ESBİM Sınırları Aştı

ESBİM Sınırları Aştı

Esenyurt’tabinlerce kişiyi iş sahibi yaparak Türkiye’ye örnek olan Esenyurt Belediyesiİstihdam Merkezi (ESBİM), İstanbul dışındaki firmalardan da talep alıyor.Sektörün öncü firmaları, Yalova ve Çanakkale’deki fabrikalarına personel desteğini ESBİMile sağlıyor.

Türkiye’ninkanayan yarası işsizliğe çare bulmaya çalışan Esenyurt Belediyesi İstihdamMerkezi (ESBİM), sınırlarını aşarak il dışından da talep almaya başladı. İlçedeyaptığı mülakatların yanı sıra sektörün öncü gıda ve tekstil firmalarının ildışı personel talepleri üzerine duyuru ve afişler hazırlayan merkez, firmalara büyükdestek sağladı. Ünlü bir tekstil firmasının Yalova’da açacağı depoya personelalımı için bölgedeki muhtarlık ve sivil toplum kuruluşlarına duyurular yapan birim, yine ünlü bir gıda firmasınınÇanakkale’deki fabrikası için personel ilanı açtı. Firmalar ve istihdam edilenbölge halkı,desteklerinden dolayı ESBİM’e teşekkürlerini iletti.

ESBİM Türkiye’ye Örnek Olacak

ESBİM’inTürkiye’ye örnek ve öncü bir birim olduğunu söyleyen ESBİM Sorumlusu MuratBoduroğlu, “ESBİM olarak sınırları aştık. Tekstil sektörünün öncü firmalarındanbiri Yalova’da yeniaçtıkları depo için personel desteği istedi. Yine Çanakkale’de gıda sektörününöncü firmalarından biri bizden personel talebinde bulundu. Gerçekten ilçesınırları dışına çıktık. İl dışından gelen talepleri sosyal medya hesaplarımızdan duyurduk, o bölgedeki muhtarlar ve sivil toplumkuruluşlarıyla iletişimegeçtik. Olumlu geri dönüşler aldık. Yine Çanakkale içinde duyurularımızıyayınlayacağız. Çanakkale ilanında sadece oradan personel alımı olmayacak. Firma, konaklama imkanı da sunarak o bölgedeçalışmak isteyen vatandaşlarımızı götürecek. Türkiye’nin en büyük ilçesi Esenyurt’ta işsizlik oranıen az ilçelerden biri haline gelecek” dedi.

“ESBİM’den Çok Büyük Destek Alıyoruz”

ESBİM’den ildışında yapılacak mülakatları için de çok büyük destek aldıklarını ifade edenFirma Yetkilisi Abdullah Emre Işık, “ESBİM ile uzun süredir İstanbul bölgesiiçin işe alım süreçlerini yönetiyoruz. Bu konuda ESBİM bize fazlasıyla destekoluyor. Neredeyse her hafta mülakat gerçekleştiriyoruz. İstanbul dışında daYalova bölgesi için yeni çalışmalara başladık. Bu noktada, sürece destekleri fazlasıyla devam ediyor. Kurumsal bir firma gibiçalışıyorlar. Organizasyonve planlama konusunda tüm süreçlerimizde destek oluyorlar. Çok teşekkür ediyoruz”diye konuştu.

g0ldtrdxkeppo9b7o6bilsv5.jpg

k4bfq1mpdfrctwl9xpInocsx.jpg

wt0exI8uv16b7c2yixrfyf4n.jpg

l98kgzp46qikoxnoIh7zvpvc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.