Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer: Bizim Sözümüzü Söyleme Biçimimiz Hizmet Olacaktır

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer: Bizim Sözümüzü Söyleme Biçimimiz Hizmet Olacaktır

31 Mart yerel seçimlerinde Esenyurt belediye başkanı seçilen Prof.Dr. Ahmet Özer yönetiminde ilk belediye meclisi toplandı. Nisan ayı meclistoplantısı birinci birleşiminde konuşan Prof. Dr. Özer, “Halk son sözünüsöyledi. Şimdi söz sırası bizde. Bizim de sözümüzü söyleme biçimimiz hizmetolacaktır” dedi.

Esenyurt Belediyesi’nin yeni dönemdeki ilk meclis toplantısıgerçekleşti. 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 49,05 oy olarak CHP’den EsenyurtBelediye Başkanı seçilen Prof. Dr. Ahmet Özer, yönettiği Nisan ayı meclistoplantısı birinci birleşiminde konuştu. Açıklamasında tüm Esenyurt’un belediyebaşkanı olacağını belirten Prof. Dr. Özer, meclis üyelerinin tamamıyla uyumlubir şekilde çalışmak istediğini söyledi. Meclis toplantısında yapılan gizlioylama ile meclis birinci başkanvekili Av. Oktay Kılıç, ikinci başkanvekiliElvan Uçar Kordu, parti grup başkan vekilleri, encümenler, Marmara BelediyelerBirliği üyeleri seçildi. Katip üyelerinin Aydan Kara ve Cafer Yağcı olarakseçildiği meclis toplantısında hukuk, plan bütçe, imar, şehir ve estetikkomisyonu üyeleri de belirlendi.

“BütünEsenyurt’un Belediye Başkanı Olacağım”

Konuşmasına başlarken seçim atmosferinin şenlik havasındageçtiğini belirten Başkan Özer sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk meclisimizinEsenyurtumuza ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Zorlubir sürecin ardından seçimi geride bıraktık. Bu süreçte halk sözünü söyledi vetercihini bizden yana kullandı. Kırk gün Esenyurt’un bütün mahallelerini,caddelerini, sokaklarını arşınladık. Evlere gittik, günde on sekiz saatten azolmamak üzere bir çalışma yürüttük. Halkla hemhal olduk, kucaklaştık. Halkımızbizi, biz onları sevdik. Nihayetinde de halkımız tercihini bu şekilde ortayakoydu. Bu zaten demokrasinin en büyük güzelliklerinden biridir.

Bizi sevindiren en önemli noktalardan bir tanesi bir şöleniçerisinde seçimin gerçekleşmiş olması, kimsenin burnunun kanamaması vesonuçların herhangi bir sıkıntı yaratılmadan ilan edilmesiydi. Çünkü siz debiliyorsunuz bu seçimlerde Türkiye’nin gözü Esenyurt’un üstündeydi. O nedenleEsenyurt sadece basit bir ilçe seçiminden ziyade adeta Türkiye'nin kaderiningelip mühürlendiği bir yer olmuştu. Ama seçim, bu kadar güzel bir atmosferiçerisinde gerçekleşince hepimizi, demokrasiye inanan bütün partileri mutlueden bir tablo oldu.

Tabii ki demokrasinin en temel esaslarından birisi de serbest,özgür, eşit koşullar içerisinde bir yarışın olmasıdır. Bu yarışta birilerikazanır, birileri de kaybeder. Bu işin özünde ve doğasında bu vardır. Benmazbatamı aldıktan sonra, halkla buluştuğum ilk toplantıda “rozetimiçıkarıyorum, bundan sonra hiçbir parti gözetmeksizin bütün Esenyurt’un belediyebaşkanıyım” dedim. Bu sözümün de her zaman arkasında olacağım ve buna göre yolyürüyeceğim.”

