Esenyurt’ta Beklenen Sağanak Yağış Öncesi Gerekli Önlemler Alındı

Esenyurt’ta Beklenen Sağanak Yağış Öncesi Gerekli Önlemler Alındı

Esenyurt Belediyesi, AKOM’dan gelen ‘İstanbul’da 3 gün boyuncasürecek şiddetli yağmur’ uyarılarının ardından ilçede gerekli önlemleri aldı.Riskli bölgelerdeki hanelerin tahliye edilmesi konusunda vatandaşları uyaranekipler, olası taşkınlara karşı mazgal ve rögarları da temizledi.

Esenyurt Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, AKOM’un İstanbul’da3 gün boyunca gök gürültülü sağanak yağışlara karşı yaptığı uyarılar sonrasıteyakkuza geçti. Olası bir selde su baskınlarının yaşanmaması için gerekliönlemleri alan ekipler, riskli bölgelerde yer alan sokaklarda mazgal ve rögartemizliği yaptı, zabıta ekipleri tarafından yapılan anonslarla vatandaşlar,dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Riskli hanelerin tahliyesini degerçekleştiren ekipler, barınma konusunda sorun yaşayan vatandaşlara desteksağladı.

“Gerekli ÖnlemleriAldık”

Oluşabilecek su baskınlarına karşı gerekli önlemleri aldıklarınısöyleyen Esenyurt Belediyesi Afet ve Koordinasyon Merkezi görevlisi MemetAlkaşi, “AKOM’dan gelen yağmur uyarılarından sonra Başkanımız Kemal DenizBozkurt’un talimatlarıyla mazgal kontrolleri, riskli hanelerde uyarılar veanonslar yaparak insanları selin veya yağışın oluşturacağı olumsuz durumlarakarşı korumaya ve onlara destek olmaya çalışıyoruz. Riskli hanelerde boşaltmalarıkonusunda uyarılar yaptık. Barınmayla ilgili sorunları olan ailelerde barınmakonusunda destek oluyoruz. Vatandaşlarımız olumsuz bir durumda belediye çağrımerkezimiz, Whatsapp iletişim hattımız ve sosyal medya hesaplarımız üzerindenbize ulaşabilir” dedi.


zjutansl9fkugwvqtjy68clo.jpg

ft4eitaImqxgyypuwdvqvo07.jpg

omyan4hmg7btxk2gjxnjsrfk.jpg

r69ttuzmv1cz4fgmj5eyi2dn.jpg

m2wn7zlIrb4x8c1dso0jtequ.jpg

bzmwj3dl7wxor1qnfbInjsuq.jpg

sghyoi63dgvsq4bcxImkvfh5.jpg

zffwkswp9bes3o8qj1yInzvc.jpg

kjymesrfl0stnb9zbhuojdpg.jpg

v4qmtlbnuaIgsdu5akpokw26.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.