Esbim’le İstihdama Engel Yok

Esbim’le İstihdama Engel Yok

İşsizlik sorununaçare olmak için işverenlerle iş arayanları bir araya getiren EsenyurtBelediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), 4 yılda 426 engelli vatandaşın istihdamınısağladı.

EsenyurtBelediyesi, ülkenin kanayan yarası işsizliğe çözüm üretmeye devam ediyor.Düzenlediği mülakatlarla işçi arayan öncü firmalarla iş arayan vatandaşları biraraya getirerek binlerce hayata dokunan ESBİM, istihdamda engel tanımıyor.Esenyurt Kültür Merkezi’nde engelli bireyler için gerçekleştirilen mülakatlara25 farklı firma katıldı. Engelli vatandaşların firmalarla özel olarak görüştüğümülakatlar sonucunda dört yıl içinde istihdam edilen özel bireylerin sayısı426’ya yükseldi.

“Çok Güzel Dönüşler Oluyor”

ESBİM’den personel bulma noktasında çok verimaldıklarını söyleyen firma yetkilisi Sevim Varlı, “ESBİM’le çalışalı kısa süre oldu amabu kısa süre içerisinde çok verim aldık. Özellikle engelli personel açısından baktığımızda güzel birsayı yakaladık. Giriş çıkışlardan dolayı yeniden bu eksiklerimiz doğuyor. BugünESBİM’e açığımızı kapatmak için başvurumuzu yaptık. Süreç çok güzel, katılımçok güzel. Kalifiye eleman alımı olarak da buraya ilanlarımız devam ediyor. Çokgüzel dönüşler oluyor. Proje gerçekten çok güzel. Bu süreçte bize yardımcıoldukları için ESBİM’e teşekkür ediyorum” dedi.

ESBİM’de 7’den 70’e Herkese İş Var

ESBİM’i daha önce buradan iş bulan akrabasıvasıtasıyla tanıdığını belirten 21 yaşındaki Oğuzhan Üçüncü, “Buradaengellilere çok ilgili, alakalı ve saygılılar. Böyle bir hizmetin olması çokiyi hissettiriyor. Görüşmelerim olumlu geçti, iş bulacağıma inanıyorum” diyerek EsenyurtBelediyesi’ne teşekkür etti. Emekli olduğu halde ülke şartlarından dolayı işaradığını söyleyen ve ESBİM’de mülakata gelen Güngör Celep ise şöyle konuştu:“Emekliyim. ESBİM’in hizmetinden yararlanmak için geldim. Görüşmelerimiz çokgüzel ve kaliteli geçiyor. Esenyurt Belediyesi’ne bu hizmetinden dolayıteşekkür ederim.”

pjv1d5rgx0mklu7wb8omvbcp.jpg

o0ku8tdmsmg1gbzoahfxl5ed.jpg

zeyp6vok279odmrgubbtxwr3.jpg

ijrbgtavymzfmd9lq8dr2usa.jpg

3o8nak2pxkj1v6gutmzqelco.jpg

msoj9fyvz4s5bxr1ilwheduk.jpg

ovynb8f6gm1ds9zkzqogajpd.jpg

5edicnllx2n4ajk1qchr7rvs.jpg

xtqadbcck0kv17Io2xsp9j6p.jpg

uk83hfgc76lencaygdjue2z1.jpg

sv0bahbxapc4egxrwjyo6oIq.jpg

ux1n4Iaphjxiqoogmcpqdsnc.jpg

ue71xdhkzgtzmcngoyqcnsq6.jpg

4kpfbvx3oe9z0nsqtdcczmgs.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.