Esenyurt Bir İlki Daha Yaşayacak:

Esenyurt Bir İlki Daha Yaşayacak:

1. Uluslararası Esenyurt HalkDansları Ve Müzik Festivali Başlıyor

Olumsuz haberlerle gündeme geliyordu,şimdi ise festivaller kenti oldu

EsenyurtBelediyesi, ilçe tarihinde ilk defa “Uluslararası Halk Dansları ve MüzikFestivali” gerçekleştiriyor. Dünya kültürüne ev sahipliği yapacak olan ilçe, 4gün boyunca kültür ve sanatın merkezi olacak.

İlçetarihinde ilk kez yapılan Edebiyat ve Sanat Festivali’nin ardından bir ilkedaha imza atan Esenyurt Belediyesi, “Uluslararası Halk Dansları ve MüzikFestivali” ile Esenyurtluları bir araya getiriyor. 23-26 Haziran 2022 tarihleriarasında gerçekleştirilecek olan festivale 16 ülke katılacak. EsenkentMahallesi’ndeki Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacak olan festival, misafirgrupların ilçenin ayrı noktalarında yapacağı renkli gösterilerle tüm ilçeyeyayılacak. Esenyurt, festival boyunca renklerin, dillerin, kültür ve sanatgösterilerinin merkezi olacak. Festivalde kortej, dans gösterileri, konserler,el sanatları sergisi, atölyeler, geziler ve birçok farklı etkinlik yapılacak.

Esenyurt Müziğe Ve Dansa Doyacak

Misafirdansçı gruplara 22 Haziran Çarşamba günü tekne turuyla İstanbul’un eşsizgüzelliği olan boğazda gezi yaptırılacak. 23 Haziran Perşembe günü EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve katılımcı ülkelerin dansçıları, yöreselkıyafetleriyle üstü açık otobüsle caddeleri gezerek Esenyurtluları festivaledavet edecek. Bando eşliğinde yapılacak olan kortejin ardından Rıfat Ilgaz AçıkHava Tiyatrosu’nda sahne gösterileri ve şarkıcı Aydilge’nin konseriylefestivalin açılışı gerçekleşecek.

Festivaldesahne alacak dansçı gruplar Cumhuriyet Yürüyüş Parkı, Recep Tayyip ErdoğanParkı, Necmettin Erbakan Parkı’nın yanı sıra kentteki toplu konut sitelerininbahçelerinde de sergileyecekleri gösterilerle Esenyurtlu vatandaşlarlabuluşacak.

Dörtgün boyunca devam edecek olan festivalde ‘Anadolu Ateşi’ de özel dans gösterisiyapacak. Sanatın ve müziğin doyasıya hissedileceği uluslararası festival, ‘Moğollar’konseri ile kapanış yapacak.

Festivale katılacak olan ülkeler: Azerbaycan, Bosna Hersek,Bulgaristan, Gürcistan, İran, Karadağ, Kuzey Osetya, Kazakistan, Kuzey KıbrısTürk Cumhuriyeti (KKTC), Kuzey Makedonya, Meksika, Rusya, Sırbistan, Ukrayna, Ürdünve Yunanistan.

ibnvcf9he2hIjtzdoc6eadzg.jpg

kw1oqpbitvy9rfwykhnmnv8a.jpg

i3emnr2gjctnlbwfIosabye8.jpg

l9dlvuxenm7rb3njecyIobqh.jpg

entclojzq7ubmxyewlqkrhbu.jpg

qtatopmxwjvkssevjzurq0hn.jpg

cmc6bdhIqayttzppql74j5wn.jpg

dc1cmrbq5phkmvfk7stwnv0e.jpg

wqmgat3pylzceou1dk45cfat.jpg

92inr1klu68enqtdphm4jzda.jpg

lgukvs1hnpslvxdzpjqnfco5.jpg

cjvp01hz7gnkuimy9bcefrqp.jpg

zgskf3k5xvnherIoaichfm1m.jpg

nq2zoef3v87h9Ivgdpxcydaq.jpg

9wdhxipuaotwm8snk4sybyrc.jpg

9ejshazkhgiwta8cxdq67nfl.jpg

fjdIpmalt7epqhant6k1djwb.jpg

cvorkp27jo5tww6sgqchvsxm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.