Esenyurt Belediyesi’nin 2024 Yılı Bütçesi 8 Milyar 370 Milyon Lira

Esenyurt Belediyesi’nin 2024 Yılı Bütçesi 8 Milyar 370 Milyon Lira

Esenyurt Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi, 8 milyar 372milyon lira olarak belirlendi. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un2024 yılı faaliyetleri arasında eğitim, sağlık, istihdam ve yeşil alanprojeleri öne çıktı.

Esenyurt Belediyesi, ekim ayı meclis toplantısının ikincibirleşimi, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un başkanlığında gerçekleşti.Uzun süren ve gündem maddeleri üzerinde yoğun tartışmaların yaşandığı mecliste,2024 yılı bütçesi 8 milyar 372 milyon olarak belirlendi. Meclis başlangıcındabelediye bünyesindeki arama ve kurtarma ekibine depremdeki çalışmaları içinteşekkür plaketi veren Başkan Bozkurt, ardından afetlere hazırlıkçalışmalarıyla ilgili sunum yaptı. Eylül ayı meclisinde kısıtlanarak kabul edilenek ödenek talebinin yeniden görüşüldüğü mecliste, Başkan Bozkurt: “Benim 3 yılboğazımı, elimi kolumu bağladılar bir iş yapmayayım diye ama durmadım hepsiniyaptım. Ben yapılan yanlışları düzeltmeye çalışırken aynı zamanda kentinenvanterini yaptım. Bu kentin geleceğe hazırlanması için iş ve işlemleri,projeleri yaptım. Ama siz bu ortamda istediğimiz yüzde 20 ek ödeneği dahi kabuletmediniz. İyi yönetilemeyen bir şey varsa o da bu ülkenin ekonomisidir. Bizonun yansımalarını yaşıyoruz. Maliyetler arttı. Bu ödeneği kreştekiçocuklarımıza yemek almak, kentimizin ihtiyaçlarını gidermek için istiyoruz.Sadece 56 okulun tadilatı için 43 milyon lira harcadık. 56 tane okula tadilatyaptık. Onlar bizim geleceğimiz,” dedi.

Esenyurt AfetlereHazırlanıyor

Esenyurt’un depreme dirençli kent haline gelmesi içinçalışmalar yürüttüklerini söyleyen Bozkurt, 2019 yılından sonra afetlerehazırlıkla ilgili ilçede yaptıkları çalışmaları anlattı. Başkan Bozkurt şöylekonuştu: “Doğal afetlerle mücadeleyi kolaylaştırmak ve afet durumlarında kurumiçi koordinasyonu sağlamak amacıyla AKOM’u kurduk. Göreve geldiğimizde 60 olantoplanma alanını 126’ya çıkardık. 530 belediye personeline Temel Afet BilinciEğitimi verdik. Esenyurt’un ilk arama kurtarma ekibi ESAK’ı kurarak 77 kişilikprofesyonel ekip oluşturduk. 2 tam donanımlı arama kurtarma aracını daenvanterimize ekledik. Arkadaşlarımız ilk görevlerini Hatay’da tamamlayarakburada 58 cana umut oldular. Başlattığımız Mahalle Afet Gönüllüleri projesiyle208 vatandaşımıza eğitim verdik. Afet İşleri Müdürlüğünü kurarak okullardatahliye tatbikatlarına başladık.

Deprem Dirençli KentÇalışmaları Başladı

Prof. Dr. Naci Görür ile Esenyurt’u deprem dirençli kenthaline getirmek amacıyla Deprem Çalıştayı’nın ilk toplantısını gerçekleştirdiklerinisöyleyen Bozkurt şunları ekledi: “Türkiye’nin en kapsamlı depreme dirençli kentçalışmasını yürütüyoruz. Afet öncesi ve sonrası çalışmalar üzerine teknikanalizleri yaptık. Naci Hoca ile yönetim ve yönetim sistemi, halk, altyapı,yapı stoku, çevre ve ekosistemi, ekonomi olmak üzere 6 ana başlıkta çalışmalarabaşladık. Esenyurt’un zemin parametrelerine ait risk haritalarını oluşturarakriskli yolları, isale hattı ve kollektörleri tespit ettik. Zemin durumuna göredepremin olası şiddet risklerinde, üst ve altyapının nasıl etkileneceğineilişkin tespitleri yaptık. Tespitlerimizi ilgili kurumlarla paylaşarak olasıbir depremde neler olacağını görüştük. Naci hoca ‘İlk kez bilimsel olaraköğrendiklerini uygulama fırsatı bulduğunu belirterek, bu çalışmanın Türkiye’ninbilimsel olarak depreme dirençli ilk kent çalışması olduğunu’ söyledi. Bizartık Esenyurt’ta mahalle mahalle sokak sokak ne olacağını biliyoruz. Afetekadar yapacaklarımızı belirleyerek, Esenyurt’u depreme dirençli ve bilinçli birkent haline getireceğiz.”

wzcdgwnmvrI2i5hbcleakbta.jpg

sIjszrl74gk3ftfjibpoxa8n.jpg

asIdekdwxgc7cs1rzmqq2nob.jpg

ekpqx2biodulvx0tfa6kvoh8.jpg

Ivhwmq4nt9etmc6lubgfs5nr.jpg

x6xbjh0ustq8kvmyaoo93gfb.jpg

tva76hx8z0uqpn23dvdkn1ef.jpg

jctgfxjma4obtxz8q3se7d2r.jpg

ynkglcbhmex24dw9cjovbwfh.jpg

qnepgslmydcv4tzbx6h0qgra.jpg

edt5nkzvml3sslgtabqf8pfo.jpg

gnesjyIhbeznxafkxp5d6ay9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.