Esenyurt Gülten Akın Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Esenyurt Gülten Akın Kütüphanesi Hizmete Açıldı

İstanbul BüyükşehirBelediyesi’nin Esenyurt’a kazandırdığı ilk kütüphane olan 'Esenyurt Gülten Akın Kütüphanesi' hizmeteaçıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Esenyurt’a kazandırdığıilk kütüphane olan Esenyurt GültenAkın Kütüphanesi, KıraçŞehitler Mahallesi’nde hizmete açıldı. “150 günde 150 proje” kapsamında hizmete başlatılan kütüphanenin açılış törenine GültenAkın’ın kızı Deniz Akın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,CHP İstanbul Milletvekilleri Emine Gülizar Emecan ve Zeynel Emre, CHP İstanbulİl Başkan Yardımcısı Server Gökmen, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Küçükçekmece BelediyeBaşkanı Kemal Çebi, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İBB KültürVarlıkları Daire Başkanı Oktay Özel, İBB Kütüphane ve Müze Müdürü Ali ŞafakÖzdemir, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, CHP Başakşehir İlçe BaşkanıDeniz Bakır, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Esenyurt Belediye Meclis Üyelerive çok sayıda vatandaş katıldı.

“Yakında Türkiye’nin En Büyük BelediyeKütüphanesini De Açacağız”

Esenyurt’a kazandırdığı kütüphaneden dolayı İstanbulBüyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür eden Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt, yakın zamanda Esenyurt’ta, Türkiye’nin en büyük belediyekütüphanesinin de açılacağının müjdesini verdi. Başkan Bozkurt, “ Bugün çokönemli bir işin başlangıcındayız. Yıllarca tahrip edilmiş, kamplaştırılmış,hayatın gerçek verilerinden uzaklaştırılmış birsüreçten geçerek bugünlere kadar geldik. Hiç değer vermediğimiz ve birçok kezihmal ettiğimiz insan kaynağımıza geri döndüğümüzün bir göstergesi aslında bu. Dünyanın en genç nüfusunasahibiz ama maalesef insanlarımızın eğitimi için bilime, sanata ve zanaatayönlendirilmesi için yapmamız gerekenlerin birçoğunu ihmal ederek bugünlerimizegelmişiz. Bugün yapılan işle, bizimaslında neye değer verdiğimizi, neyi öncelediğimizi, neyin kıymetli olduğunu gösteren bir açılıştayız.Büyükşehir Belediye Başkanı'mızınşahsında, emeği geçenherkese çok teşekkür ediyorum. Zaten onlarca kütüphanemiz var. YakındaTürkiye’nin en büyük belediye kütüphanesini de açacağız. Henüz bitmek üzere.Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu da çağıracağız. Çok nitelikli bir kütüphane olacak. Cumhuriyet Halk Partisi’nin hangizihniyette olduğunu somut bir şekilde gösteren etkinlikler ve açılışlarla yaşamımıza devam edeceğiz. Katkısunduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.

“Buradaki AnlayışıTersine Çevirme Gayreti İçerisindeyiz”

Esenyurt GültenAkın Kütüphanesi'nin,açılış töreninde yaptığı konuşmada “Esenyurtlularla çok daha güzel hizmetlerdebuluşacağız” diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,“Esenyurt,İstanbul’umuzun en kalabalık ilçesi. Çok büyük bir nüfusla burada karşıkarşıyayız. Esenyurt, AK Parti anlayışının,şehircilik anlayışının dünyaya örnek gösterilecek merkezlerinden bir tanesi. 20 sene bir şehriyöneteceksiniz ve o şehri yönetirken aynı zamanda o ilçeyi yöneteceksiniz.İlçeyi yönetirken aynı zamanda o ülkeyi yöneteceksiniz ve böyle bir şehir var edeceksiniz.Birebir şahidiyim. Birçok yerde buradaki vahşi süreci dile getirdim ama dinletemedik. Ne yazık kiEsenyurt çok büyük zarar gördü. Öncelikle yapılaşma, alt yapı, sosyal yaşamkonusunda insanlarımız çok büyük zarar gördü. Bunu tersine çevirmeye gayretediyoruz. Hem Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt hem bizler, büyükşehir olarak buradakianlayışı tersine çevirme gayreti içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

“Esenyurt’u İstanbulİle Çok Sağlıklı Bir Şekilde Bağlamalıyız”

Mahmutbey-Esenyurt metro hattı için Başkan Bozkurt’la yoğunbir çalışma sürecinin içerisinde olduklarını vurgulayan Başkan İmamoğlukonuşmasına şöyle devam etti: “Tabii, 20yıldır birikmiş sorun yığınının altından hemen kalkmak elbette mümkün değil. İstanbul’u 10 yıllıkplanlamayla ele alıyorsak Esenyurt’u en az 15 yıllık bir planlamayla elealmamız lazım. Geleceği böyle planladığınız takdirde geleceğe dönük sağlıklıbirtakım hamlelerle bu şehri hak ettiği değere kavuşturabiliriz. ÖncelikleEsenyurt’u İstanbul ile çok sağlıklı bir şekilde bağlamalıyız. Büyükgayretlerimizle Mahmutbey-Esenyurt metro hattını,hiç başlamamış haliyle projesi ve ihalesi var olduğu söylenen, sadece ihaleninvar olduğunu görmüş olduğumuz projesini de sıfırdan yaptığımız hattın yoğun birçalışma sürecinin içerisindeyiz. Belediye Başkanı'mızla buranın güncel ihtiyaçlarınayönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temel atma çalışmalarımıza dairsonuçlarımızı da en geç Eylül ayında vatandaşlarımızla sıklıkla buluşacağımızbuluşmalarda paylaşacağımızı umut ediyorum. Bu kadar yoğun bir ilçede bir değil, birkaç tane kütüphaneyidaha vatandaşlarımıza buluşturmamız, on binlerce çocuğumuzun orada hizmetalmasını sağlamamız,buradaki hayat değişimine büyük katkı sağlayacaktır. Esenyurtlularla çok daha güzelhizmetlerde buluşacağız.”


d8nktfm4Ieycjqyecrvghjmv.jpg

yjxc6lrqhavkkgpfnsmnzj1w.jpg

ebcbky8gIiuls5hpdra2nk7s.jpg

yfvlc0wmzmilnp87uftxud4r.jpg

jzo3Iltlpmhwbnfcvg8qyuds.jpg

14bnw9vqhfp7q38kzmesetaw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.