Esenyurt’ta 30 Ağustos Coşkusu

Esenyurt’ta 30 Ağustos Coşkusu

EsenyurtBelediyesi, 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yılına özel bir dizi etkinlik düzenledi.28 Ağustos’ta gerçekleşen Ceza konserinin ardından, 30 Ağustos’ta “Büyük Zafer100 Yaşında” isimli söyleşi programı yapıldı. Konserde, Sanatçı Ceza Esenyurtlulara unutulmazanlar yaşatırken Emre Kongar, Yaşar Seyman ve Barış İnce’nin katıldığı söyleşiprogramında bağımsızlık yolunda verilen mücadele anlatıldı. Programın ardındansanatçı Cihan Yıldız, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Büyük Taarruz'un bağımsızlıkla sonuçlandığı 30Ağustos Zaferi’nin 100. yılını coşkuyla kutlayan Esenyurt Belediyesi,düzenlediği Ceza konserinin ardından söyleşi programı gerçekleştirdi. EsenyurtKültür Merkezi’nde gerçekleşen ve iki oturumdan oluşan “Büyük Zafer 100Yaşında” adlı söyleşi programında Emre Kongar, Yaşar Seyman ve Barış İncebağımsızlık sürecini birçok yönüyle ele alarak anlattı. Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sahneye çıkarak tarihsel gelişim hakkındayaptığı konuşmada birlik ve beraberliğe atıfta bulunması, hem konuklar hem de vatandaşlartarafından beğeniyle karşılandı. Söyleşinin ardından Cihan Yıldız’ın,Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendirmesiyle duygu dolu anlar yaşandı.

Programa BaşkanBozkurt’un yanı sıra CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, Esenyurt KentKonseyi Başkanı Hanifi Kaya, siyasi parti yöneticileri, belediye başkanyardımcıları, Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, STK temsilcilerive çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Bozkurt, etkinlik sonunda konuşmacılaraçiçek takdim etti.

“Kadınların İlgisi Beni Çok MutluEtti”

Söyleşinin ilkoturumunda Milli Mücadele döneminde kadınların yaşadığızorlukları anlatan Yaşar Seyman, gördüğü ilgiden memnun olduğunu belirterek, “Esenyurt’u çok beğendim.Toplantıya katılım da çok güzeldi. Özellikle kadınların ilgisi beni çok mutluetti. Kadınlar çok coşkuluydu, dikkatle dinlediler. Bilinen ve isimsiz kahramanlarmızı anlattık bugün. Esenyurt BelediyeBaşkanı'nın böyle anlamlıbir günde bilgiyi,sanatı ve müziği bir demet olarak sunması çok anlamlıydı. Esenyurt’ta güzeletkinlikler oluyor. Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’u kutluyorum” dedi.

 “Atalarımızın Emanetine Sahip Çıkmalıyız”

Sahnede birlik veberaberliğin önemine atıfta bulunarak tarihsel sürece değinen Başkan Bozkurt,şöyle konuştu: “Bugün kutladığımız Büyük Taarruzsürecine gelene kadar birçok savaşlar olmuş. Yunan güçleri Ankara önlerine kadar gelirken aslındabirçok kayıpla beraber o sürece gelinmiş. Rahmetli İsmet İnönü o zaman meclisegidiyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün karşısına çıkıyor, durumu anlatıyor. Oda hafif bir tebessümle, ‘Beraberce gideceğiz ve bu savaşı kazanacağız’ diyor.Savaşı kazandıktan sonra söylediği ilk şey çok önemli, ‘Asıl şimdi başlıyorsavaşımız’ diyor. Yani bu askerî savaş kazanılmıştır ama bizim savaşımız yeni başlıyor. Neden? Çünkübatmış bir ülke, her açıdan paramparça ve dünya o süreçlerde çok değişken, odünya içerisinde kendi dengesini bulması lazım. O yüzden tavsiye ettiği şeybilime, sanata, felsefeye, özellikle eğitime yüzümüzü dönmemiz gerektiği. Ülkeiçindeki birlik beraberliğin sağlanmadan bunun olmayacağını onlarcakonuşmasında bulabiliriz. Kurtuluşun üretmekte, artı değer yaratmakta,paylaşmanın da hakta,adalette ve hukukta olduğunu hiçbir zaman unutmamamız lazım ki elde ettiğimizbaşarılar sürdürülebilir olsun. Ben bu uğurda canlarını veren başta GaziMustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımıza saygılarımı ve minnetduygularımı bildiriyorum” diye konuştu.

