Esenyurt Belediyesi’nin 2023 Yılı Bütçesi 3 Milyar 370 Milyon Lira

Esenyurt Belediyesi’nin 2023 Yılı Bütçesi 3 Milyar 370 Milyon Lira

Esenyurt Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi, 3 milyar 370 milyonlira olarak belirlendi. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un 2023yılı faaliyetleri arasında eğitim, sağlık, istihdam ve yeşil alan projeleri öneçıktı.

Esenyurt Belediyesi Ekim ayı meclistoplantısının ikinci oturumunda bütçe görüşmeleri yapıldı. Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt başkanlığında yapılan toplantıda, 2023 yılı bütçesioylandı. 3 milyar 370 milyon lira olarak belirlenen bütçe oy birliğiyle kabuledilirken Başkan Bozkurt, meclise, 2023 yılının yatırım planlamalarıyla ilgilisunum yaptı. Sunuma Mustafa Kemal Atatürk’ün çalışmanın önemini anlatan birsözüyle başlayan Başkan Bozkurt sağlık, istihdam, yeşil alan, kültür ve sanatalanlarında Esenyurtluları birçok yeni projeyle buluşturacaklarının müjdesiniverdi. Bütçenin 3 yıldır açık vermediğini belirten Başkan Bozkurt, “Burada birbaşarı hikâyesi var. 2012 yılından 2020 yılına kadar bütçe hep açık vermiş amabizim 3 yıllık görev süremizde 677 milyon fazla verdi. Kendi öz kaynaklarımızlageçinen, kaynaklarını doğru kullanan bir süreç izledik” dedi.

Hedef60 Bin İstihdam

Esenyurt Belediyesi İstihdamMerkezi’nin 3 yıl içerisinde 45 binin üzerinde vatandaşa iş imkânı sunduğunuifade eden Başkan Bozkurt, “Hedefimiz 50 bin idi, bu yıl içerisinde 60 binibulacağız. Bu işi daha ileriye taşımak için meslek edindirme kursları açtık.Bin 200 kişi bu kurslara katıldı ve sertifika aldı. 36 farklı alanda eğitimverdiğimiz kurslarımız devam ediyor” diye konuştu.

6Bin 500 Kişilik Amfi Tiyatro Yapılacak

Esenyurt’un İstanbul’da bir kültürsanat merkezi haline gelmesi amacıyla ilçeye bir amfi tiyatro yapılacak.Türkiye’nin en büyük amfi tiyatrosunun Esenyurt’ta olacağını söyleyen BaşkanBozkurt şöyle konuştu: “6 bin 500 kişinin sanatsal etkinlikleri izleyebileceğiproje. 15 bin metrekare alan üzerine inşa edeceğiz. İlçemizin kültür ve sanatetkinliklerini gerçekleştirebileceğimiz kapalı bir alana ihtiyacı vardı. Konumolarak güzel bir yerde yapılacak. E-5’e yakın, sadece Esenyurt’tan değilİstanbul’un çeşitli ilçelerinden insanlar buraya gelebilecek.”

Esenyurt’a300 Bin Metrelik Park

Yapılacak mahalle parklarının yanısıra BOTAŞ boru hattı üzerinde 3 etaptan oluşan 300 bin metrekarelik “MimarSinan Parkı” projesinin yapımına başlandı. İlk etabının kısa süredetamamlanacağı proje içerisinde Roman vatandaşların çiçek üretebilecekleriseralar yer alacak. 6 bin km bisiklet yolunun da yer alacağı projede yöreselkahvaltıların yapılabileceği kahvaltı evleri olacak.

Esenyurt’taBir İlk: At Binicilik Tesisi

Gençleri atlı sporlarla buluşturmak amacıyla Gökevler Mahallesi2330. Sokak’ta yapımına başlanan At Binicilik Tesisi’nin çalışmalarında sonayaklaşıldı. İçerisinde manej, at bakım alanı, yeşil alan ve spor aletlerininbulunacağı tesis tamamlandığında Esenyurtlu çocuklar binicilik eğitimialabilecek.

