Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali’nin Tanıtım Lansmanı Yapıldı

Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali’nin Tanıtım Lansmanı Yapıldı

Esenyurt Belediyesi’nin il dernekleriyle birlikte düzenleyeceğiKardeş Kültürler Festivali’nin tanıtım lansmanı yapıldı. 08-17 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleşecek olanfestivale tüm vatandaşları davet eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt, “Herkesin kendini özgürce ifade edebileceği bir festival göreceğiz.Festivalimiz iyiliklere, güzelliklere, birlik ve beraberlik içerisinde yaşama duygularımıza örnek olacak”dedi.

Esenyurt’ta ilk kez gerçekleşecek Kardeş Kültürler Festivali’nintanıtım lansmanı Esenyurt Nikah Sarayı’nda yapıldı. Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt, Esenyurt İl Dernekleri Başkanı Orhan Onur, EsenyurtBelediyesi CHP meclis üyeleri, başkan yardımcıları, siyasi partilerin ilçebaşkanları, muhtarlar, STK ve dernek temsilcilerinin katıldığı kahvaltılıtanıtım programında, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda 10 gün boyunca devamedecek olan festivalin içeriğiyle ilgili sunum yapıldı. Programda konuşma yapanBaşkan Bozkurt, “Herkesin kendini özgürce ifade edebileceği bir festivalgöreceğiz. İçerik olarak en nitelikli festivallerden bir tanesi. Ben öncelikleemeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Güzel bir başlangıç yaptık. Şimdibunu doldurmak bizlerin sorumluluğunda” diye konuştu.

“Emeği Geçen Herkese TeşekkürEdiyorum”

Festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür edenBaşkan Bozkurt, “Sizden ricam, bu festival sürecinde birlik beraberlikten rahatsız olup sorunçıkarmak isteyenler olabilir ya da biri sorumsuz davranabilir, lütfen onlara sahip çıkın. Buna sahipçıkmak ülkenin geleceğine, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaktır. Birbirimizianladığımızda ne kadar zengin bir coğrafyada oturduğumuzu görmüşü oluruz.Kafkasya’ya bakın, Asya’ya bakın, Avrupa’ya bakın, çoğunun iki üç çalgısı vardır ama telli çalgılarda bir tane sazı bileçalmanın iki üç hali var. O kadar zenginlik var ki aslında bu çok sesliliğinahengiyle hareket edersek, buraya gelen insanların bir arada yaşama duygusununne kadar derin olduğunu da görmüş oluruz” şeklinde konuştu.

Uganda Güzellik Yarışması Yapılacak

Festivalde Uganda Güzellik Yarışması yapılacağını belirten BaşkanBozkurt şunları ekledi: “Pandemi sürecinde Esenyurt’un aleyhine o kadar çok şeysöylenmeye çalışıldı ki Uganda Güzellik Yarışmasıda kötü bir şeymiş gibi anlatıldı. Biz de dedik ki gizli saklı yapmasınlar.Esenyurt Meydanı’nda yapsınlar. Tabii ki herkes kendi vatanında mutludur ama maalesef kurulmak istenen yeni dünya düzeni insanları evlerinden, vatanlarından uzaklaştırdılar. Bizimhedefimiz,onları evlerine huzurla, mutlulukla göndermektir. Buradakalanların da kendilerini ifade etmelerine olanak sağlamalıyız.”

“Esenyurt Bir Kültür ve KardeşlikKenti”

Esenyurt’un bir kültür ve kardeşlik kenti olduğunu tüm Türkiye’yegöstermek için ilçe halkını festivale davet eden Esenyurt İl Dernekleri BaşkanıOrhan Onur, “Esenyurt’ta Kardeşlik Festivali düzenliyoruz. Bu konuda SayınKaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza ve tüm dernek başkanı arkadaşlarımızateşekkür ediyorum. Çok yardımcı oldular. Bundan sonra hep beraber kardeşçe,güzel bir şekilde şenlik içerisinde Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’ndafestivalimizi gerçekleştireceğiz. Bu konuda bütün Esenyurt halkının desteğiniistiyoruz. Esenyurt halkıyla orada kardeşçe buluşalım ve güzel bir Esenyurt’uTürkiye’ye gösterelim” dedi.

“Festivale Sahip Çıkmalıyız”

Festivale tüm kurum ve kuruluşların sahip çıkması gerektiğiniifade eden Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya şöyle konuştu:“Esenyurt Kardeş Kültürler festivalini düzenlediği için başkanlarımıza teşekkürediyorum. Yaşanılır bir kent için kültür ve sanat önemlidir. EsenyurtBelediyesi de son 1 yılda yoğun bir şekilde festivaller yapmaya başladı.Esenyurt gibi bir ilçenin böyle etkinliklere çok ihtiyacı var. Esenyurt birkardeşlik ve dostluk kenti. Bu yüzden yapılacak festivale tüm kurum vekuruluşlarımızla sahip çıkmamız gerekiyor.”

