Esenyurt’ta Açık Hava Tiyatrosunda Eğlenceli Saatler: Türküler Söylendi, Halaylar Çekildi

Esenyurt’ta Açık Hava Tiyatrosunda Eğlenceli Saatler: Türküler Söylendi, Halaylar Çekildi

Esenyurt Belediyesinin kültür-sanat kurslarında eğitim görenkursiyerlerin hazırladığı Yıl Sonu Kapanış ve Sertifika Programı’na katılanlarrenkli anlara tanıklık etti. Eğitim aldıkları kursları başarı ile tamamlayankursiyerlerin hazırladıkları programda; türküler söylendi, sazlar çalındı,halaylar çekildi. Gecede kültür ve sanata doyan vatandaşlar kursiyerleridakikalarca ayakta alkışladı.

Esenyurt Belediyesi güz dönemi kursiyerlerinin hazırlamışolduğu “Yıl Sonu Kapanışı ve Sertifika Programı” unutulmaz anlara sahne oldu.Esenyurt Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen programa EsenyurtBelediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin,İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur, kursiyerler, aileleri ve binlercevatandaş katıldı. Belediyenin 21 kültür merkezinde 52 farklı branşta eğitimalan kursiyerler, karaokeden dramaya, pandomim gösterisinden bağlama ve kemandinletisine, halk oyunlarından el sanatlarına kadar bir çok farklı alanda sahnealarak hünerlerini sergiledi. Tüm bu etkinliklerin yanı sıra Nurettin İlhanşefliğinde gerçekleşen İBB Türk Halk Müziği Topluluğu konseri, bu intişamlıgeceye damgasını vurdu. Bu görkemli programı en ön sırada izleyen EsenyurtBelediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, mezun kursiyerlere yıl sonusertifikalarını takdim ederek, Esenyurt’u kültür, sanat ve sporun başkenti haline getireceklerinin birkez daha altını çizdi. Esenyurtlu vatandaşlar ise 52 farklı baranşta kursufaaliyete geçiren Başkan Özer’e teşekkürlerini ileterek, kültür ve sanat doluanların tadını çıkardı.

“Esenyurt'un ÖzlediğiTablo Bu”

Program başlarken açıklama yapan Esenyurt Belediye BaşkanıProf. Dr. Ahmet Özer, Esenyurt’u kültür ve sanatın başkenti yapma konusundakararlı olduklarını ifade ederek şunları söyledi:  “Hepiniz ile açık havada, amfitiyatroda,kültür-sanat etkinlikleri buluşmasında bir arada bulunmak ve sizlerle buduyguları paylaşmak çok güzel. Hepiniz hoş geldiniz. Esenyurt'un özlediği tablobuydu. Bundan sonra da ilçemizin dört bir yanında bu tabloları göreceğiz çünkübiz Esenyurt'u kültür ve sanatın başkenti yapmaya karar verdik. Bu faaliyetleridüzenleyen Kültür Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese huzurunuzda teşekkürediyorum. Son iki ayda 50 bin kursiyerimize hizmet verdik. 50 bin kişiAnadolu'da büyük bir kasabanın nüfusundan daha fazla. Biz bu rakamlarıpeyderpey artıracağız. Şimdi huzurunuzda Kültür Müdürüne talimat veriyorum: Birdahaki sene bu rakam yüz bin olmalı!”

“Sosyal Sermayenin deEn Etkili Unsuru Sanattır”

Verilen kurslarda eğitim gören vatandaş kapasitesininartırılması gerektiğini vurgulayan Prof. Özer, konuşmasına şöyle devam etti:“Bir şehrin, bir ülkenin en büyük talihi ve en büyük talihsizliğiyönetenleridir. Bir yerden liyakati, ehliyeti çıkarırsanız oradan geriyededikodu ve kaos kalır. Şimdi birilerinin düzenine dokunduk diye hemenbağırıyorlar, ayağa kalkıyorlar. Biz bu hizmetleri sizin adınıza yapıyoruzçünkü bizim arkamızda halk var. Esenyurt'un kaynaklarını bir avuç rantçıyaharam edeceğiz, yedirmeyeceğiz. Şimdi bir konu daha var: O da sosyal sermaye.Sosyal sermayenin en etkili unsuru sanattır. Sanatı parasal sermayeylebirleştiren hiç bir ülke ileri gidemez. İşte Esenyurt'ta bu nedenle ilerigidilmedi. Bu güzel kent beton lobilerine peşkeş çekilmiş, insanlar ikinci,üçüncü plana atılmış, çocukların eğitimi ile ilgilenilmemiş. Bugüne kadar niyekimse bu kötü gidişe dur demedi? Bir kardeşiniz olarak ben geldim ve bu gidişedur diyorum sizin adınıza. Siz de bana sahip çıkın. Bir şehirde sadece betonolmaz, para olmaz, rant olmaz; sanat olacak, kültür olacak. Esenyurt Belediyesiolarak artık rantçı belediyeye son verip halkçı belediyenin önünü açacağız.Peki, ne yapacağız? Barış ve kardeşlik şehri Esenyurt’u yaratıp; temiz,ulaştırabilir yeşil bir Esenyurt inşa edeceğiz. Çünkü siz buna layıksınız.

