Esenler CHP’den 'Adalet Yürüyüşüne 'Destek

Esenler CHP’den 'Adalet Yürüyüşüne 'Destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne CHP Esenler ilçe Başkanlığı’ndan destek geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına mahkum olup tutuklanması üzerine Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet yürüyüşüne, CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay ve ilçe yöneticileri yürüyüşe katılarak destek verdi.

Başkan Bülent Ütebay, Adalet ve hukukun üstünlüğü kavramlarının insanlığın uzun mücadeleleri içinde toplumun tüm kesimlerinin üzerinde ortaklaştığı değerler bütünü olduğunu söyledi.

İnsanlık tarihinin bu yönüyle, adalet arayışının da tarihi olarak okunabileceğini dile getiren Başkan Bülent Ütebay “Sadece Türkiye’de değil dünyanın farklı coğrafyalarında da ortaya çıkan bu arayışlar sonucunda her iki kavram da evrensel kabulleri içeren bir hale gelmiştir” diye konuştu. Adalet ve hukuk arayışı içinde olmazsa olmaz kavramlardan birinin de yargı bağımsızlığı olduğunun altını çizen Başkan Ütebay, “Nasıl adalet, hukukun üstünlüğü bütün insanlarımızın ortak değeriyse bağımsız yargı da bu değerleri güvence altına alan, herkesin tek güvencesidir” dedi

İlk defa bu kadar uzun soluklu, bu kadar dirençli bir yürüyüş gerçekleşiyor. güçlü bir sesle, duruşla genel başkanımızın başlatmış olduğu bu yürüyüşü selamlıyoruz" dedi. "Adalet olmazsa huzur, mutluluk, barış, kardeşlik olmaz. Adalet olmazsa hak yerini bulmaz, diyen Bülent Ütebay, Herkes için adalet olsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.