“40 İlin Standı Yer Alacak”

Esenyurt Belediyesi’nin il dernekleriylebirlikte 08-17 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenleyeceği etkinlik, 40 ilinkatılımıyla gerçekleştirilecek. Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda 10 gün boyuncadevam edecek olan etkinlikte her gün bir bölgenin tanıtımı yapılarak o bölgeyeözgü sanatçılar konser verecek. Geleneksel el sanatları stantları, kıyafetkültürü, yemek kültürü, yörelerin zanaatlarının gösterileceği zanaat sokağı,halk oyunları, halk âşıkları, mahalli sanatçılar, yöre ozanları, gelenek vegörenekleri tanıtan programlar, gösteriler ve spor müsabakaları, sohbetprogramları, yöreleri tanıtan kısa film ve belgesel gösterileri, efsaneler,fıkralar, destanlarve köy seyirlikgösterilerin yer alacağı festival 8 Ekim’de Yeni Belediye Meydanı’ndanyapılacak kortej yürüyüşüyle başlayacak.

Unutulmaya Yüz Tutmuş MesleklerTanıtılacak

Festivalde çini ve seramik, sepet örme, lüle taşı, kilim dokuma,feretiko bezi dokuma, bıçak ve boynuz tarak yapımı, geleneksel Türk işlemeleri,sıcak cam yapımı ve bakırcılık gibi unutulmaya yüz tutmuş onlarca el emeğiürünlerin yapımının gösterileceği alanlar yer alacak. Yöresel kültürlerintanıtılacağı festival alanına her ilin görselleriyle süslenen stantlarkurularak her gün birkaç ilin tanıtımı da yapılacak.

08-17 Ekim tarihlerinde gerçekleşecekolan festivalin program akışı şöyle:

1. GÜN - 8 EKİMCUMARTESİ

18.00 Festival Açılış Korteji (Yeni Belediye Meydanı’ndan başlayacak.)

19.00 Açılış Konuşmaları

19.30 Festival Tanıtım Filmi

20.00 Halk Oyunları Gösterisi

20.30 Kubat Konseri (Esenyurt Cumhuriyet Meydanı)

2. GÜN - 9 EKİMPAZAR

*Karadeniz Gecesi

Bölge Tanıtım Filmi

13.00-17.00 Bölgeye Özel Yöresel Sanatçı Konserleri

20.00 Halk Oyunları Gösterisi

20.30 Resul Dindar Konseri

3. GÜN - 10 EKİMPAZARTESİ

*Uluslararası Kültürler Gecesi

19.00 Ahmad Azrak Konseri

4. GÜN - 11 EKİMSALI

Uluslararası Kültürler Gecesi

19.00 DJ Blackk Beat Show

20.00 Mıss Uganda Esenyurt

5. GÜN - 12 EKİMÇARŞAMBA

Ege ve Akdeniz Gecesi

Bölge Tanıtım Filmi

20.00 Halk Oyunları Gösterisi

20.30 Tolga Çandar Konseri

6. GÜN - 13 EKİMPERŞEMBE

İç Anadolu Gecesi

15.00-17.00 Bölgeye Özel Yöresel Sanatçılar Konserleri

20.00 Halk Oyunları Gösterisi

20:30 Mustafa Özarslan Konseri

7. GÜN - 14 EKİMCUMA

Marmara, Trakya ve Rumeli Gecesi

15.00-17.00 Bölgeye Özel Yöresel Sanatçılar Konserleri

20.00 Halk Oyunları Gösterisi

20.30 Serkan Çağrı ve Orkestrası

8. GÜN - 15 EKİMCUMARTESİ

Güneydoğu Anadolu Gecesi

15.00-17.00 Bölgeye Özel Yöresel Sanatçılar Konserleri

16.00 Halk Oyunları Gösterisi

17.45 Latif Doğan

9. GÜN - 16 EKİMPAZAR

Doğu Anadolu Gecesi

15.00-17.00 Bölgeye Özel Yöresel Sanatçılar Konserleri

19.00 Mehmet Öndül Konseri

20.00 Halk Oyunları Gösterisi

20.30 Yudum Konseri

10. GÜN - 17 EKİMPAZARTESİ

Açık Sahne

20.30 Konser

cqtxkbruyamrxunenyzslv8p.jpg

4l0zhcpmjiweknpI9oe56gac.jpg

xgr8hyiscwkum7m4t1dqzqpv.jpg

rsuIr5kufnvhaxgamjfzzqlc.jpg

nj1elu3ytlw5snxboe9g8kma.jpg

pwf1mvdhikklxzbr9gtsehqv.jpg

qghuz9sjbh5im4wey3d1frka.jpg

1xpazmlyiqbgvelktm6ahf38.jpg

m8Idprr5vhkb0obguna1zoj9.jpg

awupdkq85b4q6oreaezkchts.jpg

mi1s7lgoqwnjaywtjafeegdb.jpg

6np5j1kftl0gkbpvfh3wixl7.jpg

8xljolcapay17m2dqhwcrjI6.jpg

eomrvspjI84buwt2dwyoynnk.jpg

dImrveggb7x6synfearubsw8.jpg

Iakh2nwyhqls7ig5ntgj9lbv.jpg

fcmdowaevptIhh0gpus5nxmf.jpg

qgkaj6zdfab5xbzfdrn12yhe.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.