Esenyurt’ta 100. Yıl Coşkusu

Esenyurt’ta 100. Yıl Coşkusu

Ulu Önder MustafaKemal Atatürk ve silah arkadaşlarının armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin100. kuruluş yıl dönümünde Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma törenidüzenlendi. Önceki yıllara nazaran daha yoğun bir kalabalığın katıldığıtörende, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşları, saygı veminnetle anıldı.

TürkiyeCumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü kutlamaları, Esenyurt’ta coşkulu birkalabalığın katıldığı çelenk sunma töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayantörende, sırasıyla Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Garnizon Komutanlığıadına Hava Albay Muzaffer Oğuz ve Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt, Atatürk anıtına çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu.

Önceki yıllaraoranla daha yoğun bir katılımın gerçekleştiği törene, siyasi partitemsilcileri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar, meclis üyeleri, öğretmenler veöğrencilerin yanı sıra yediden yetmişe çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

100. Yıl Coşkusu Tüm Esenyurt’uSaracak

Cumhuriyet’in100. kuruluş yıl dönümü içinEsenyurt’ta bir dizi kutlama etkinliği hazırlandı. 29 Ekim Pazar sabahıEsenyurt Kaymakamlığı’nda tebriklerin kabulü ile başlayacak olan etkinliklerkapsamında, aynı gün saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Esenyurt Kaymakamlığıve Esenyurt Belediyesi’nin birlikte düzenleyeceği bir kutlama törenigerçekleştirilecek. Törende, ilçedeki öğretmenlerin ve öğrencilerinhazırladıkları gösteriler yer alacak.

Günün ikincietkinliği, Esenyurt Belediyesi’nin her yıl geleneksel hale getirdiği meşaleli 'Fener Alayı Yürüyüşü'. Esenyurt Belediyesi’nin önündeki YeniBelediye Meydanı’nda saat 19.00’da başlayacak yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’ndansona erecek.

Günün sonetkinliği ise rap müziğin ünlü ismi Sagopa Kajmer’in sahne alacağı 'Cumhuriyet Konseri' olacak. Cumhuriyet Meydanı’ndagerçekleşecek olan konserin başlama saati 20.30.

Cumhuriyetin Yetiştirdiği BüyükOzanlar Unutulmadı

Esenyurt’taki100. yıl kutlamalarıbunlarla sınırlı kalmayacak. 30 Ekim Pazartesi akşamı saat 20.30’da "Cumhuriyetimizin Yüz'leri Ozanlarımız" konseri gerçekleştirilecek.Cumhuriyetin yetiştirdiği büyük halk ozanlarının anılacağı konserde, Belkıs Akkale, Onur Akın, Mehmet Gümüş,Tolga Sağ, Ufuk Beydemir, Grup Gündoğarken, Esra Öztürk ve Mustafa Özarslan sahne alacak.

100. yıl kutlamalarının son etkinliği ise 1Kasım Çarşamba akşamı, Devlet Halk Dansları Topluluğu’nunsahneleyeceği “Zafere Doğru Cumhuriyet Doğuyor" dans koreografisi. Esenkent Rıfat Ilgaz Açık HavaTiyatrosu’nda gerçekleşecek olan gösterinin başlama saati ise 20.00.

n0l5gyqjjtisl8dvopmpdauk.jpg

udepzhtwmykwpeaqqbrrjion.jpg

snpzmbb7wuyojli9r2kfjIhz.jpg

xeyk8our5czgaqabx3j0nekp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.