KampüsLise’nin Projesi Hazırlandı

Türkiye’de bir ilk olarak “LiseKampüsü” projesi Esenyurt’ta yapılacak. Okul sayısı yetersiz olan ilçede buproje ile derslik başına düşen öğrenci sayısı azaltılarak çocukların dahanitelikli eğitim alması sağlanacak. Proje içerisinde 32 derslikli Fen Lisesi,24 derslikli Meslek Lisesi, 32 derslikli İmam Hatip Lisesi, 32 derslikliAnadolu Lisesi, konferans salonu, kütüphane, yemekhane ve yurt binası yeralacak.

GeriatriAlanında Çalışmalar Yapılacak

İlçedeki 65 yaş ve üzeri vatandaşlarınsosyal ve fonksiyonel yaşam kalitelerini artırmak amacıyla “Geriatri” projesiplanlandı. Yaşlılar için bakım merkezinin yer alacağı proje içerisinde ayrıcaçocuklar için kreş yapılacak. Yaşlı ve engellilerin günübirlik olarak damisafir edileceği merkezde yüzme havuzu, fitness, hamam, konferans salonu, hobive oyun alanları, kuaför, kafe ve yemekhane yer alacak.

HerMahalleye Bir Mahalle Konağı

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un, seçim vaatleriarasında yer alan ‘Her Mahalleye Bir Mahalle Konağı’ projesi kapsamındaSaadetdere Mahalle Konağı’nın yapımına başlandı. İçerisinde kapalı pazar alanı,katlı otopark, belediye hizmet birimi, sanat atölyeleri ve çok amaçlı salongibi alanların yer alacağı proje, 15 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarakhizmete açılacak. Yenikent Mahallesi’nde ise projesi tamamlanan mahallekonağının önümüzdeki yıl yapımına başlanması planlanıyor.

İbadethanelerTamamlanıyor

Yıldız Camii’nin yanı sıra AkşemseddinMahallesi’nde de yapımına başlanan cami inşaatında sona yaklaşıldı. İçerisindekütüphane, Kur’an kursu ve taziye evinin yer aldığı cami inşaatının yüzde80’lik kısmı tamamlandı. Bin kişilik namaz kılma alanı bulunan cami mahallindetaziye evi, Kur’an kursu ve kütüphane de yer alıyor. Mehterçeşme Mahallesi’ndeise içerisinde çok amaçlı salon, kurs alanları, kitap kafe, yemekhane, otoparkgibi alanların yer alacağı 3 bin 400 metrekarelik yeni bir cemevi yapılacak.

“Aşevi”Projeleri Hayata Geçiyor

İhtiyaç sahibi vatandaşlarınyararlanacağı “Aşevi” projesi ilk olarak Yıldız Camii’nin alt kısmına yer alanalanda hayata geçirilecek. Projenin içerisinde misafirhane, sosyal yardımbirimi, çay ocağı, taziye alanları gibi alanlar bulunacak. Proje zamanla diğercamilerin alt kısımlarına da uygulanacak.

1dx0jr8isezvpn2mu7puq6tv.jpg

u2d6dntcfIabzwihrmesjonl.jpg

ecsatgceloqukpdokwiqudaI.jpg

rvfnagxom3yhgzwzdwt2rms7.jpg

dsxcfeyswtw15mvn2tykbcao.jpg

xzdbwtqyxzjmaehgtmf0cyjr.jpg

i6bhe84klcxtdajao9dzI12l.jpg

l5djojuaie7lydpbcsq3trIk.jpg

lahrivy3bsctoejva7z9xmo0.jpg

9zfnljg2rdci5Ibv7hytx0ua.jpg

xsog95hI8ncqvcdhsmjwafwl.jpg

pfkpf29a6wmidtyzvs5eusvI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.