Esenyurt Belediyesi’nden Çeper Ailesi’ne Yardım Eli

Esenyurt Belediyesi’nden Çeper Ailesi’ne Yardım Eli

Esenyurt Yunus Emre Mahallesi’nde 2 engelli çocuğu ile birlikte yalnızyaşayan Gönül Çeper’in ev sahibi ile anlaşmazlığı ve elektriklerinin kesilmesi,ulusal haber kanallarında gündeme gelmişti. Haber üzerine harekete geçenEsenyurt Belediyesi, Çeper Ailesi’ne yardım eli uzattı.

Esenyurt Yunus Emre Mahallesi’nde oturan Gönül Çeper’in 2 engelliçocuğuyla birlikte 12 gündür elektriksiz kaldığı ve temel ihtiyaçlarınıkarşılayamadığı haberi üzerine Esenyurt Belediyesi Çeper Ailesi için seferberoldu. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un talimatlarıdoğrultusunda harekete geçen Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleriMüdürlüğü, aileyi ziyaret ederek yerinde tespitlerde bulundu. Ailenin daha öncede belediyeden gıda desteği aldığını aktaran ekipler, Çeper Ailesi’nin acilihtiyaçlarını karşıladı.

Kira ve Fatura Desteği de Verilecek

EsenyurtBelediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Orhan Ayyıldız, acil ihtiyaçları dışındaaileye kira ve fatura desteklerinin de olacağını ifade etti. Ayyıldız: “Bizimyardım ettiğimiz, sosyal yardımlarımızın devam ettiği bir ailemiz. Uzun yıllardanberi zaten devam ediyor. Hızlıca sabah erkenden ailemizi ziyaret ettik. Gıda veyatak ihtiyacı varmış. Gönül Abla’mıza hemen yatak ihtiyaçları, battaniye,yastık ve gıda kolilerini ulaştırdık. Burada kalması halinde kira yardımında dabulunacağımızı söyledik. Kira yardımının dışında faturalarını ödeyebileceğimizisöyledik. Engelli olan çocuklarımız, kardeşlerimiz için de Sağlık İşleriMüdürlüğümüzü getirdik. Sağlık İşleri Müdürlüğümüz gerekli raporlar vetetkikleri için hastanelerden randevu alacak. Biz, Esenyurt Belediyesi olarak ailenindaima yanında olacağız” diye konuştu.  

EsenyurtBelediyesi’nin desteği ardından konuşan Gönül Çeper, “Belediye Başkanı’ndan,sesimizi duyanlardan, hayırseverlerden Allah razı olsun” dedi.  

Kiraların Artması Ailelerde Korku ve PaniğeYol Açıyor

Esenyurt Belediyesi’nde görevli Sosyolog Funda Aydın ise aile ile görüşmelerininardından şunları söyledi: “Biz, Sosyal İşlerMüdürlüğü olarak yıllardır ailemize destek oluyoruz ama ailenin şu anki durumubelediye veya yardımlarla alakalı değil. Bunu bir sosyolog olarak söylüyorum.Kiraların 1000 liradan 3500 gibi bir rakama çıkması ailede otomatik olarakbüyük bir korku ve paniğe yol açıyor. Aldığı yardımlarla daha önce hayatınıdevam ettirebilen bir aile, bugün yardımlarla devam edemeyeceğini düşünüyor.”


d7b4iprmlnsvgahk51ekd8cm.jpg

47eh2bkmxpsu9rzouyj1nlfh.jpg

f5kf1twzxklazu8ntmvn6qlp.jpg

amyqed0trv9nknwiIwmacod8.jpg

trmfk6ouhxypgcI1gijf85lb.jpg

fg7rkcfzt2spqnbx1w8qyvs0.jpg

vjbldIpwwa7kxtcr91fv86om.jpg

mjksxle78cur04nd6trqvihq.jpg

4by6old0vnIrh7r1zcu2laae.jpg

fzrb7yddhu40gIuc35tmpkxq.jpg

aavtk3075tseIxoc6bnw1jxs.jpg

otzmulkvq2ce1cgj4wsny7mx.jpg

2tmz4uppiw7f8Inlrvdlx9u1.jpg

8eifvnla1tkuc5dssaxqowgx.jpg

yejmbslfjuzqdix4tc372tv9.jpg

Inatv1yz9oxcprdc0nbyxoul.jpg

y6zssf3nc0owdorf9i8emrbl.jpg

wqqbulkbv4pgnm7ffx2ji3wo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.