“YapılanHer Yanlış İşte İrademi Ortaya Koyacağım”

Esenyurt Belediyesi ile ilgili son zamanlarda yankı uyandıranfazla personel alımı konusunda yaşadığı sorunlara da değinen Prof. Dr. Özer;“Devraldığımız süreçle ilgili de sayın meclis üyeleriyle paylaşmak istediğimbir iki husus var. Çünkü seçim sürecinde hep söyledim. Adil, eşit, kapsayıcı,ulaşılabilir bir yerel yönetim inşa edeceğiz. Demokratik, katılımcı, vesayettenuzak, şeffaf bir anlayışla Esenyurt’u yöneteceğiz. Bizim anlayışımıza göre kamuyararı gözetilerek yapılacak hiçbir işin gizli kapaklı yanı olmaz. Kişiselçıkara dayalı olan yanı olmaz. O nedenle de bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.Biz aday olduktan sonra geçmiş dönemdeki belediye başkanı bizim partimizdenolmasına rağmen, bana göre etik olmayan bir biçimde çok sayıda personel işealmış. Öyle ki biz seçildikten sonra da bu işe alımlar devam etmiş, ayınbirinde ve sonrasında da bu alımlar devam etmiş. Bu uygulamanın, belediyeninihtiyacı doğrultusunda değil, adeta yeni gelen yönetimi zora sokulması adınaatılmış bir adım olduğunu gördüm ve tespit ettim. Bir çeşit kurulan bu kumpasıbozmak için derhal müdahalede bulundum. Bunun hukuki olmadığı, üstelik de seçimkazanıldıktan sonra yapılan alımların aslında görevi kötüye kullanmak olduğunuayan beyan müfettişler ve hukukçular da ortaya koydular. Biz de bir tasarruftabulunmak durumundaydık. Ya bunu görmezden gelerek üstünü örtecektik ya daEsenyurt halkının hakkına, hukukuna sahip çıkacaktık. Biz ikinci yolu tercihettik. Zaten başından beri Esenyurt halkına verdiğimiz söz bu yönde olmuştur vebu sözün gereğini yaptık.

Fakat seçim süreci boyunca söylediğimiz bir söz vardı, o da şuydu:“Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız.” Bu sözümün arkasındayım. Meclis üyelerimizolarak siz de bunu bilesiniz istedim. Bu tamamen etik olmayan, usule uygunolmayan, hatta belli bir tarihten sonra da görevi kötüye kullanmak olan birtasarruftur ve bu tasarrufu yanlış bulduğumuzu, hukuki bulmadığımızı, etikbulmadığımızı, sadece size değil ilgili belediye başkanı arkadaşa ve Esenyurthalkına da söyledim. Çünkü bir şeffaflık içinde yöneteceğimizi belirtmiştik,bunun gereği de budur. Bu nedenle sağdan soldan bu tür duyumları siz dealıyorsunuz. Biz parti ayrımı yapmayız, yapmak istediğimiz şey Esenyurthalkının hakkını, hukukunu korumaktır. Çünkü burası kimsenin babasının malıdeğil, burası halkın belediyesidir. Belediye başkanı halkın parasıyla halkahizmet etmek için vardır. Bundan sonra da yapılacak her türlü yanlış işlemde debu irademi ortaya koyacağımı bilmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

“45 MeclisÜyesi Benim Çalışma Arkadaşımdır”

Mecliste CHP olarak çoğunlukta olmalarına rağmen partigözetmeksizin çalışmalarını yürüteceğini belirten Başkan Özer; “Benim üstündeduracağım iki şey var: Liyakat ve ehliyet. Kırk yılını halkın hizmetine vermiş,üniversitede bölüm başkanlığından, rektörlüğe kadar her görevi yapmış, DevletPlanlama Teşkilatında, Yerel Yönetimler Özel İhtisas Komisyonunda, Milli EğitimBakanlığında, GAP idaresinde çalışmış biri olarak, yurt dışında ve yurt içindeedindiğim tecrübelerden de yola çıkarak diyebilirim ki bir işin düzgünolmasının temel koşulu liyakat ve ehliyettir. Bir kurumdan liyakati ve ehliyetiçıkardığınız zaman geriye dedikodu ve kaos kalır. Bu kavramlar meclis üyelerive belediye personeli için de geçerlidir.

Değerli meclis üyeleri mevki, makam kimsenin kendi kişisel mevkive makamı değil halkındır. Belediye başkanlığını da Esenyurt halkı adınayürütüyorum. Bu makama saygı Esenyurt halkına saygı olacaktır. Davranışlar buçerçevede değerlendirilecektir. Bu hem meclis üyelerimiz için hem diğer herkesiçin geçerli olan düsturlardır. Liyakat, ehliyet, uyum içinde çalışmak,disiplinli, sevgi ve saygıyı esas alan bir çalışma modeli bizim ihtiyaçduyduğumuz, Esenyurt’un da beklediği hizmetlerin yerine gelmesi için gerekliolan düsturlardır.

