Esenyurt Belediyesi Doğru Tercih İçin Öğrencilerin Yanında

Esenyurt Belediyesi Doğru Tercih İçin Öğrencilerin Yanında

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından,tercih heyecanı yaşayan öğrencilere, Esenyurt Belediyesi rehberlik vedanışmanlık hizmeti sağlıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde yapılan tercihlerlegençler, kendilerine en uygun liseyi seçme imkânı buluyor.

4 Haziran’da yapılan LGS sonuçlarının açıklanmasının ardındanöğrencileri tercih heyecanı sardı. Gençlerin eğitim ve öğretim hayatındahedeflerine ulaşması için birçok çalışma yürüten Esenyurt Belediyesi, tercihdöneminde de öğrencileri yalnız bırakmadı. Belediye bünyesindeki Sürekli EğitimMerkezi’nde yıl boyunca LGS Hazırlık kursuna katılan gençlerin yanı sıra ilçegenelindeki tüm öğrencilere uzman eğitmenler tarafından tercih danışmanlıkhizmeti veriliyor. Aileleriyle birlikte tercih danışma merkezlerine gelenöğrenciler, burada rehber öğretmenler ile birebir görüşerek, en iyi liseyiseçebilmek için destek alıyor.

“Amacımız Öğrencilerimizin İyi LiselereGitmesi

İlçede üç ayrı noktadatercih danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Esenyurt Belediyesi EğitimKoordinatörü Mesut Parlak, “Esenyurt'taikamet eden öğrencilerimiz için çeşitli eğitim hizmetleri vermekteyiz. Budoğrultuda bu yıl 3 binin üzerinde LGS ve YKS öğrencilerimizin eğitim sürecinitamamladık. Amacımız öğrencilerimizin iyi liselere gitmesi. Tercih sürecininsonunda istedikleri liseye yerleşemeyen öğrencilerimizin yapılacak nakilsürecinde yanında olacağız. Tercih sürecimiz 19 Temmuz’a kadar devam edecek. Busürecin sonunda öğrencilerimizin hayallerine ulaşacağına inanıyoruz” dedi.           

“Bize ÇokYardımcı Oldular”

Sürekli Eğitim Merkezi’nde aldığı ‘LGS Hazırlık’ eğitimininardından yüzde 1’lik dilime girerek üstün başarı sağlayan Hanife Kelle, “Okuldabazı dersleri hocalarımız ya çok hızlı ya da yavaş anlatıyordu. Ama buradakihocalarımız gerçekten güzel anlattılar ve anlamadığımız konuları gerçektenburada rahatlıkla anlayabiliyordum. Sonuç açıklandığında ne yapacağımıbilmiyordum. Sonra buraya geldik ve bize çok yardımcı oldular. Desteklerindendolayı Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür ederim” diye konuştu.

“Çok GüzelBir Hizmet”

Tercih sürecinin güzel geçtiğini belirten Buse Derin Kaytın iseşöyle konuştu: “Tercih döneminde rehberlik servisi çok fazla yardımcısı oldu.Hocalarımız en doğru seçimleri yapmamız için okullar hakkında bizibilgilendirdi, geziler düzenlendi. Bunlar da bizim için çok büyük bir bilgioldu açıkçası. Kötü bir okulda körelmememiz için ellerinden geleni yaptılar.”

orvdk03gb8jInampotflfqay.jpg

iohuecub8d9neyrdyjmsap6l.jpg

r5evwom6ygksfzzppuh7jndl.jpg

vhmrmqzowd9w2f8yarchbelt.jpg

auan0wtcvwtIuhmsb8lkpcg1.jpg

lpzyxsjquktrwmomdgacenld.jpg

uhzgjo47ivmdmqg9ydylf8s3.jpg

bemq0gcj2hpbka9zzlus3yud.jpg

k71kvdeauwmdp9qctjrsobeu.jpg

mlhxsojpvgrytx9nom8uqigk.jpg

l6fczakt1eiadIbnbfsnmmjd.jpg

w9s7cfbmep3azjboya4qpu1i.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.