“Başkan Son Derece Bilgili Ve TariheUygun Bir Konuşma Yaptı”                      

Söyleşinin ikincioturumunda bağımsızlık sürecini bir akademisyen olarak değerlendiren EmreKongar, Başkan Bozkurt’un gerçekleştirdiği konuşmaya dikkati çekti. “Esenyurthalkıyla kucaklaşmak müthiş bir olay” diyen Kongar şöyle devam etti: “Özellikle bu program, sürprizlerle dolu bir program.Gösterilen ev sahipliği beni çok etkiledi. 30 Ağustos askerî zaferini laik, demokratik ve sosyalhukuk devleti için sandıkta da göstermenin önemini anlattık. Başkan benişaşırtacak derecede bilgili ve tarihe uygun bir konuşma yaptı. Esenyurthalkının o sıcak kucaklaması her şeye bedeldi.”

“Aydınlığı Yaymak İstiyoruz”

Esenyurtlularlabuluşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen ve Cumhuriyet mücadelesininönemine vurgu yapan Barış İnce, “100. yıl çok önemli bir dönem. 30 Ağustoszaten çok önemli bir dönemeç. Cumhuriyetin kuruluşu için de çok önemli biradımdır. Bunu herkese anlatmamız gerekiyor, toplumla buluşmamız gerekiyor. Bukonuda da yerel yönetimler bize böyle fırsat verdiğinde halkla buluşuyoruz,düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Cumhuriyet aynı zamanda bir aydınlanma devrimiolduğu için o aydınlığı yaymak istiyoruz. Bu fırsatı verdikleri için teşekkürederim” şeklinde konuştu.

lg1gwnx2rmixbp0lqadrej8e.jpg

czmohxrfyuk7u1mrydebg6i9.jpg

rpxqyu879pnvmdo3htvj1y2x.jpg

9i43xjwudxazq2qnfvgplmhw.jpg

ktipcvwsd5rwby1mhof8xh7p.jpg

rwdpkjad6qz1osafnvpk8xgh.jpg

l6crdhwgeauq85vbyocxsrkf.jpg

tjh3d7dr5s20weaI6rffthnv.jpg

hsoqt1wlaxpgm0zenbItuhqk.jpg

tmuyg52ohrtegl3s0sdhd7xl.jpg

5tnxhflmbodcv9mcpgnskj1f.jpg

w2lh0vgtuf1qe5p3n6zb9dqn.jpg

axukebduo4l2pjkirzfnmtl5.jpg

jvenklrald17kxwstrqvoigt.jpg

gon1k5zw0jpthzslIa97vvrt.jpg

rlkzIjmqchwuyoxphkaztp6n.jpg

gmvz6lq1Iraheb8sot4jux5b.jpg

eyl83gs0fzgayntcotbwqj7d.jpg

1mfrexs3Iewkoz497apxiqdf.jpg

bhn4vpr2ccd983xIx5ga7ofj.jpg

obchje5prqmn4mdovw2lgtqx.jpg

oy1uaxqwtdarIe4yv7wflfpg.jpg

gaqsbdzean7rftlmy2tmeolz.jpg

itzvlkkn9d8ashgrxyn3olbx.jpg

kb9yaxukumir5bzvjfqnz1c7.jpg

jnarIoguq9nw0ysdfl4ck3o6.jpg

w5ygsaqjvrzhknohgx6rlv1d.jpg

big2bqjz4oqdjzmf8showael.jpg

omtfrdutys7zgir6hsvwpcex.jpg

Ir9sfnxmdv7mezkp2u08lbgk.jpg

3lIs6wgnfob1whesdzi5artx.jpg

f27gokad3vpinurshengzmk0.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.