Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer Mazbatasını Aldı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer Mazbatasını Aldı

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden EsenyurtBelediye Başkanlığı'na seçilen Prof. Dr. Ahmet Özer mazbatasını aldı.

Esenyurt'ta yüzde 49.05 oy alarak seçimi kazanan Prof. Dr. AhmetÖzer, devir teslim töreni ile görevi Kemal Deniz Bozkurt’tan devraldı. 31 Martyerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Esenyurt Belediye Başkanlığı'naseçilen Prof. Dr. Ahmet Özer, İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını teslim aldı.Ardından Esenyurt eski belediye binasına gelen Başkan Özer, burada düzenlenentören ile belediye başkanlığı mührünü Bozkurt’tan teslim alarak görevinebaşladı. Törende yaptığı konuşmada Esenyurt’u bir barış ve kardeşlik kentihaline getireceklerini söyleyen Başkan Özer, “Kemal Bey’e bugüne kadar yapmışolduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisine bundan sonrakihayatında başarılar diliyorum. Biz de kendisinin bırakmış olduğu yerdenEsenyurt’umuzu daha ileriye götürebilmek daha huzurlu daha yaşanılabilir bir kenthaline getirebilmek için gece gündüz demeden çalışacağız. Halkımıza sözümüzvar. Şimdi çalışma sırası bizde. Birlikte çalıştık, birlikte başardık. Buseçimin sonucunun önce Esenyurt halkına sonra İstanbul’a ve tüm Türkiye’yehayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“UlaşılabilirBir Belediye Başkanı Olacağım”

İlçeyi yönetirken asla adaletten ayrılmayacağını ve ulaşılabilirbir belediye başkanı olacağını belirten Başkan Özer, “Biz geldikten sonrahalkımızla kucaklaştık, hemhâl olduk. Ben söz verdiğim günden itibaren artıkEsenyurt’un Belediye Başkanı olacağım Allah’ın izniyle. Kapsayıcı olacağız,herkesi kapsayacağız. Kimseyi dışarda bırakmayacağız. Herkese eşit davranacağız.En önemlisi şu ki; ulaşılabilir bir belediye ve belediye başkanı olacağızdemiştik. Bu sözlerimizin arkasında duracağız. Asıl işimiz şimdi başlıyor. Seçimikazanmak önemli ama ondan daha önemlisi seçimi kazandıktan sonraki sürecikazanmak. O nedenle 5 yıl boyunca yaptığımız hizmetlerle halkımızın gönlündeyer edinmemiz lazım. Ne demiştik; halkımızın gönlünün profesörü olmaya geliyoruz.Allah’ın izni ile bunu yapacağız” şeklinde konuştu.

“Halkına DanışmayanBir Yöneticinin Başarılı Olma Şansı Yok”

Halkla iç içe bir yönetim anlayışını benimsediklerini ifade edenBaşkan Özer, “Muhtarlardan belediyeye kadar, sivil toplum kuruluşları, kentkonseyi, hemşehri dernekleri, il dernekleri ve kanaat önderleriyle diyalogiçinde olacağız. Çünkü biliyorum ki halkla beraber yürümeyen, halka karşı mütevazıolmayan, halkına danışmayan bir yöneticinin başarılı olma şansı yok. Bizbaşarıya mahkûmuz. Çünkü Esenyurt buna layık. Bir hayalim var; Esenyurt’uhuzurlu, güvenli, temiz ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek. Bir hayalimvar; Esenyurt’u 21. yüzyıla yakışır, herkesin ben gururla Esenyurtluyumdiyebileceği bir kent haline getirmek. Sizinle birlikte bunu inşa etme hayalimvar. Bunları başaracağımıza inanıyorum. Çünkü arkamızda halkımız var. Sizvarsınız. Halk varsa her şey var demektir. Halkımıza en derin saygılarımısunuyorum. Bu destekleri içinde kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BütünEmekçi Kardeşlerimize Teşekkür Ediyorum”

Seçimlerde kendisini destekleyen herkese teşekkür eden BaşkanÖzer, “Değerli kardeşlerim, ben CHP Esenyurt Belediye Başkanıyım ve öyleseçildim. Ama rozetimi çıkarıyorum. Masaya bırakıyorum. Bundan sonra herkesinbelediye başkanı olacağım. Hepimiz çok çalıştık, ter döktük. Parti gençlik kollarımız,kadın kollarımız, örgütümüz gece gündüz demeden ter döktü. Bütün bu emekçikardeşlerimize huzurunuzda teşekkür ediyorum. Ayrıca DEM Parti de bizidestekledi. Onlara da teşekkür ediyorum. Yaptığımız analizlere göre başkapartilerden de oy aldık. Özellikle Ak Parti seçmeninden de makul sayıda oy aldık.Biz artık yükselişteyiz, kimse bunu düşüremez. Sizden bir isteğim var; artık buyolda yürürken sevgiyi temel düstur eyleyelim. Doğulusuyla, batılısıyla,kuzeylisiyle, güneylisiyle bu sevgiyi burada harmanlayacağım” dedi.

