Esenyurt Belediyesi’nden Özel Eğitimcilere Kaynaşma Organizasyonu

Esenyurt Belediyesi’nden Özel Eğitimcilere Kaynaşma Organizasyonu

Esenyurt Belediyesi, ilçe genelindeki özeleğitim öğretmenleri ve ailelerini yemek organizasyonunda bir araya getirdi.Kaynaşma organizasyonunda birlikte keyifli zaman geçiren öğretmenler, özel çocuklarlaçalışmanın yorucu ama aynı zamanda çok güzel olduğunu belirterek, “Böyle küçükmolalar bize çok iyi geliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Esenyurt’ta özel çocuklara ve özeleğitimcilere yönelik çalışmalarını sürdüren Esenyurt Belediyesi, eğitimcileriniş stresinden uzaklaşması amacıyla kaynaşma organizasyonu düzenledi. Şehit ErolOlçok Kültür Merkezi’nde gerçekleşen organizasyonda, Esenyurt ve çevresindeki çoksayıda öğretmen ile ailelerine Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Halis Şimşekeşlik etti. Yemek sonrasında canlı müzik eşliğinde aileleriyle birlikte eğlenenözel eğitim öğretmenleri hem kaynaştı hem stres attı. Kaynaşmanın vebilinçlenmenin aynı anda yaşandığı organizasyonda öğretmenlerle birlikteeğlenen Halis Şimşek, ilçede ilk defa Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt döneminde açılan özel eğitim merkezinin daha kapsamlı bir halegetirileceğinin bilgisini verdi.

“ÖğretmenlerimizinBuna İhtiyacı Varmış”

Esenyurt’taki özel eğitim merkezinin yeni biradrese taşınarak daha zengin bir kadroyla hizmet vereceklerinin altını çizen Sağlıkİşleri Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Halis Şimşek, “Hem katılımçok güzeldi hem de çok eğlendiler. Öğretmenlerimizin de buna ihtiyacı varmış.Sene sonu karne hediyesi gibi oldu. Özel eğitim ihtiyacı duyan bireylerimizdezavantajlı oluyor ve maalesef ki ilçemizde ciddi bir nüfusu kapsıyor. Bununiçin hem devlet kurumlarının hem de belediyelerin tabii ki yapması gereken çokşey var. Yapılan iyi şeyler var, yapılmakta olanlar var, tamamlanma sürecindeolanlar var. Bu tür etkinliklerin dışında aynı zamanda işin özüne dönük,bireysel özel eğitim ihtiyacı duyan çocuklarımızın da ihtiyaçlarınıkarşılayabilmek adına bizim, belediye olarak ve milli eğitim ile diğer ilgilibakanlıkların tamamlayıcı unsuru olarak üstümüze düşeni yapmamız gerekiyor.Bunun için de yıl sonuna kadar bitireceğimiz yeni bir merkezde, özel eğitimmerkezimizi oraya taşıyarak çok daha büyük bir kapasiteyle daha profesyonelce, dahazengin bir kadroyla hizmet sunmayı amaçlıyoruz” diyerek özel eğitimsorumlularına emekleri için teşekkür etti.

“ToplumunBilinçlenmesi Adına Çok Önemli”

Esenyurt’ta böyle bir organizasyonunyapılmasının önemine dikkat çeken Özel Eğitim Öğretmeni Fırat Aslan, “Buetkinliğin yapılması; özel eğitimcilerin birbirini tanıması, ülkede bu konudaeksik olan kısımların giderilmesi, toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlenmesiadına çok önemli. Öğretmenlerimizin çocukları hayata hazırlaması, sadeceellerinden değil aynı zamanda gönüllerinden de tutarak toplumun bakış açısınıbu yöne çevirmesi toplumdaki farkındalığı artırmayı sağlıyor. Aynı zamanda buorganizasyon okulların kardeş olması, öğretmenlerin birbiri arasında koordineolması açısından önemliydi” diye konuştu.

“EğlenceVe Müzik Harikaydı”

Esenyurt’ta özel eğitim öğretmeni olarak görevyapan Nuray Pekbal ise “Bugün bizim için çok güzeldi. Özel çocuklarla çalışmakçok güzel ama bir o kadar da yorucu. O yüzden böyle küçük molalar bize çok iyigeliyor. Yemekler, eğlence ve müzik harikaydı” şeklinde konuşarak EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkür etti. 

wvsmroghhuti1vjdnngaae2s.jpg

tqpojuwc0vqsgswyjrvlbx4i.jpg

pwn06xqg4ruhyvwot2adfmeh.jpg

jgqsos0pmygz9b5yaluuk3rf.jpg

Igwpv3oc1b7qkg4mdb0pawzy.jpg

nrvxc2p6w7wk0hqrj4ug9yIv.jpg

bdojzoxgbyrcqxrIsw0png5m.jpg

npq3trq9Icohobnlammwdegz.jpg

2fzazhuexohbmtfyips3k0jx.jpg

kjpxuyntrjz5eh9blmp3n2da.jpg

mxnkctorvkctaqezfupo1xzp.jpg

9rsatIgrzkiwn3cpdq5mfjvy.jpg

8a7b2tu5qszmklIqngpvxj4c.jpg

0bosd4dwgzmI3jqmxc7uvlhn.jpg

0ids9jgvonf6lam4wb81chpb.jpg

eptdvofgmhcsyenoh7r1niI0.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.