ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN 6 YENİ OTOPARK

ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN 6 YENİ OTOPARK

Esenyurt Belediyesi, ilçedeki trafik sıkışıklığını ve park yeri sorununu çözmek için yaptığıçalışmalar kapsamında 22 bin metrekarelik alanı otoparka dönüştürdü.

Esenyurt Belediyesi, ilçedeki trafik sıkışıklığını ve park yeri sorununu çözmek için yaptığıçalışmalar kapsamında 22 bin metrekarelik alanı otoparka dönüştürdü. Toplam 500 araç kapasiteli 6 yeni otoparkın hizmete açılmasıyla, Esenyurtlular rahat nefes aldı.

İlçedeki yoğun yapılaşma ve nüfus artışının oluşturduğu park eksikliğinden dolayı yeni otopark alanlarına ihtiyaç duyulan Esenyurt’ta, Akçaburgaz, Akevler, Güzelyurt, İstiklâl, Örnek, Zafer mahallelerindeki toplam 22 bin metrekarelik alan, 500 araçlık açık ve kapalı otoparka dönüştürüldü.

Haftanın 7 günü 24 saat boyunca hizmet verecek olan otoparklarda, ilçede yaşayan gazilere, engelli vatandaşlara ve basın kartı sahibi gazetecilere ait araçların aylık aboneliklerinde yüzde 25 oranında indirim yapılacak.

OTOPARKLAR, 7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERECEK

Altı yeni otoparkın 7 gün 24 saat boyunca hizmet vereceğini söyleyen Esenyurt Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü İdari Şefi Ali Eren Bulak, “İlçemizde yaşanan otopark sorunu nedeniyle 5 kapalı, bir açık otopark olmak üzere 6 yeni otoparkımız hizmete açıldı. Akçaburgaz, Akevler, Güzelyurt, Örnek, İstiklâl Mahallesi kapalı semt pazarlarının altında olan 5 kapalı otopark ve Zafer Mahallesi’nde 1 açık otopark ile hizmet vermeye başladık. Kapalı otoparklarımız aylık abonelik sistemi, açık otoparkımız ise saatlik ücret sistemi ile 7 gün 24 saat boyunca hizmet verecek” dedi.

Otoparklarda uygulanacak ücret tarifeleri, Zafer Mahallesi Açık Otopark 0-2 saat 10 TL, 2-4 saat 15 TL, 4-6 saat 20 TL, 6-24 saat 30 TL, aylık gece aboneliği (00.00-08.00) ise 100 TL olarak belirlendi.

Akçaburgaz, Akevler, Güzelyurt, Örnek ve İstiklâl mahallelerindeki kapalı otoparkların aylık motosiklet aboneliği 100 TL, otomobil aboneliği 200 TL, kamyonet ve midibüs aboneliği ise 400 TL olarak açıklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.