ESBİM Esenyurt’ta İşsizlik Sorununu Çözüyor

ESBİM Esenyurt’ta İşsizlik Sorununu Çözüyor

İşsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla iş arayanlarlaişverenleri bir araya getiren Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM),düzenlediği mülakatlarla 130 vatandaşı daha iş sahibi yaptı.

Esenyurt Belediyesi, Türkiye’nin kanayan yarası olanişsizlik sorununa karşı mücadele etmeye devam ediyor. Sektörün öncü firmalarıile iş arayan vatandaşları buluşturan ESBİM, gerçekleştirilen mülakatlarsonrası 130 vatandaşı daha iş sahibi yaptı. Esenyurt Kültür Merkezi’ndegerçekleşen mülakatlara, içerisinde engelli vatandaşlarımızın da bulunduğu 200kişi katıldı. 130 vatandaşın istihdam edildiği programda iş sahibi olanlarınmutluluğu ise yüzlerine yansıdı. Mülakatlara katılan vatandaşlar bu anlamlıçalışma nedeniyle Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e teşekkürleriniiletti. Belediye yetkilileri ise ilçede işsizlik sorununa karşı yürütülençalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini açıkladı.

40 Engelli Vatandaşİstihdam Edildi

Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM) istihdamda daengel tanımıyor. Kültür Merkezi’nde engelli bireyler için gerçekleştirilenmülakatlara çok sayıda iş arayan engelli birey de katıldı. Engellivatandaşların firmalarla özel olarak görüştüğü mülakatlar sonucunda 40 engellivatandaş iş sahibi oldu.

 “Burası Bulunmaz Bir Nimet”

Bir gıda firmasından gelerek personel adayları ile mülakatgerçekleştiren Resul Altunkılıç, Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi’nin hempersonel adayları için hem de işverenler için bulunmaz bir nimet olduğunu söyledi.Altunkılıç; “ESBİM’in her ay düzenlediği mülakatlara biz de firma olarakkatılım sağlıyoruz. Engelli vatandaşlarımız da burada işverenlerle karşılıklıgörüşme yapabiliyor. Olumlu geçen görüşmeler sonrasında işe alım sürecini hemenbaşlatıyoruz. Buradan, Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ve tümekibine bu anlamlı çalışmaları nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Burada çokbüyük bir hizmet var. Hem biz işverenler hem de iş arayanlar için burasıbulunmaz bir nimet.” dedi.

“Başkan Özer’eBizleri Düşündüğü İçin Çok Teşekkür Ederim”

Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi’nde mülakatlara katılanHasan Hüseyin Aydın ise şunları söyledi: “Çok sayıda firmanın burada personelarayışında olduğunu öğrendim. İş arayışındayım ve buraya mülakatlara katılmakiçin geldim. Kendime uygun firmalarla görüşmeler sağladım ve görüşmelerimolumlu geçti. Bu hizmet bizler için çok değerli. Bu çalışmaya öncülük edenEsenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e, bizleri düşündüğü için çokteşekkür ederim.”

 

nhhk1gf0I5tmnyvxp8me9d2c.jpg

jfpn29fd8orzrwvkjz7mnla1.jpg

9hgvpof6iu5vjwgfjts10dmh.jpg

qzbd3lr27wgeuqyImdufihtx.jpg

q64i3kxucImormwh9vdayxun.jpg

g9lzflpm1ws5kbifercvhsy2.jpg

pap9qeznlbirxlwmbdu0dc3h.jpg

7qypd3vrhbyxrmgjlk4spq1o.jpg

nicdvaramxkg8psosu1bhpkg.jpg

tfzo1mfbkasgyewkhnao05np.jpg

7zbdcl3q2s4laaizohtxfopu.jpg

9pwf8rvycjmusv43f1Izewhg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.