Esenler’de, CHP'li Tezcan'dan Hükümete 'Ohal' Eleştirisi

Esenler’de, CHP'li Tezcan'dan Hükümete 'Ohal' Eleştirisi

CHP Esenlerin başarılı ilçe başkanı Bülent Ütebay yaptığı güzel organizasyonlarla Esenler halkının göz bebeği olmaya devam ediyor.

24 Aralık’ta yapılan ilçe kongresin de tekrar güven tazeleyen Esenlerin başarılı ilçe başkanı Bülent Ütebay İstanbul’da fark yaratmaya devam ediyor .

Başkan Bülent Ütebay Esenler Kültür Merkezinde, Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanı yardımcısı Bülent Tezcan'nın katılımıyla ''OHAL Uygulamaları ve İnsan hakları '' paneli düzenledi.

 Programa Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkan yardımcısı Bülent Tezcan, Pm Üyesi Tuğba Ütebay, Bayrampaşa ilçe başkanı Remzi Albayrak ve çok sayıda parti emekçisi katıldı.

Açılış konuşması yapan ilçe başkanı Bülent Ütebay, “ 20 Temmuz 2016’dan beri olağanüstü hal ile yönetiliyoruz. Kanun hükmünde kararnameler bir gece vakti çıkıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisini yok sayarak Kanun Hükmünde Kararnameler çıkıyor. Hak-hukuk-adalet yok sayılıyor özgürlükler yok sayılıyor…   10.olağan kongremizi yaptık ve yaptıktan sonra ülkemizin bu çıkmaz yoldan nasıl çıkacağını, Esenler olarak kamuoyuna nasıl duyururuz dedik ve çok kıymetli genel başkan yardımcımızın bu konuya nasıl vakıf olduğunu biliyoruz ve rica ettik, geldi bu paneli düzenliyoruz.  Burada kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yoksulluk, işsizlik, terörle nasıl mücadele ederiz, iş cinayetlerini nasıl önleriz konuşulmuyor hükümet gündem değişerek belediye başkanlarını görevden alıyor diyerek sözlerine başlayan , CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan,"İktidar artık Türkiye'yi OHAL'i uzatarak bir şeklen dahi olsa demokratik bir ülke olarak gösterme çabası içerisinde hissetmediğini açıkça ortaya koydu. İktidarın böyle bir derdi yok dünyada Türkiye demokratik ülkeler sınıfında değil, otoriter ülkeler liginde görünmesinden bu iktidarın bir rahatsızlığı yok. OHAL şartlarında yönetmeye alıştılar. Olağanüstü yetkiler kullanmaya çalıştılar  OHAL'le Türkiye'yi seçimlere kadar belki taşımanın peşindeler. Bu neyi gösteriyor AK Parti Türkiye'yi olağan koşullarda yönetme yeteneğini kaybetmiştir. Türkiye olağan bir ülke değildir. Sürekli OHAL altında bir ülkedir. OHAL'in derhal kaldırılması gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.