 “Sanata Selam Olsun, Sanatın Yolu Açık Olsun”

Anlamsızlığın çaresini sanatla bağdaştıran Esenyurt BelediyeBaşkanı Prof. Dr Ahmet Özer, sözlerini şöyle sonlandırdı; “Bir filozof diyor kidünyanın iki büyük sorunu var: Biri eşitsizlik, diğeri anlamsızlıktır.Eşitsizliği biliyorsunuz zaten, dünyanın maalesef en büyük problemi. Her alandavar eşitsizlik; kadından başlayıp, zengin ve fakire kadar… Bir de anlamsızlıkvar. İnsan zaman zaman kendine sorabilir: ‘Ben madem bu dünyaya geldim, niyeölüyorum? Madem öleceğim, niye doğdum?’ Bu tür sorular akıllı bir varlık olarakkişiyi anlamsızlığa sürükleyebilir. Peki, bunun ilacı yok mu? Var elbette.Bunun ilacı sanattır. Yani eşitsizliğin tek ilacı hak ve hukuk, anlamsızlığınise sanattır. İnsanı diğer varlıklardan, diğer canlılardan ayıran en temel şeyyaratıcılıktır. Dünyayı kurtaracaksa sanat kurtaracak. İşte o nedenle bu güzelçocuklar, bu iyi hocalar, bugün sanat yapıyorlarsa, onlar bizim geleceğimizinve bizim gerçek kurtuluşumuzun teminatıdırlar. Biz de Esenyurt Belediyesiolarak bundan sonra sanata önem vereceğiz, yatırım yapacağız, sanatın vesanatçının yanında duracağız. Sizin adınıza sanat diyoruz, sanata selam olsun!Sanatın yolu açık olsun. Çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.”

“Esenyurt HalkınınEmeklerini Görmek Çok Kıymetliydi”

Programa seyirci olarak gelen Hilal Yıldırım ise çok keyiflianlara tanıklık ettiğini belirterek şu ifadeleri kaydetti; “Esenyurtlularınvermiş olduğu emekleri, yaptıkları çalışmaları görmüş olmak çok kıymetliydi.Burada hep birlikte çok güzel bir gece geçirdik, keyif aldık. En sondaki İBBTürk Halk Müziği Topluluğu Konseri de çok güzeldi. Burada türkülerleduygulandık, yeri geldi eğlenceli anlara tanıklık ettik. Çocukların yapmışoldukları çok eğlenceli pandomim gösterileri vardı. Bu gösteriler aynı zamandaçok güzel mesajlar içeriyordu. Hepsi çok kıymetliydi, çok güzel bir geceydi.”

 

elItos3r28iwa6tkvyhvsnd4.jpg

c35kyizrj6Ieolaas9b7v80h.jpg

yauo6tbpqfe1jgblg2wr9cjs.jpg

bbdtxmnxdszj9vzww083ygj4.jpg

hahjzqglpqm5sIs1ombvkxyc.jpg

rck50zfxyijz9cpe2ljxkvht.jpg

sxsik6jrvjv5ztpc8ohzewgl.jpg

opmzn6lbgvdzh0cleayqx139.jpg

hz9oqg6en4jf1ensaklxp7sy.jpg

hsudkxIn471stgpcrcyf50wq.jpg

cvmdh2tad1nzyen4puaszsb9.jpg

o6rlu7egapmzmjacf1xrict0.jpg

r4xd30mq5s2betezfysfltcd.jpg

lwr1vk4oyesIdbrdohw8eybh.jpg

mm2nslgqbwkf1id7v0tlI8cg.jpg

2gy10mzhju3pi6jq5vbtyvoe.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.