Esenyurt Kurban Bayramı’na Hazır

Esenyurt Kurban Bayramı’na Hazır

Esenyurt Belediyesi, vatandaşların KurbanBayramı’nda dini vecibelerini sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde yerinegetirebilmeleri için hazırlıklarını tamamladı. İlçedeki kapalı pazarlarkesimhaneye dönüştürülürken, kaçak hayvanları yakalamak için kurban yakalamatimleri kuruldu.

 

Esenyurt Belediyesi, yaklaşan KurbanBayramı öncesi vatandaşların bayramı huzur içinde geçirmeleri için ekiplerinioluşturarak, kurban kesim alanlarını hazırladı. İlçedeki 1 kesimhanedeçalışmalar tamamlanırken, 7 kapalı pazar da kesimhaneye çevrildi. Bayramboyunca kaçan hayvanları yakalamak için kurban yakalama timleri de oluşturuldu.Esenyurt’ta bulunan kapalı pazarlar Kurban Bayramı boyunca sabah saat 05.00’tenitibaren hizmet vermeye başlayacak. Ekipler, Esenyurtluların herhangi birsorunla karşılaşmaması için bayram sonuna kadar çalışmalarını sürdürecek.

 

Veteriner Hekimler Denetimde Olacak

Belediyeye bağlı veteriner hekimlerin bayram boyuncakesimhanelerde denetimde olacağını söyleyen Esenyurt Belediyesi Veterinerİşleri Müdürü Halil Çalış şöyle konuştu: “İslam aleminin önemli günlerindenbiri olan Kurban Bayramı sürecindeyiz. Belediye Başkanımız sayın Kemal DenizBozkurt, Esenyurtlu komşularımızın kurban ibadetlerini huzurlu ve hijyenik birortamda yapabilmesi için belediyemizin tüm birimlerine talimatlar verdi. Bayramgünü kesimhanelerde vatandaşlarımızı karşılayacağız ve bayramlaşacağız.Vatandaşlarımızın ibadetlerini dini koşullara uygun yapabilmeleri için herkesimhanede 1 tane imam ve kesilen kurban etlerinin sağlık açısından uygun olupolmadığını denetleyecek veteriner hekimlerimiz bulunacak. Bununla birlikteEsenyurt Belediyesi’nin bütün kesimhanelerinde Temizlik İşleri, Zabıta, Halklaİlişkiler ve ilgili bütün birimleri hazır olacak. Kurban ibadetinin sorunsuzbir şekilde yerine getirilmesini sağlayacağız.”

“Sağlığımız İçin Kesimhaneleri Kullanalım”

Hem çevre hem de halk sağlığı açısından vatandaşların belirlenen  kurban kesim alanlarını kullanması gerektiğinibelirten Çalış şunları ekledi: “Bu süreç içerisinde vatandaşlarımızdan da bazıbeklentilerimiz var. Özellikle kaçak kesim alanlarına çok dikkat etmemizgerekiyor. Kaçak kesime müsaade etmememiz gerekiyor. Özellikle belirtmekisterim ki; kesimhanelerimizde veteriner hekimlerimiz bulunduğundan dolayıetlerin sağlıklı olup olmadığı kontrol ediliyor. Eğer hayvanlar sokakta kaçak olarakkesilirse, o hayvanda var olan bazı hastalıklar, özellikle tüberküloz ve şapgibi hastalıkların olup olmadığını vatandaşlar anlayamaz. Kurban kesimindensonra herhangi bir sağlık sorunu yaşanmaması adına,  vatandaşlarımızdan ricamız bizim belediyemizeait kesimhanelerde gerekli işlemleri yapmalarıdır.”

Bayram boyunca hizmet verilecek kurban kesim alanları;

AKÇABURGAZ KAPALI SEMT PAZARI

ADRES: Akçaburgazmah H.Fahri Orman Cad. 3005. sok. Esenyurt

GÜZELYURT KAPALI SEMT PAZARI

ADRES: Güzelyurt mah. Yıldırım Beyazıt Cad. Esenyurt

İSTİKLAL (KIRAÇ) KAPALI SEMT PAZARI

ADRES: İstiklal mah. Cumhuriyet Cad. Esenyurt

AKEVLER(TALATPAŞA) KAPALI SEMT PAZARI

ADRES: Akevler mah. 1015. Sok. 1059. Sok. Esenyurt

YENİKENT KAPALI SEMT PAZARI

ADRES: Yenikent mah. Hacı Bektaşi Veli Cad. 604. Sok. Esenyurt

ÖRNEK KAPALI SEMT PAZARI

ADRES: Çınar mah. 1408 Sok No:21 Esenyurt

İNCİRTEPE KAPALI SEMT PAZARI

ADRES: İncirtepe mah. 277 Sok. No:19 Esenyurt

ESENYURT BEL. KURBAN KESİMHANESİ

ADRES: Selahattin Eyyubi mah. Uğur mumcu cad  Evren 2 Oto Sanayi Sitesi Yanı Esenyurt

acfmo3tud1fqo4vwy6kpqjak.jpg

bogy43estywxift9fvanmpuI.jpg

6egIoatwaxh2dcr3msvkyid8.jpg

csn9at8Ixbvnftmcqypjkzux.jpg

mjt1oIcyoaa6lx8ddh9uxkqy.jpg

gulsibrdI65fzadpjlonw0ef.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.