Esenyurt Kültür ve Sanat Kenti Olacak

Esenyurt Kültür ve Sanat Kenti Olacak

Esenyurt Belediyesinin Halk Oyunları kursunda eğitim alankursiyerlerin düzenlediği “Sıra Gecesi” etkinliğinde konuşan Belediye BaşkanıProf. Dr. Ahmet Özer, en kısa zamanda Anadolu Ateşi’ni Esenyurt’a getireceğininmüjdesini vererek, ilçeyi bir kültür ve sanat kenti haline dönüştüreceklerini söyledi.

Esenyurt Belediyesi’nin açtığı Halk Oyunları Kursu’nda eğitim alankursiyerler, Sıra Gecesi düzenledi. Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen geceyeBelediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, CHP Esenyurt ilçe örgütü, meclis üyelerive belediye başkan yardımcıları katıldı. Güneydoğu Anadolu yöresine ait halkoyunları gösterisinin sergilendiği gecede, çiğköfteler yoğrularak kardeşlikhalayları çekildi. Halk oyunları ekibiyle birlik ve beraberlik halayındabuluşan Başkan Özer, kültür ve sanatın önemine dikkat çekerek Esenyurt’ta bugibi etkinliklerin artarak devam edeceğini belirtti.

“EtkinliklerimizArtarak Devam Edecek”

Programda yaptığı konuşmada Anadolu Ateşi dans grubunu Esenyurtlularlabuluşturacağının müjdesini veren Başkan Özer, “Biz türkülerle ağlamış,türkülerle gülmüşüz, içimizi türkülere dökmüşüz. Böyle bir halkız. Bu ezgiler butoprağın, suyun, bu insanın sesidir. Bizim doğanın, suyun, ağacın, toprağın,canlıların ritmine ritim tutan, ritim katan bir geleneğimiz var. Onun adı dahalk oyunları. Aslında halk dansları vücudun doğayla konuşmasıdır. Halkdansçıları ise doğa dostu olan, doğayla hemhal olan, yüreğinde kir pas olmayanpırıl pırıl insanlardır. Bizim çocuklarımız küçük yaşlardan itibaren halkdanslarına, halk oyunlarına gitmeliler, öğrenmeliler, oynamalılar. Kurslarımızagelsinler. Biz onlara göz bebeğimiz gibi bakıyoruz. Kurs yerlerimizin veeğitmenlerimizin sayısını da arttıracağız. Esenyurt'u bir barış ve kardeşlikşehri yapmayı planlıyoruz. Bunun yolu da bu tür yerlerden geçiyor. Doğulu,batılı, kuzeyli, güneyli aynı halaya durursa, el ele omuz omuza olursa işteorada Esenyurt'un kimliğini oluşturmuş oluruz, yolumuz açık demektir” dedi.

 

hc6prmjlxtqvousuzoabwgck.jpg

vdfazvspcgbwm5fdaeb0pegl.jpg

wIomj1luxvbnqo0awrcdfthy.jpg

szfvxxypf7mc96m4stqczipo.jpg

c52skt36llpmv8swnwIhdkoo.jpg

rgjjI9ayhmnkyndlqesu04oo.jpg

n2vo0d9c7eetzwcghja4x63b.jpg

34mIdhyaeadorzmyvp0ul75i.jpg

p3o5qex2zdius9jmdl0Inyvy.jpg

eg1xwo9rbepz6spvnrd0mbcg.jpg

jquweudm2krwlogay3Ix0dmb.jpg

sbnawaj0mu7yt3u6k5iexhd9.jpg

uvymkrw2dosljqcfncs5ewu6.jpg

zwia7y52oulmyjsbhnbmeprc.jpg

xwfrktql3jozz2gIb7fb9m65.jpg

lyumswovotvbj1tilIkgq4xs.jpg

pfm9zslqdnyl7wepdfek0rrn.jpg

my2gtxovopcIqk0cd5rmnj1g.jpg

k16oahu9zcn0defgylclmwys.jpg

ekigqllz4f8op5tdra96ruy0.jpg

bcb1wwzvq8ayxjqadfnIscz5.jpg

pmlstpxbyd6aikmgIo8a5rdw.jpg

n7gtrfjeikeazlv5baoux24h.jpg

01xhh7csbzsl2iyI9o8wfa5y.jpg

fd039gxqta1bihxolbIq6eyy.jpg

fz8d4hwt5z9xkkychIwfems1.jpg

tadpma83xsosnt1cbvnwkq9r.jpg

s6lmtbekbav4grpopIxqxc5h.jpg

lb2snwaynmsxbt8yukph9jz4.jpg

x7Iyazy9mja6zuc3ipwel0fg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.