Esenyurt Deprem Dirençli Bir Kent Oluyor

Esenyurt Deprem Dirençli Bir Kent Oluyor

Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi(ESAK), olası bir İstanbul depremi öncesi ilçe genelindeki okullarda tahliyetatbikatı yaparak, öğrencilere ilk yardım ve deprem bilinci eğitimi veriyor.  

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt, ilçeyi deprem dirençli bir kent haline getirmek amacıyla birçokprojeyi hayata geçiriyor. İlçede doğal afetlere hazırlık konusunda ilk kez çalışmalardüzenleyen Başkan Bozkurt’un kurduğu Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESAK),okullarda deprem tatbikatı yapıyor. Okullara giden ekipler öğrencilere ilkyardım ve deprem bilinci eğitimi vererek onları deprem öncesi, deprem anı vesonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgilendiriyor. Eğitimlerin ardındanöğrencilerle tahliye tatbikatı yapan ekipler, verdikleri teorik eğitimi uygulamalıolarak da gösteriyor. Bu eğitimler ile daha da bilinçli olduklarını belirtenöğrenciler, Esenyurt Belediyesine teşekkür ederken, ekipler de tahliyetatbikatlarına ve deprem bilinci eğitimlerine devam edeceklerini ifade ediyor.

“Başkanımızın Talimatı İle Bu Eğitimlere Başladık”

İlçeyi depreme hazırlıklı hale getirmekamacıyla eğitimlerin devam edeceğini söyleyen Esenyurt Belediyesi AramaKurtarma Amiri Zekeriya Coşkun şöyle konuştu: “İlçe genelindeki okullarımızdaafet bilinci eğitimi ile tahliye tatbikatı eğitimlerine başlamış bulunmaktayız.Başkanımızın talimatı ile bu eğitimleri veriyoruz. Buradaki öğrencilerin veöğretmenlerin katılımı ile tatbikatlarımız ve eğitimlerimiz devam edecek. İlçegenelindeki tüm okullarda deprem bilinci eğitimlerimizi ve tatbikatlarımızıyapacağız. Amacımız çocuklarımızın olası bir depreme karşı hazırlıklıolmalarını sağlamak. Bu tarz eğitimler çocuklar için çok faydalı olacak. Ayrıcaçocuklarımıza ilk yardıma dair hususlarda da önemli bilgiler verdik. Ben buradabizi özveri ile dinleyen hocalarımız ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.

uje71Izdfpyxm6i3smkhtr5n.jpg

8coyevboma5pkthl6xln3udi.jpg

od3m2pvvbuij68ejgb5mpxau.jpg

9g8tr3a7luvdokyfriy1wcna.jpg

ucw83dptbn2koxz7ojxacsmw.jpg

xb4dsgqivx7fyjwvjubzy09o.jpg

k2gmsihclbuw8kxe6Ivvmyow.jpg

dnc3qzpjwqsgkruvwI4pf85m.jpg

mkytzoyec9abk1ofwshxt4hg.jpg

uek4zagr5odpocm0gylm6n2d.jpg

usf7i9y6rtkhtvpocvqj8bn0.jpg

ahr4hmupsljcxyuml67ej8gn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.