Esenyurt’ta Bahar, Hıdırellez Şenliği İle Karşılandı

Esenyurt’ta Bahar, Hıdırellez Şenliği İle Karşılandı

Hıdırellezcoşkusu, Kibariye konseri ile taçlandı

Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği HıdırellezŞenliği ile baharın gelişi coşkuyla kutlandı. Esenyurt Roman Kültür Evi’ndebaşlayan Hıdırellez Şenliği, sevilen sanatçı Kibariye’nin CumhuriyetMeydanı’nda verdiği konser ile devam etti. Şenliğe katılarak Hıdırellezneşesini tüm Esenyurtlular ile birlikte paylaşan Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt, “Hıdırellez, zorlukların bitmesi ve zorluklara karşı beraber mücadele etmek demek”diyerek birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Bereketin simgesi ve baharın müjdecisi olanHıdırellez, Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği şenlik ile birlikte coşkuylakarşılandı. Fatih Mahallesi Roman Kültür Evi önünde Roman müzik grubununçalgısı ile başlayan Hıdırellez Şenliği'ne Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt,Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Günerhan ve Hayrettin Babahan, İstanbulRoman Dernekleri Federasyonu Başkanı Semih Makaracı, Esenyurt Romanlar DerneğiBaşkanı Özcan Makaracı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mahalledeki esnaflarıziyaret edip vatandaşların sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı, Anneler Günü'nü de unutmayarakkadınlara çiçek takdim etti. Yakılan Hıdırellez ateşinin üzerinden atlayanBaşkan Bozkurt, romanlarla birlikte mani söyleyip dans ederek Esenyurtlularınneşesine ortak oldu. Şenlik,Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Kuştepe Roman Dans Grubu’nungösterisinin ardından gerçekleşen Kibariye konseri ile yüzlerce Esenyurtlukeyifli anlar yaşadı. Hıdırellez coşkusunu taçlandıran konserin ardındanBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt sahneye çıkarak Kibariye’ye çiçek takdimetti. Mutluluğun paylaşılarak çoğaldığı şenliğe ilgi yoğundu.

“İstanbul’aDa Türkiye’ye De Örnek Olacağız”

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt,Roman mahallesindeki canlılıktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Kültürzenginliğinin önemini vurgulayarak birlik ve beraberlik çağrısı yapan BaşkanBozkurt, “Romanlar, bu ülkenin rengi ve neşesi. O kadar güzel bir coğrafyanınçocuklarıyız ki Karadeniz’de başka bir güzellik var, Anadolu’da başka birgüzellik var, Güneydoğu’da başka bir güzellik var, Trakya’da Rumeli’de bambaşkabir güzellik var. Oranın havası başka, rengi başka. Biz Anadolu coğrafyasınınbütün renklerini taşıyan bir toplumuz. Doğanın yeniden yeşillenmesini, hayatınyeniden başlamasını hep beraber kutlayacağız. Türkiye’nin her yerinden gelenrengarenk insanlar nasıl bir arada yaşıyorsa, İstanbul’a da Türkiye’ye de örnekolacağız. İyi ki varsınız. Öyle eğlenelim ki dertler kendilerine dertedinsinler” dedi. Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden şenliğe de katılan BelediyeBaşkanı, Hıdırellez coşkusunun hissedildiği konser sonunda sahneye çıkaraksevilen sanatçı Kibariye’ye çiçek takdim etti. Yaşadığı coğrafyadan gururduyduğunu söyleyen Bozkurt, “Çok şanslı bir topluluğuz. Bu coğrafya çok özelbir coğrafya. Hıdırellez, zorlukların bitmesi ve zorluklara karşı beraber mücadele etmek demek.Dolayısıyla bizler Türkiye’nin her tarafında coşkuyla kutlanan bu bayramıkutluyoruz. Esenyurtlu olmak başka, özel bir şey diye düşünüyorum” ifadelerinikullandı. Başkan Bozkurt, 8 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla tüm annelerin gününükutladı. Kibariye ile birlikte sahneden özçekim yapan Kemal Deniz Bozkurt,fotoğraf karesine Esenyurtlu vatandaşları da dahil ederek Hıdırellez Şenliği’niölümsüzleştirdi. 

aekfjiuy9m4z1rwxxhIelnpy.jpg

j43nxhfwdpbmtlexdlgbIqsy.jpg

mx5d4b6ovyrqrlao9cfnvjpe.jpg

3nqe4Ikd5hr1frcetxypcz68.jpg

huczaemmtg89jsd5bzrqoIvk.jpg

pxbj5lqo31tmda9v0kuy72ns.jpg

w9rjwfsndy4zxvbeukgdqzng.jpg

jlgq1xav9krhinogt7qsdrdv.jpg

hzgyoi3cr5uIvjmlyvjn7spt.jpg

mquwp4y6cshv01lIkg89kjsi.jpg

gumjfluimb4woz5paosq3e9n.jpg

8true5shxcajlhwfvmzq4b1e.jpg

7lxljfjnmtc1zby0gc9vku4q.jpg

q1uzvc28wdzqjy6ufb9fvmkh.jpg

Ivtjcznum7q5rcpfgveo0irl.jpg

hvimruc7y6Ix9y5znep2btj3.jpg

baw8th3kmpwug2uvybIxocvs.jpg

ao5in0cbdqo41ka7vrfjyneu.jpg

rcgz81qb0467ptlwys9ndwyv.jpg

frd6lcjyawzpumqo31gzraf4.jpg

czs8avf1vamsn3jIqe970hyr.jpg

3aheb6hzIrfgmxb59gadrwqj.jpg

tyu64rdoxIhfgucp7nl2bjtv.jpg

je3f0drf5nhb1xqwvyc8jbua.jpg

ytr8axgqvnw3zb0mb45dlzhi.jpg

8tqI0efad7nc6hytkr95bbom.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.