Esenyurt Belediyesi “Okuyan Bir Gelecek” Etkinliği İle Geleceğe Işık Tutuyor

Esenyurt Belediyesi “Okuyan Bir Gelecek” Etkinliği İle Geleceğe Işık Tutuyor

Esenyurt Belediyesi, çocuklara kitap okumaalışkanlığının kazandırılması adına geniş kapsamlı bir etkinlik düzenledi.Düzenlenen etkinlikte verilen seminer ile aileler, çocuklarına okumaalışkanlığı kazandırma konusunda bilinçlendirilirken kitap okuma faaliyetleriile de çocuklar, okumaya ve okuduklarını anlamaya teşvik edildi.

Esenyurt Belediyesi, çocukların okumaalışkanlığı kazanması ve ailelerin de çocuklarına okuma alışkanlığıkazandırması için uygulamaları gerekenler hakkında Anne Çocuk Eğitim Vakfı(AÇEV) ortaklığıyla, “Okuyan Bir Gelecek” etkinliği düzenledi. Nene HatunKültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde görevyapan aile danışmanları, AÇEV’den aldıkları eğitimin ardından ailelere yönelikbir seminer verdi. Verilen seminerde ailelerin evde çocuklarını okumaya teşviketmesi için yapması gerekenler sunum eşliğinde anlatıldı. On haftadan oluşan etkinliğinbeşinci haftasında miniklere kitap okundu, kitaptaki bilinmeyen kelimelerinduyu organlarıyla betimlemesi yapılarak çocukların hem kelime dağarcıkları hemde algıları geliştirildi. Ayrıca okunan kitapta engellilerle empati kurmanınönemine vurgu yapılarak çocuklar ile körebe oynandı. Oynanan körebe oyunununardından çocuklar, duydukları empati duyguları ile ilgili resim çizdi. Etkinliksonunda çocuklara kitap dağıtıldı.

 “Çocuklar Hayata Biraz Daha Farklı BakmayıÖğrendi”

Esenyurt Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde ailedanışmanlığı yapan Öznur Kıran, “AÇEV’den aldığımız eğitici eğitimi ilebirlikte Esenyurt özelinde gruplar açtık. Bu gruplarda çocuklarla birlikteokuma etkinlikleri yapıyoruz. Okuduğumuz on kitaptan beşi, evlere gönderiliyor.Aileleri bilinçlendirmeyle alakalı bir seminer yaptık. Bunu da ailelere şubaşlıklar altında anlattık: ‘Evde kitap nasıl okunmalı?’, ‘Çocuğun ilgisininasıl çekmeli?’, ‘Nasıl bir etkinlik yapmalı?’, ‘Kaç yaşında başlamalı ve kaçyaşına kadar aile olarak bu etkinlikler yapılmalı?’ Bu haftaki beşinci kitabımızdı.Kitabın konusu; engelli bir keçinin hayatı, yaşadığı zorluklar ve hayattanbeklentileriydi. Çocuklar çok güzel yorumlar yaptı. ‘Gözlerim görmediği zamankorkarım’ diyen çocuklarımız da oldu, ‘Gözlerim görmediğinde kendimi çok kötühissederim’ diyen de oldu. Sonra çocuklardan en sevdikleri oyunla ilgili birçizim istedik. Onlara, gözleri görmeyen bir arkadaşları bu oyunu oynamakisterse nasıl yardımcı olacaklarını sorduk. Elinden tutup oyuna dahil edenlerde oldu; ‘Arkadaşımın gözleri görmüyor ama çok güzel hayâller kuruyor’ diyençocuklarımız da oldu. Burada gerçekten çok güzel bir empati yapıldı. Çocuklarhayata biraz daha farklı bakmayı öğrendi. Kendilerinden farklı insanların daaslında istedikleri zaman normal bir yaşantısı olabileceğini görmüş oldular”ifadelerini kullanarak on haftanın sonunda yeni grupların açılacağınınbilgisini verdi.

“ÇocuğumunKitap Okuma Alışkanlığı Fazlalaştı”

Etkinlikten çok memnun olduğunu belirtenHafize Bayrak, “Çocuğumun bu etkinliklerde çok mutlu olduğunu ve eğlendiğinidüşünüyorum. Kitap okuma alışkanlığı biraz daha fazlalaştı, daha paylaşımcıoluyor, bu da beni çok sevindiriyor” diyerek katkılarından dolayı EsenyurtBelediyesi’ne teşekkür etti.

Etkinliğin sadece çocuğuna değil, kendisine defayda sağladığını söyleyen Özlem Öz ise “Bugünkü etkinlikle birlikte çocuğumladaha fazla ilgilenmem gerektiğinin farkına vardım. Kitap okuduğumu ona dahafazla göstermem gerektiğini anladım. Aslında eksikliklerin çocuklarda değil dekendimizde olduğunu gördüm. Seminer bana bunu kattı” şeklinde konuştu.

“HikâyeninSorularını Anladık”

Dinledikleri hikâye ile birlikte engelliolmanın zorluklarını anladığını vurgulayan Yağmur, “Hikâyenin sorularınıanladık, ‘Engelli olmak kötü bir şey mi?’, gözümüze şal takıp oyunlar oynadık, çokgüzel bir gündü” ifadelerini kullandı.

Engelli bireylere yardımcı olunmasıgerektiğini belirten Batuhan ise “Bundan sonra yolda bir engelli gördüğümdeelinden tutup karşıya geçiririm” diyerek, yaptığı empatiyi yaşamına yansıtacağıbir örnek verdi.

vcIo2qu3yg0vlorpimgy4ecs.jpg

vhj2uw8gz543dhb1effoqgvy.jpg

l0nvmxyodf8urehedn3kbsa5.jpg

8wnafixdzzv6jusn7yajkxly.jpg

u6vbom2l7afmbdI0dheguyjn.jpg

qcuxlbtIglxnkbyu9kov5fep.jpg

zvjtabvp4dh7b9yeflsrmuf8.jpg

hkazfIavlmwbhnxcyp1tecrk.jpg

hwwfk1a3g86qjfvypzch5lge.jpg

h3vsrxgw4josh6jknmbl25ok.jpg

zxbeb87svwtno0jmhq1krwdg.jpg

w58ujldbkpt7gnndo2ha6sep.jpg

wu9tsgxildocztfkjzvlj5rh.jpg

urjqzax9gbs138Ippa7ddn0n.jpg

p2af3n01qstcyddqrm8nuyop.jpg

26dIgbrikr5zvm1ucaq0wknf.jpg

vcqmvwk23zbegshwx7u9tefs.jpg

kqkhi1uIjll7t3swvfovz4ab.jpg

ogy1vm6rlr3ecxnh84I9bbkw.jpg

chpal8nw2bfh73kd0suzjtfo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.