Esenyurt Belediyesi Geçmişini Koruyarak Geleceği İnşa Ediyor

Esenyurt Belediyesi Geçmişini Koruyarak Geleceği İnşa Ediyor

EsenyurtBelediyesi, Personellere Yönelik “Arşivcilik Eğitimi” Düzenledi.Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığında Görevli Arşiv Uzmanı HakanDedeoğlu, Personellere Verdiği Kapsamlı Eğitimin Ardından Arşivi GezerekEsenyurt Belediyesi’ni, Arşivcilik KonusundaGerçekleştirdiği Çalışmalardan Dolayı Tebrik Etti.

Geçmişin koruyucusu, geleceğin kurucusu olanarşivcilik konusunda çalışmalarına hassasiyetle devam eden Esenyurt Belediyesi,personellere yönelik “Arşivcilik Eğitimi” düzenledi. Cumhurbaşkanlığı DevletArşivleri Başkanlığında görevli, Kurumlarla İlişkiler ve Belge Yönetimi Şube Müdürü Hakan Dedeoğlu,personellere 'Arşiv Bilinci ve Arşiv Mevzuatı', 'Ayıklama ve İmha Komisyonları', 'Devir Teslim İşlemleri', 'SDP ve Dosyalama', 'EBYS' gibi konulardabilgilendirici bir eğitim verdi. Esenyurt Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen eğitim bir belgenin üretimi,arşivlenmesi ve imhasına kadar olan sürecin anlatılmasının ardından soru ve cevaplarladevam etti. Eğitimin ardından arşivi gezerek izlenimlerde bulunan Dedeoğlu,fiziki arşivleme ve son bir yıldır eksperlere kolaylık sağlayan E-Ekspertiz sisteminingeliştirilmesinden dolayı Esenyurt Belediyesi’ni tebrik etti.

“İncelemelerimiziYaptık, Güzel Çalışmalar Var”

Personellere verdiği eğitimin yanı sıraEsenyurt Belediyesi’nin son üç yılda geliştirdiği arşiv çalışmalarınıdeğerlendiren Hakan Dedeoğlu, “Esenyurt Belediyesi'ni, hafızasınıngüçlendirilmesi konusundaki çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz. Buradaincelemelerimizi yaptık, güzel çalışmalar var. Bu çalışmaların daha da ileriyetaşınması konusunda biz de bilgilerimizi ve tecrübelerimizi paylaşıyoruz” dedi.

“EsenyurtGibi Büyük Bir Belediyenin Bu Alanda Adımlar Atması Önemli”

Esenyurt Belediyesi tarafından bir yıl öncehayata geçirilen E-Ekspertiz sistemi hakkında da konuşan Dedeoğlu, “Elektronikortam tabii ki hızlı, şeffaf ve çalışanların verdiği hizmetten yararlananlarınnihai amaçta işlerini kolaylaştırmak için bir tasarım. Dolayısıyla biz deteknolojiyi olabildiğince faydalı bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz ama bunu kullanırkenkültürümüzün de vermiş olduğu yapıyla bağdaştırarak kurmak gerekiyor. İkisinibirbirine sindirerek yaparsak bu iş daha kolay olmuş olacak. Esenyurt gibibüyük bir belediyenin bu alanda adımlar atması önemli. Amacımız, bu sistemi hep birliktebir adım daha öne taşımak” şeklinde konuştu.

“ArşiviDijitalleştirdik”

Esenyurt Belediyesi’nin arşiv çalışmalarıkonusunda bilgiler veren Arşiv Müdürlüğü Sorumlusu Olcay Aydoğdu, “Arşiv Müdürlüğü'müzü modernize etmek vedijital çağa uyum sağlamak için geliştiriyoruz. Bu konuda önce fizikidüzenlemeleri yaptık. Vatandaşlarımızın en çok talep ettiği belgeler imarlailgili belgeler olduğu için çalışmalara önce imar belgeleri ile başladık.Eksperlerimiz geldiği zamanlarda direkt fiziki dosyaları açıp inceliyorlardı,bu da evraklarının yıpranmasına ve ömrünün kısalmasına sebep oluyordu. Bununönüne geçmek için Belediyemizin Bilgi İşlem Müdürlüğü ile ortak bir şekilde çalışaraköncelikle bütün evraklarımızı düzenleyip sonra bilgisayar ortamına atıp,dijitalleştirip internete açık hale getirdik. Artık eksperler müracaatlarınıyapıp istedikleri bilgi ve belgelere Belediyemizin internet sitesindenulaşabilmektedir. Onun haricinde vatandaşlarımız ve müteahhitlerimiz bizzat gelip bilgiistediği zaman bunları dijital ortamda CD olarak kendilerine vermenin altyapısını daoluşturduk ve bitirdik. Şimdilik E-Belediyeüzerinden bilgi ve belgelere sadece eksperlerimiz ulaşabiliyor ama bir sonrakiaşamada tüm vatandaşların ulaşabilmesini sağlayacak altyapıyı oluşturacağız”ifadelerini kullandı. 

bto5kr2afxvwk1ul0z7geddw.jpg

h50np2uthpqlvIaddewozygq.jpg

lc1ekkpbni5jvy7qf62taxyj.jpg

e1ov4m7lpyadfajhi82Izcwr.jpg

nwbdryuwzg4pc8pdvqgk3tIc.jpg

uI7yg3qmj6kzkz9wui2rybvf.jpg

zfdxhvsdfbquqIn9lutcezkp.jpg

wmqjoca7hmrfujpylzev8id3.jpg

puj9mnwdfqwx0p1dzoktxbmh.jpg

f74csqxmawgqwylvoyIiedmg.jpg

3ozfp9x4Ivm7hqfrcvanbncq.jpg

iydvy8ceuurwbpxvs7d2xon3.jpg

jylsc5v2fwso3arqz6exep7i.jpg

dp3bunzg7hvwaq5jtfIbqrzo.jpg

3lfIongqdrqminkuczhr6s7w.jpg

5fcjzI9uvhj0tvbi1em3cda4.jpg

3Iu9cre0rcpllsv4mwjukmni.jpg

740Ixdruzbgmonmpgwtv1qfq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.