Esenler'in Esnafı Çok Şanslı

Esenler'in Esnafı Çok Şanslı

Esenler Belediyesi, iki hafta boyunca Esenler'i mahalle mahalle gezerek 20 bin esnafı ziyaret etti. Ekipler, esnafın taleplerini aldı ve bu taleplerin yüzde 60'ı ivedilikle yerine getirildi.

Esenler esnafının her türlü ihtiyacına birebir görüşerek cevap bulmaya çalışan Esenler Belediyesi, belediye başkan yardımcıları ve danışmanları, birim müdürleri ve belediye personeli ile birlikte "Esnaf Buluşmaları" düzenledi. İki hafta boyunca Esenler'i mahalle mahalle gezerek ilçede hizmet veren yaklaşık 20 bin esnafı ziyaret eden ekipler, esnafı tek tek dinleyip ihtiyaç, talep ve önerilerini aldılar.

 

İSTEKLERİN YÜZDE 60'I ÇÖZÜMLENDİ BİLE

Esnafın isteklerini kayıt alan ekipler, bu istekleri rapor haline getirip Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya sundular. Esenler Belediyesi'nin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İlçe Emniyeti, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, BEDAŞ, İSKİ, İGDAŞ ve Türk Telekom'dan da taleplerin olduğu raporda 573 istek yer aldı. Esnafın talebi ağırlıklı olarak kaldırım düzenlemesi üzerine oldu. En çok talep sırasıyla; Fatih, Nine Hatun, Mimar Sinan ve Havaalanı esnafından geldi. Bu isteklerin yüzde 60'ı ivedilikle çözüme kavuşturuldu, esnaf taleplerinin hızla yerine getirilmesiyle ilgili yetkililere teşekkür etti. Geriye kalan istekler de bir bir çözüme kavuşturulacak.

"Esnaf Buluşmaları"nın ikinci turu 100 kişilik ekiple Ekim ayında, üçüncü turu ise Kasım ayında devam edecek. "Esnaf Buluşmaları", her mahallede periyodik olarak sürecek.

 

BU ŞEHRİ BİRLİKTE YÖNETİYORUZ

Esenler'in hizmetkârı olduklarını ve bu doğrultuda esnafı yerinde ziyaret ettiklerini söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Belediye olarak halkın ayağına ne kadar gidersek, o kadar iyi olur. Vatandaşımızla ne kadar birlikte olur ve beraber hareket edersek, Esenler o kadar kazanır. İnsanımız bizi arasında görmek istiyor, biz de yönetim anlayışından öte 'yönetişim'i savunan bir belediyeyiz. Bu sebeple vatandaşımızın, esnafımızın da fikirlerini, taleplerini alıyoruz ve Esenler'i birlikte yönetiyoruz. Bize gelen taleplerin, çabuk halledilebilir olanlarının yüzde 60'ını hemen hallettik. Esnafımızın taleplerini mümkün mertebe en kısa sürede yerine getireceğiz inşallah. Esenler, canlı ve yaşayan bir şehir, mutlaka yeni istekler de olacaktır. Bu yüzden vatandaşımızla, esnafımızla sürekli bir araya gelerek taleplerini alacağız ve Allah'ın izniyle bir bir yerine getireceğiz" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.