Esenyurt Aşçı Adaylarına Ev Sahipliği Yapıyor

Esenyurt Aşçı Adaylarına Ev Sahipliği Yapıyor

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un ilçede yaşayanvatandaşların mesleki eğitim alarak istihdama katılması amacıyla hayatageçirdiği Esenyurt Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi (EMEĞİM), umut olmayadevam ediyor.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un hayata geçirdiğimerkezde bulunan Aşcı Yardımcılığı Kursu’nda eğitim alan katılımcılar hem yemekkonusundaki becerilerini geliştiriyor hem de meslek sahibi oluyor. Kurs sonundaaldıkları MEB onaylı sertifikayla istihdama katılan kursiyerler, konaklama veulaşım işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, kurum mutfaklarında,kafeterya ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarınınyiyecek-içecek ünitelerinde ve buna benzer birçok alanda çalışma imkânıbuluyor.

“Altın BileziğimOlsun İstedim”

Aldığı eğitim ile mutfak tekniklerini öğrendiğini söyleyen ÜlküTürkmen, “Bir ev hanımı olarak elimde altın bileziğim olsun istedim. Birmesleğimiz olursa biz kadınlar daha güçlü oluruz. Bu yüzden kursa başvurdum. 3aydır devam ediyorum. Doğrama, bıçak tutma tekniklerini, hiç bilmediğim çorbaçeşitlerini öğrendim” diye belirtirken Avcılar’dan kursa katılan Güllü Kural, “Avcılar’dabaşvurmak istediğimde, böyle bir kursun olmadığını öğrendim. Bu sektörde 8yıldır çalışıyorum. Elimde belgem olmadığı için emeğimin karşılığınıalamıyorum. Böyle bir imkân sunduğu için Esenyurt Belediyesi’ne teşekkürediyorum” diye konuştu.

Kayıtlar DevamEdiyor

Hafta içi pazartesi, salı ve çarşamba günleri 10.00 ile 16.00saatleri arasında verilen “Aşçı Yardımcılığı Kursu” hafta sonu ise 10.00 ile 16.00saatleri arasında devam ediyor. Vatandaşlar ön kayıt için www.ogrencikayit.esenyurt.bel.tradresine başvurabilir.

yly85demug1aebqgxb7j0wnk.jpg

axjkhdmqkdtneslxi8vayvr3.jpg

7edv8cqu1ntcs4zr9m6fatyr.jpg

zv2yodeyncljtmfg8ahwvema.jpg

ndgmkIynp29ufuzjxbbo10fc.jpg

f7Invqvkc0zblydlugtjsoud.jpg

mobbd7aqrlgcp2sxzywueodt.jpg

xgzar93mhzotxm1t0phqv5ua.jpg

qlmwfq2zl0izerjsbnm89kpu.jpg

eydbqasvcszqtlyvij61mwkp.jpg

mIehjye9lymdrbntuvvc71lp.jpg

galeczljdkqfaonzyv726q1b.jpg

tex5fkzn2g9ipyfymwcbtv0d.jpg

nwesycaaqlucgokhrgfbd71f.jpg

wf5qytpxe6epgkzghrwlky71.jpg

wnis6mhsuluta9yqkwk8etgg.jpg

ygi0fzbsld2qwpes6codtuvu.jpg

uk9rqcIhfyi2crdsvtonh81l.jpg

jcg2h5qlbofnmrcwentu3hdg.jpg

zpyshv367nqv1fueyfnjs9hc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.