Esenler'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Esenler'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Esenler'de görev yapan din görevlilerinden oluşan ESEV Tasavvuf Musikisi Korosu, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"na özel olarak "Gönlümüzden Esenler" isimli bir konser verdi.

Esenler Belediyesi ve Esenler İlçe Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"na özel etkinlikte, ESEV Tasavvuf Musikisi Korosu tasavvufi eserleri yorumladıkları bir konser verdi. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen program, Fatih Camii İmamı Salih Uçar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Camiler Haftası ile ilgili kısa bir konuşma yapan Esenler İlçe Müftüsü Halil Şekerci,  Esenler'deki camilerin doluluk oranından memnun olduklarını belirtti. Şekerci, Müslümanların her zaman İslâm'ın gereklerini yerine getirirken özenli olmalarını tavsiye etti.

"GÖNLÜMÜZDEN ESENLER" GÖNÜLLERE DOKUNDU

Tasavvuf müziği sanatçısı Agâh yönetiminde 2 imam ve 7 müezzinden oluşan ESEV Tasavvuf Musikisi Korosu, "Gönlümüzden Esenler" konserinde; rast, uşak ve hüseyni makamlarında seslendirdikleri "Esma Zikri", "Mevlam Sana Ersem Diye", "Erler Demine", "Affet İsyanım Benim", "Mail Oldum Bahçesinde Hurmaya" gibi ilahilerle dinleyenlerin gönüllerine dokundu.

​​​​​​

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.