Değerli arkadaşlar burada 45 meclis üyesi var, bu meclisüyelerinin tamamı benim çalışma arkadaşlarımdır. Onlarla ilgili de ayrım yapmakistemem. Çünkü burada biz Esenyurt halkı için hizmete varız. Burada iyi hizmetyaptığımızda sizin anneniz, kardeşiniz bundan faydalanacak. Kötü bir hizmetyaptığınız takdirde bunun cezasını halkımız çekecek. Burada yapılması gerekenuyum içinde çalışmaktır.

Son olarak bir şey daha söylemek isterim. Evet, biz çoğunluktayızama bu çoğunluk var diye uyumu esas almayan bir yönetim anlayışı sergilemekistemem. Niyetimiz halisanedir, niyet önemlidir, niyet yapmanın yarısıdır.Karşı taraftan da o hassasiyeti beklerim. Böyle olmazsa eğer, o zaman herkeskendi yolunu çizecek. Bu da bana göre bizden ziyade Esenyurt’a zarar verir.Benim en temel idealim, hayalim; kardeşçe ve barış içinde yaşayan, huzur vegüvenliğin olduğu, 21. yüzyıla yakışan bir şehir yaratabilmektir. Bunu da hiçkimse tek başına yapamaz. Ancak sizlerle ve halkımızla beraber olursak başarılıolacağıma inanan biriyim. Onun için hepinizden bana yardımcı olmanızı, işbirliği içinde olmamızı, uyum içinde çalışmamızı istiyorum.

İlk söylediğimi söyleyerek sözlerimi sonlandırmak istiyorum. Evethalk sözünü söyledi, şimdi sıra bizde. Bizim de sözümüzü söyleme biçimimizhizmet olacaktır. İnanıyorum ki bu yolda başarılı olacağız. Bu duygu vedüşüncelerle yeni meclisi yürekten kutluyorum. Hepinize başarılar diliyorum.Sizin, bizim ve Esenyurt’un, hepimizin yolu açık olsun” şeklinde konuştu.

uhrfdaqgw5ttbupfIl4xye3x.jpg

rplkhauqxfqzhdaje82n0I4o.jpg

shjnrp9vkdzcgfaat4robfid.jpg

akzo2o0dgfrfcbsIykns5utq.jpg

imrsIne2orubcql7ag3qkshe.jpg

ruIgw0hwuxnkzvgzdlpvsd8r.jpg

8sy3xI0qub9ooztnnezqul5w.jpg

ygpf9lfmzkmyesurntdblhsc.jpg

vy5usupwaybc7pInfcojhntf.jpg

vagw8tltgvkipenashdnzc0x.jpg

khbogiwff6dzsmu5aqypklsx.jpg

azulnbmIaopelwmwrqcsjn6i.jpg

das8ulgor9yqziIe73vttwda.jpg

usy1afk3zglmpesc70mq5oqn.jpg

xlxnmzj0tqg9njwzbdbfkfhw.jpg

kg6fs7lI1lhtun0ry9grqzoc.jpg

ueydnhgprxjzxi43pqnvktmu.jpg

mhxrqgznbge3dIlfzywrbu6v.jpg

mfe9rqzthxnzmkw5j4kse1ci.jpg

wadcjhubgjxukofipoqzzl9y.jpg

umr9xxb5ohI1vwdpz8qffann.jpg

p8rkjo4m2ekwasav3htrcd6f.jpg

vdwzn5vptogdfcehrkmoyrqy.jpg

emoasnjhqzldwpjqurlk45zg.jpg

ob5zrydcc87xfpedn4aI2i3s.jpg

k1m5r0bunIpqs7pluhcvdgzl.jpg

srhvcsIj0kzhan61lqxy98we.jpg

jdbmok2nrnsdcpgy6vwigxbh.jpg

I2ydqure6osvg1u5ncq3fiwg.jpg

h4xglfjIgukwwvr9as0h2e6c.jpg

5thi0kpqwz7Idxyw4sgekdmh.jpg

rbsI7rwmpwgeuqq64j2llasy.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.