Esenyurt Belediyesi Tercih Döneminde Öğrencilerin Yanında

Esenyurt Belediyesi Tercih Döneminde Öğrencilerin Yanında

Esenyurt Belediyesi’nden öğrencilere en iyitercih desteği

Esenyurt Belediyesi, LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sınavınınardından tercih döneminde de Esenyurtlu gençleri yalnız bırakmıyor. Uzmaneğitmenler eşliğinde yapılan tercihlerle gençler, daha emin adımlarlageleceğini inşa ediyor.

Esenyurtlu gençlerin eğitim öğretim hayatında hedeflerineulaşması için birçok çalışma yürüten Esenyurt Belediyesi, LGS sınavı ardındantercih döneminde de öğrencilerin en büyük destekçisi oluyor. Belediye, SürekliEğitim Merkezi’nde verilen ‘LGS Hazırlık’ kursunda eğitim alarak sınavda üstünbaşarı gösteren gençlerin yanı sıra ilçe genelindeki tüm öğrencilere verdiği ‘TercihDanışmanlık Hizmeti’ ile geleceğe attıkları adımlarda yanlarında oluyor. Öğrenciler,aldıkları randevu sonrasında aileleriyle birlikte tercih danışma merkezlerinegelerek rehber öğretmenler ile birebir görüşüyor ve en iyi liseyi seçebilmekiçin destek alıyor.

İYİ BİR LİSE, İYİ BİRÜNİVERSİTE, İYİ BİR HAYAT

Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi EğitimKoordinatörü Mesut Parlak, her alanda öğrencilerin yanında olduklarınıbelirterek, lise tercihlerinin önemine dikkat çekti. Parlak, “Belediyemizbünyesinde her yıl üç bin öğrenciye ücretsiz olarak LGS ve YKS eğitimlerivermekteyiz. Öğrencilerimizi hem akademik anlamda destekliyoruz hem depsikolojik altyapılarını oluşturarak daha verimli bir süreç geçirmelerini sağlıyoruz.Geleceğimizin mimarı gençlerimizin en önemli süreçlerinden biri de lisetercihleridir, çünkü iyi bir lise iyi bir üniversite, iyi bir üniversite de iyibir hayat anlamına geliyor. Bu anlamda da öğrencilerimize randevu sistemiyledanışmanlık vererek her anlamda desteklemekteyiz” dedi.            

“KAFAMIZDA SORU İŞARETİ KALMADI

Tercih aşamasında belediyenin kendilerine en büyük destekçiolduğunu aktaran veli Zahide Demir, danışma merkezine gelerek hem streslerininazaldığını hem de kafalarındaki soru işaretlerinin yok olduğunu anlattı. Demir,“Sürekli Eğitim Merkezi’ni keşfetmeden önce çocuğumu bir dershaneye yazdırmayıdüşünüyordum, bunun için maddi durumum elverişli değildi. Daha sonra birarkadaşımın vasıtasıyla burayı tanıdım ve iyi ki de tanımışım. Eğitiminden,öğretmenlerinden, donanımından çok memnunum. Açıkçası özel dershanelere gidenöğrencilerden çok daha farklı bir eğitim sistemi uygulandı. Çocuğum çok dahayüksek düzeyde bir eğitim aldı. Çocuğumdaki gelişimi de ders yönündenilerlemesini de çok net görüyorum. Öğretmenlerimiz çok ilgili, hepsi bizimlebirebir görüşüyor, çocuğun sorunu varsa ilgileniyor. Buradaki rehberöğretmenimizin yoğun ilgisiyle stresimiz yatıştı. Tercih aşamasında bizeyardımcı oluyorlar ve bizi yönlendirerek çok rahatlatıyorlar. Kafamızda soruişareti kalmadı, hepsine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“TERCİH DÖNEMİNDEZORLUK ÇEKMEDİM”

Sürekli Eğitim Merkezi’nde aldığı ‘LGS Hazırlık’ eğitimininardından yüzde 2’lik dilime girerek üstün başarı sağlayan Sümeyra Erek,“Aldığım eğitim beni olumlu yönde etkiledi, çünkü gerek dersteki eğitmenlergerek rehberlik öğretmenleri bana çok yardımcı oldu. Bu çalışmadan dolayıistediğim liseyi yazabildim, tercih döneminde zorluk çekmedim” ifadelerinikullandı.

Tercih sürecinin güzel geçtiğini belirten Hiranur Demir ise “Öğretmenlerinhepsi çok ilgili, sorunlarımızı paylaşabileceğimiz insanlar. Takıldığımyerlerde bana yardımcı oldular. Gelmeden önce kafam çok karışıktı, çünkü heryerden bilgi alıyorduk ve bilgi karmaşasından dolayı kafam karışıyordu. Buradabeni çok güzel aydınlattılar” diye konuştu.

 

Esenyurt Belediyesi Tercih Danışma Merkezleri:

Sürekli EğitimMerkezi: İnönü Mahallesi, Mandıra Caddesi, 363. Sokak, No: 39/A 0212 699 64 36

Öğrenci Destek Ofisi:Zafer Mahallesi, Doğan Araslı Bulvarı, No: 77/A (Esenyurt Belediye Binası Yanı)0212 699 49 78

Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi: Necip Fazıl KısakürekMahallesi, Anka Kuşu Sokak, No: 2, Star Towers 0212 689 81 37

r96ve10ro8mxvunplobi7cdt.jpg

azq2kog415c7wumnIhsnxu0f.jpg

lfc97rgzr8oh5jnuvaitsmpm.jpg

gvkl7u8a4ohdgpctkcjmefxi.jpg

eem43Ihjzgxqxtvpram9lil0.jpg

e9hsw3detcooqvbjn7qdygj2.jpg

n92vlrly3wkhmszawj45gq6x.jpg

bnypwfkIx6zrli159zwt0xla.jpg

wusxylzgjocekc8zrp25itxq.jpg

8sznegojf5bgdmlphilnajtw.jpg

wnykk82suoqpbmxtg4imdnt3.jpg

loui6vbfgxm17qzqjwf5kbvh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.