Esenyurt Belediyesi’nin Desteğiyle Hareket Kabiliyetini Geri Kazandı

Esenyurt Belediyesi’nin Desteğiyle Hareket Kabiliyetini Geri Kazandı

Yüksek tansiyon nedeniyle geçirdiği beyin kanaması sonucunda sağtarafını kullanamaz duruma gelen Selvi Aras, Esenyurt Belediyesi’nin verdiği ‘EvdeFizik Tedavi’ hizmeti sayesinde kısa süre içinde hareket kabiliyetini gerikazandı.

‘Evde Fizik Tedavi’ hizmeti ile binlerce vatandaşın sağlığınakavuşmasını sağlayan Esenyurt Belediyesi, hayatlara dokunmaya devam ediyor. 65yaşındaki Selvi Aras, yüksek tansiyon nedeniyle geçirdiği beyin kanaması sonucundasağ tarafını kullanamaz duruma geldi. Belediye bünyesindeki fizyoterapistlerinuyguladığı tedavi ile 2 hafta içinde hareket kabiliyetini büyük ölçüde gerikazanan Aras, beyin kanaması geçirdikten sonra sağ eliyle bardak tutamazkenseansların ardından tutma ve kavrama hareketlerini yapabildiğini belirtti.

“HayataGeri Kazandırmayı Amaçlıyoruz”

Hastaların tedavilerinin en kısa sürede en verimli şekildegerçekleşmesi için çalıştıklarını söyleyen Uzman Fizyoterapist Fahri Furkan Nak,“Selvi Teyze’yle yaklaşık iki hafta önce tanıştık, felç sonucu bize başvurdu. Yürümegüçsüzlüğü vardı, yavaş yavaş yürüyüşlere başladık. Aynı zamanda elle kavramave eli ağza götürme gibi fonksiyonları yoktu. Yavaş yavaş kendi ihtiyaçlarınıkarşılayacak duruma geldi. Teyzemize gün içinde yapması gereken egzersizlerineğitimi de verildi, bu konuda yakınlarını da bilinçlendiriyoruz. Amacımızvatandaşımızın gündelik hayatına geri dönmesi. Genelde nöroloji ve ortopediağırlıklı hastalara hizmet vermekteyiz. Hastalarımız evde fizik tedavi raporualarak belediyemize başvurabilir. Hastaların hastaneye başvurduktan sonrasıradan dolayı gün kaybetmemesini ve onları bir an önce hayata gerikazandırmayı amaçlıyoruz”

“ÇokYardımcı Oldular”

Geçirdiği felç sonucu kullanamadığı elini belediyeden aldığıtedavi desteğiyle kullanmaya başladığını belirten Selvi Aras, “Bir haftahastanede yattım, fizyoterapi uygulanması gerektiğini söylediler. Fizyoterapiiçin belediyeden geldiler, çok yardımcı oldular. Sağ elim çalışmıyordu, şimdibardağı tutup ağzıma götürebiliyorum, elimi çalıştırabiliyorum. Çok faydasınıgördüm. Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.

Uygun raporu olan tüm hastalar, Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleriMüdürlüğüne başvurarak ‘Evde Fizik Tedavi’ hizmetinden ücretsiz olarakfaydalanabiliyor. Belediye bünyesindeki fizyoterapistler haftanın 2 günü,hastaları evlerinde ziyaret ederek tedavilerini gerçekleştiriyor.

dupdp0cl2a8gxmvqswfitn9z.jpg

yahlcqutoie0amobvmwgs71k.jpg

iwbsnazI3dkpcsforrgl9tvw.jpg

fnptwdj30zye2bq4ijmcn5eb.jpg

8oodtwz4f5jglgmqzavtpwby.jpg

we2jhx4qyllocegazs5ovgbd.jpg

vge9toylvj5amIqy73paijkz.jpg

ehbscotrbkfz0Inlw23atrvp.jpg

udnt4qy7cai1vfpsrzzgwbqh.jpg

xay0uyan1uczowshx3knfgv9.jpg

t40pfispeckfogzjbbxsatnq.jpg

hsqimealpzabngkdt07tqxIw.jpg

dyywf4a2oksrlavqb1zupntI.jpg

w4xtoqpnuorhadch8maed2tg.jpg

tjd742gj5bdnlwp61o8vhluo.jpg

ukrg7z31nuozfvodjkbl84ht.jpg

qk32szvopwn57fbdjhwrhcg0.jpg

v50tqb1c4kjulrxphodzgmsi.jpg

ig7qovyI8hlwotmfyxtkbknd.jpg

fhlnwfdrlkspuip98cevmhm6.jpg

5vknbkq01tfegsd4Iz9vlcs6.jpg

jqphrlufmemp0watna8wey7t.jpg

qq6cj04ofvhgm3wblkrujxp5.jpg

rqzn1s9y7k4oup6jxqvdae8b.jpg

p6trllespecsnhyqhkdfamix.jpg

eupk60Igg3mzh9vmq8ipakan.jpg

lnq6jukjmrmpqifxhdb24fo1.jpg

ohezk5vqonh8axlpxbuzwuqy.jpg

9k2hxoigwojwmq30zfvnatlb.jpg

4qc2hlwnuqrk3x1mg7y0l6eg.jpg

4aokxscro3ybvbvqx8fltdaj.jpg

nembxuai9s4wgf2t8zprlvsf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.