Esenyurt Belediye Meclisi’nde Ek Bütçe Talebine Onay Çıkmadı!

Esenyurt Belediye Meclisi’nde Ek Bütçe Talebine Onay Çıkmadı!

Esenyurt BelediyeMeclisi’nin geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirilen Ağustos ayı ikinci meclisoturumu, gündem yaratan bir oylamaya sahne oldu. Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt’un gündeme getirdiği “Ek Bütçe” talebi, mecliste çoğunluğu elindebulunduran AK Parti ve MHP grupları tarafından reddedildi.

AK Parti’li ve MHP’limeclis üyeleri, Başkan Bozkurt’un oylama öncesinde yaptığı, “Bütçe talebininkabul edilmemesi, meclisin feshine neden olur” uyarısınarağmen ilgili maddeye “Hayır” oyu verdi.

Esenyurt Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı ikinci meclisoturumu, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un başkanlığındagerçekleştirildi. Uzun süren ve gündem maddeleri üzerinde yoğun tartışmalarınyaşandığı mecliste, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un gündeme taşıdığı“Ek Bütçe” talebi ve Moskova Belediyesi ile Esenyurt Belediyesi arasındayapılması düşünülen iş birliği ve kardeş belediye protokolünü içeren maddeler,AK Parti ve MHP grupları tarafından reddedildi.

Mecliste çoğunluğu ellerinde bulunduran AK Parti ve MHPgruplarının, daha önce de Esenyurt halkının yararına olan birçok konuyamecliste engel olduğunu hatırlatan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt, Esenyurt halkının nitelikli hizmet alabilmesinin önüne set konulduğunusöyledi.

Bir Liramız ElliKuruşa Düştü

'EkBütçe' oylamasındanönce bir sunum gerçekleştiren ve bütçe talebinin gerekçelerini anlatan BelediyeBaşkanı Bozkurt, yüzde 80’lere varan enflasyon rakamlarına dikkat çekerek,“Belli ki Esenyurtlulara hizmet veremeyeceğiz. Neden? Yüzde seksen enflasyonvar. Yani bizim bir liramız elli kuruşa düştü. Artık bir liralık iş yapmaşansımız yok. Dolayısıyla mal ve hizmetlerin tamamını almam, yapmam mümkündeğil” şeklinde konuştu.

Telafisi İmkânsızSonuçlar Doğurur

Bütçenin onaylanmaması halinde meclisin fesh olacağıuyarısında da bulunan Başkan Bozkurt, “Kanun koyucu demiş ki 'Eğer meclis üyeleri ya da meclisgörevini ihmal ederse belediye meclisinin düşmesi gerekiyor.' Benim bunu size söylemem gerekiyor.Sizlerden bir kez olsun sağduyulu davranmanızı rica ediyorum. Zira Esenyurt’ayapılacak en büyük kötülüğün bu bütçeye hayır demek olduğunu hatırlatmakzorundayım. Aksi takdirde telafisi imkansız sonuçlar doğuracak ve bu hiç kimseaçısından olumlu olmayacak” dedi.

Başakşehir BelediyesiYüzde 248 Ek Bütçe İstemiş!

Diğer belediyelerin talep ettiği ek bütçe oranlarındanörnekler veren Başkan Bozkurt, merkezî hükümetin yüzde 63 oranında ek bütçeistediğini de hatırlattı: “Arnavutköy Belediyesi yüzde 102 ek ödenek istemiş.Avcılar Belediyesi yüzde 72 istemiş. Başakşehir Belediyesi yüzde 248.Büyükçekmece yüzde 67, Çekmeköy ve Esenler 83 istemiş. Biz ise yüzde 55istiyoruz. Yüzde 63 bütçe artırımı yapmış bir merkezî hükümet var.”

Amacınız BiziEngellemek

Başkan Bozkurt, konuşmasının sonraki bölümünde, ek bütçe talebine hayır oyu vereceklerinibelirten AK Partili ve MHP’li meclis üyelerine tepki gösterdi. “Eğer bütçeonaylanmazsa kesin olan şey şu: Esenyurt Belediyesi hizmetlerini yapamaz durumagelecek” diyen Başkan Bozkurt,  “Personelmaaşlarının yüzde 92’sini harcamışız. Benim personel maaşını ayarlayabilmemiçin bütçemin belli olması lazım. İstiyorsunuz ki yatırım yapmayalım.Yaptığınız işlemin adı,Esenyurt Belediyesi’nin hizmet üretmesini engellemektir” ifadelerini kullandı.

nlyernfplaIdhkuqxq2zuvbc.jpg

7cownuxhykj5glom0n1bbxaw.jpg

q4adzdwugoxsjknyelutzc5y.jpg

zauknhtsvdjzduolfyxbacbk.jpg

wI9tvqlterpfhbbmad4zugko.jpg

6ul0begkwqf1xtbsdkpnnzzc.jpg

zh6uqyfwp7gl8otIhavlruxd.jpg

svfygecneaowwp3u59dhtfcd.jpg

uxens7hulkfpr4yarn0tq5iv.jpg

tal0f8sboab4fyridhuumysc.jpg

lgfpkac14jeq5fqzrtmxpaug.jpg

acuyinprIf4cmxufwwhxvqoe.jpg

3wgzjucyoltg4nuhjhtsevkn.jpg

4Ipwfa7qbt8xuge6oslm5yme.jpg

iv5vkmey08rwlgz312udqmzr.jpg

jrldwt8xnyo7sglqccahmdfi.jpg

pzet58vk6rwu3jazollisoce.jpg

ymduxg4v0mzo1spqlhwyp8ln.jpg

bcunyfdr1p4usa7q9h8mg2i6.jpg

wmtdrcxyoifzvqsgqb0n1pjn.jpg

qwplxuroytpesm4yo3cihqkl.jpg

xdwbkmo1n8bqrjueuyszyafq.jpg

pmfcdalIn20p9uaxwuyjqvsq.jpg

sl5dtykg6jhe1xn8ropbIza9.jpg

9kIenps3fjygktpb0nzod2vz.jpg

d0yybstlx1winmqjqop3r7s2.jpg

bk6rkce1w8shaqmjonfywfpl.jpg

uxoszo85ftptxgk0rf43ymum.jpg

fc21rm6oghet3xbzvyk47gIl.jpg

mjvlhttq8smz96enbudggpcy.jpg

0b2ipjsnmhozvyrovfq4a8z1.jpg

toxlmg2uufsxc1cyaghw8qd7.jpg

tnxa5ubjedlhfwegrmtf8q9q.jpg

zmetk09aaqbh7rnd6uyvcrgf.jpg

zkfbqex4tofsgxdppa87mbcl.jpg

dutxej62k8py3jtwgozmniIn.jpg

t0kcrbfcfhkt6pniq7arymhd.jpg

trkoxm6aucohbtaydnrf2uge.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.