“Seçimi HalkKazandı”

Esenyurt’un sorunlarını halkla birlikte çözeceklerini ifade eden Prof.Özer şöyle konuştu: “Bundan sonraki süreçte bana ve arkadaşlarıma yardımcı olunve kamusal alanı öne alan problemleri, sorunları birlikte çözelim. Sizden biristeğim daha var. Biz elbette ki hedefi koyduk. Hedef Esenyurt’u almak, aldıksayenizde. Bu seçimi siz kazandınız, halk kazandı. Şimdi projelerimiz var veonları toplumsal barış içinde gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla mahalledenbelediyeye kadar bütün sorunları aciliyetine, kaynağına, geri dönüşüne, kentedeğer katkısına göre bir proje havuzunda toplayacağız ve olanaklarımızölçüsünde hayata geçireceğiz. Ben ve çalışma arkadaşlarımın bu konudamotivasyonu, heyecanı yüksek, bir an önce işe koyulmayı bekliyoruz. Biz elbetteki halkımız adına öne çıktık. Sizin adınıza bu işleri yapacağız. Onun için elbirliğiyle, gönül birliğiyle, sevgiyle ve saygıyla birbirimize yaklaşmalıyız.”

İBB ile uyum içerisinde çalışacaklarına dikkat çeken Başkan Özerson olarak şunları ekledi: “İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu bizim yolarkadaşımız, benim dostum. İBB Başkanı olması, bizimle uyum içinde olması,bizim onunla uyum içinde olmamız aynı zamanda hizmetlerin Esenyurt’umuzagelmesi demek. Bu bizim en büyük avantajlarımızdan biridir. O nedenle Sayınİmamoğlu’nu da buradan yürekten selamlıyorum.”

“Esenyurt’uBir Devlet Adamına, Bir Görev İnsanına Teslim Ediyoruz”

Devir teslim töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı veİstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’inEsenyurtlulara teşekkürlerini iletiyorum. Belediye Başkanımız Sayın Ahmet ÖzerBey’i tebrik ediyorum. Bundan sonra kazanan barış ve kardeşlik olacak. Esenyurtbundan sonra bir kültür başkenti olacak. Prof. Dr. Ahmet Özer, çocuklarımızındaha güvenli geleceği için, daha sosyal bir belediye için çalışacak. Öncekidönemden zor koşullarda görevi devralan ve bugün bize devreden sevgili KemalDeniz Bozkurt’a da bir kez daha teşekkür ediyoruz. Esenyurt’ta bizim kazanmamıziçin çalışan herkese tek tek teşekkür ediyorum. Esenyurt’u ranta teslimetmediniz. Esenyurt’u bir devlet adamına, liyakatli bir adama, görev insanınateslim ediyoruz. Onu hep sokaklarda, hep aranızda göreceğiz” ifadelerinikullandı.

“BaşarılarDiliyorum”

Görevi Başkan Özer’e devreden Kemal Deniz Bozkurt ise şöylekonuştu: “Sorunların birçok bölümü çözüldü. Ama büyük bir belediyeyidevralıyorsunuz. Onurlu insanların yaşadığı, Anadolu’nun her bir coğrafyasınınrengini taşıyan bir topluluğu yöneteceksiniz. Türkiye’nin GSMH’nın yüzde 6’sınıkarşılayan bir sanayiye sahip ilçeyi yöneteceksiniz. İşiniz zor. Başarılardiliyorum. Ben ve arkadaşlarım ihtiyaç duyduğunuzda her zaman yanınızdaolacağız. Hayırlı uğurlu olsun.”

ufenlqpwwest29kua5rfzzky.jpg

af8pxjrdwoybet6l3hn97jrk.jpg

1gonoblkvqldisz5yf9mhcua.jpg

cdqlItptvw95ocmmik0zbjeo.jpg

tmfo68acu9ntwpr0hwvndzkj.jpg

lxqbs2rfInt1a43zw5reljhc.jpg

0a9uyjzrnghkfbns53sl16qm.jpg

psexwawbvf9x6ltlkhe41kv8.jpg

7rIlsuh8qdoqbypf103v4xj2.jpg

bvape3gtpfy6ux7rbncnjhkr.jpg

8axjjswfcsmtlrtvebdzuzxa.jpg

xlw1vheIgpb96b8tsqjcnlek.jpg

g5a8bgsmmbwhtckpuzzckjth.jpg

esrmnt3xdpkhjIw7mqlzyl9t.jpg

csqdiv1grjwlpcnzg0ftw5Io.jpg

asuIa5jy1t2ozc7gw68zxlns.jpg

cjrdpj4fowcpenv2786gud9l.jpg

kxdpz3be1Imaso6bnfhvpi2w.jpg

xyiwdm1g3ow5f0gy8pulhpbe.jpg

q4xj0s1czsyjdmkv6Ieggydq.jpg

4jcawvasfoqs21efkby3cug6.jpg

hmmqwf92o3pgi5fbnqoeagIz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.