Esenyurt Belediyesi Can Dostlarımız İçin Mama Üretiyor

Esenyurt Belediyesi Can Dostlarımız İçin Mama Üretiyor

Sokak hayvanlarının daha sağlıklı beslenmesi amacıyla Türkiye’ninen yüksek üretim kapasiteli mama üretim tesisi Esenyurt’ta kuruldu. İstanbul’da,belediye bünyesinde kurulan ilk mama üretim tesisi olma özelliğine sahip olan projeile hem sokak hayvanlarının hem de rehabilitasyon merkezlerinde bulunandostlarımızın mama ihtiyaçları karşılanıyor.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçeye bir ilkidaha kazandırarak sokak hayvanlarının daha sağlıklı beslenebilmesi içinTürkiye’nin en yüksek üretim kapasiteli mama üretim tesisini kurdu. BelediyeninModern Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kurulan tesiste, uzman ekiplertarafından ilçe genelindeki fabrika, restoran, hastane gibi mekânlardantoplanan yemek atıkları yüksek proteinli mama haline getiriliyor. Toplananyemek atıklarının, makinelerde öğütüldükten sonra pastörize edilip preslenmesiylegünde ortalama 300 kg katkısız ve yüksek proteinli kuru mama elde ediliyor. Atıkgıdaların soğuk hava depolarında uygun koşullarda saklanmasıyla önemli ölçüdetasarruf sağlanmış oluyor. İstanbul’da belediye bünyesinde kurulan bu ilk vetek tesiste üretilen sağlıklı mamalar hem ilçe genelindeki hayvan beslemealanlarına düzenli olarak bırakılıyor hem de belediyeye ait barınakta bulunanhayvan dostlarımızın beslenmesinde kullanılıyor.

“ÖnemliÖlçüde Tasarruf Sağladık”

Bu projenin Türkiye’de en yükseküretim kapasitesine sahip olmasının yanı sıra İstanbul'da bir belediyenin kurduğuilk ve tek tesis olduğunu belirten Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt; “Günlük 600 kg civarında mama ihtiyacımız var. Biz günde 300 kg civarındamama üretimi yapabiliyoruz. Hayvan dostlarımızın tüketim ihtiyacının yarısınıçok kaliteli bir şekilde karşılayabilecek hale geldik. Bu şekliyle belediyemizönemli ölçüde tasarruf sağlamış oldu. Buradan elde ettiğimiz tasarruflaEsenyurt’taki çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza ve tüm Esenyurt’a dahafazla hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

yrszhphbi6xomufdwkven9jn.jpg

p24uqiwabknkhxptymrserb0.jpg

ia4juvksrpsfem8x2taIbygc.jpg

eia1ckbtjublhyqus2gndfwv.jpg

td6jukdco7s1qzIh8gcveiln.jpg

bfqvheljklrmdtvy34gd7qjs.jpg

eotyvmznlzj4yuffv8dk7jst.jpg

snzm0enr5mjbig7xIao1aybu.jpg

xovpdm65bkeftlhbxosemzqc.jpg

Ie5gwosm2stdh4ijk6pyaglc.jpg

awImfbitn06wfq2szpvucrel.jpg

79xujkcvntst4phm51zdIopr.jpg

dfq9jcbzgziga0ve76r5sl1y.jpg

nlq4nqvhpfdj9arIkrvktb5u.jpg

dwp0lvf24gnhjalkayrz3xi1.jpg

ohkgavq4fd7trpny0ezjzr1a.jpg

0msqpg6qlzyprmkvhtn7bxon.jpg

x4kw3grdqvdmcj7hxb0sj9ai.jpg

wov08zhbaxphcstka5idrble.jpg

eabzyxIjktumd7qksp6sxdfv.jpg

mbnfx679dcfoijI8s0hewuxv.jpg

nhado43l1cryhgqtqo2dxjb7.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.