinde kendimi fark ettim’ diyen vatandaşlarımız oluyor. Biz Esenyurt Belediyesiolarak vatandaşlarımıza hem işçi ve işveren haklarını öğretiyor hemkendilerinde olan potansiyeli dışarıya çıkarmalarına yardımcı oluyor hem deistihdam edilmelerini sağlıyoruz”  dedi.

l7gopbyIkma6kfsqduonzm90.jpg

vmsawst3mivbrgunz4qlulo6.jpg

mxgqd7vc6klfinps92hluayt.jpg

2z3hthbs7svuf1bgeyaakrmc.jpg

jpbsej0lypvd3erhw7qhzkan.jpg

hggqvx01d92kpzIz8fsorijf.jpg

hu8e4edla1dg93wykomz7nwx.jpg

fht8zyern2x7nqigvdzbpxae.jpg

mvpwfe6vajrypr3dxlcigfca.jpg

vzuinfcuvd9ebwwxpljgq1y8.jpg

v6r3bbxenm8r20gn5ykzilsa.jpg

tp36nl9qmupzyvdjrcnd4oIf.jpg

lntugjxmeyofrp1p308dedu5.jpg

ghvs32gwbsylpfmkttIzhfdl.jpg

oc2uvf6rslk1swex9qwohyd0.jpg

sxps8wu5qur7iyzgg6nt2ofy.jpg

jcnwqgm762xuaylzdtlp4qdk.jpg

hkuwgfunjrpyes21qnkxvd5z.jpg

iwyts4xfhgymt2wIpg5scrjq.jpg

5wbk4d6lvaexuhzgwq9mhygv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.