ESBİM, Engelleri İstihdamla Aşıyor

ESBİM, Engelleri İstihdamla Aşıyor

İşsizlik sorununa çare olmak içinişverenlerle iş arayanları bir araya getirerek binlerce kişiyi istihdam edenEsenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), iş arayan engelli vatandaşlarayönelik mülakat düzenledi.

Esenyurt Belediyesi, ülkenin kanayanyarası işsizliğe çözüm üretmeye devam ediyor. Düzenlediği mülakatlarla işçiarayan öncü firmalarla iş arayan vatandaşları bir araya getirerek binlercehayata dokunan ESBİM, istihdamda engel tanımıyor. Esenyurt Kültür Merkezi’ndeyapılan mülakat sonucu 16 farklı firmanın yetkilileri ile birebir görüşmeimkanı bulan 60 engelli vatandaş uygun kadrolarda istihdam edildi.

“Engel Tanımıyoruz”

ESBİM olarak engelli vatandaşlarayönelik desteklerinin devam edeceğini belirten Yerel Hizmetler Müdürü MuratBoduroğlu, “Her ayın ikinci Perşembe günü düzenlediğimiz engelli mülakatlarımızgeleneksel hale geldi. Mülakatlarımızı yaparken vatandaşlarımızın raporlarınıalıyoruz. Tüm engelli vatandaşlarımızı sadece bir mülakat için değil, işegirene kadar mülakattan bir gün önceden arayarak buraya davet ediyoruz.Firmalarımızı da davet ettikten sonra burada tüm odalarımızı firmalarımızaaçıyoruz. Vatandaşlarımız, firmalarımızla tek tek görüşüyor. Engellivatandaşlarımıza özel davranıyoruz. ESBİM olarak burada engelleri aşıyoruz,engel tanımıyoruz diyebiliriz. Bu durumdan firmalarımız da vatandaşlarımız daçok memnun. Engel özel bir durum, vatandaşlar gidip gelirken sıkıntıyaşayabiliyorlar ama biz bu merkezde firmaları topladığımız için vatandaşlaristedikleri firmayla istedikleri gibi görüşebiliyor, dertlerini anlatabiliyor.Aileler de çok memnun oluyor. Biz de onların memnuniyetini duydukça daha damutlu oluyoruz” dedi.

“Esbim Bizim Gözbebeğimiz”

İşçi alımı sürecinde ESBİM’leçalışmaktan dolayı çok memnun olduklarını dile getiren Firma Yetkilisi Tanerİlik, “Çeşitli firmalarda çalıştım ve bu süreç içerisinde hepsinde ESBİM’leçalıştım. ESBİM bizim gözbebeğimiz. Olmazsa olmazımız, çünkü ESBİM olmazsafirmalar bu civarda gerçekten çok sıkıntı yaşar. Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılarve diğer ilçeler ESBİM’de sorunlarını çözebiliyor. ESBİM’i çok seviyoruz veburada çalışan arkadaşlarımızla bir aile gibiyiz. Direkt görüşebiliyoruz,ihtiyaçlarımızı belirtebiliyoruz. Çok destek oluyorlar, kendilerinden çokmemnunuz” ifadelerini kullandı.

“Burası Elinden Geleni Yaptı”

ESBİM’e arkadaşının önerisi üzerinegeldiğini söyleyen ve istihdam edilmek üzere firmalarla görüşen vatandaş,“Bugün buraya gelerek iş görüşmelerimi yaptım. İnşallah olumlu cevap alırız.Buradaki ilgi çok güzel, memnun kaldım. Burası elinden geleni yaptı, gerisi özelfirmalara kaldı” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

qfebxzolcaygvzpjnycs1t6i.jpg

uotpm12zj3xrshaaw6ibtn0s.jpg

vpubsr7j1no8Idlcu6fyfctt.jpg

cuxrjvetj8glnu3efkqrzthd.jpg

2cv3njrgvh1duiymrfcyge8h.jpg

o98rhle7hk5ewpmvx14adfqf.jpg

fl5ateuv4pxo9bzqmqdI7je8.jpg

uyejscnzI06pkxqsbw4lt8yq.jpg

abmvdlrp2c9ysl0exjwaubcs.jpg

67sqj2cbvl9r3p4w8rkae5gy.jpg

w6frypwrixtl40hooaz2jv3I.jpg

ijhsrhv5I2zbm6oqewvfeybg.jpg

ky7shncxjzIcby5kemt6qlpp.jpg

erwtgwcqni1s7vvckhbbyp3y.jpg

z9fp4ragbaso3cyu1qloseqx.jpg

lpjm0uw4on5tt6aw2Iks8j1l.jpg

80sxlzfvudtkijeyo7v3ncgb.jpg

g578rcpyuw1ctspIb4z2nqfk.jpg

sImrrzho2ck1x5syvpenzvmu.jpg

7gbyucl9wntfhIrrdio3418d.jpg

cit8mrxuv5jeupqwk4vfgmsc.jpg

b8oup7nhz9vdumdli4c6wjh3.jpg

lnqdtvfzh14efu6sh8anorsp.jpg

gyjl164utsgzlpdkd2cnzqvh.jpg

begaxy9kstd0fIs24t5plfi3.jpg

tpbqergjlrh9sgfx784imycb.jpg

vedoq2hmxqlyiu46rczc93a1.jpg

yaa6ybrjx8wdnsqhciz1b9eo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.