Esenyurt’ta ‘Çocuklukta Ve Ergenlikte Cinsel Eğitim’ Semineri

Esenyurt’ta ‘Çocuklukta Ve Ergenlikte Cinsel Eğitim’ Semineri

Esenyurt Belediyesi, çocuklarıyla sağlıklı bir iletişim kurabilmeleri amacıyla ailelere ‘Çocuklukta ve Ergenlikte Cinsel Eğitim’ adıyla seminer düzenledi. Seminere katılan aileler, çocuklarının bu özel döneminde karşılaştıkları sorunları aşabilmek için uzmanlardan görüş aldı. 

Esenyurtlu ailelere danışmanlık ve psikolojik destek hizmeti vermeye devam eden Esenyurt Belediyesi, Nene Hatun Kültür Merkezi’nde ‘Çocuklukta ve Ergenlikte Cinsel Eğitim’ başlığıyla seminer düzenledi. Çok sayıda kadının katıldığı seminerde ailelerin ergenlik dönemindeki çocuklarıyla olan iletişimi, ergenlik dönemine geçişle sosyal, duygusal ve cinsel etkinliklerinde farklılaşan değişimlerinin dile getirilmesi, çocuğun ergenlik dönemine geçişinin onun bedenine olan etkisi, ergenlik dönemindeki çocuğun desteklenerek sağlıklı bir kişilik oluşturması ve ebeveynlerin artan sorumlulukları ele alındı. 

“Bilinçli Bir Nesil Yetişiyor”

“Ailelerin sıkça talep ettiği bir konuydu” diyen Aile Danışmanı ve Sosyolog Öznur Kıran, bilinçli bir nesil yetiştiğini hatırlatarak onların yanında olacaklarını vurguladı. Kıran, “Soru-cevap şeklinde ilerledik ve slaytlarımız da vardı. Ailelere bununla ilgili bilinçlendirme semineri yapmış olduk. Aileler bu konularda görüşmeyi çok istiyor. Bilinçli bir nesil yetişiyor, aileler bu konuda çok bilinçli. Ailelere şunu anlatmaya çalıştık: ‘Çocuklukta görmediğiniz, çocuğun yaşadığı cinsel problemler ilerde cinsel hayatını da etkileyebiliyor. Sizin konuşmadığınız, üstünü kapattığınız konular farklı bir şekilde patlak verecektir.’ Aileler de çocuklukta yaşadıkları sorunların kendi evliliklerini, annelik ve babalıklarını, cinsel hayatlarını nasıl etkilediğiyle ilgili deneyimlerini paylaştı. Bilinçli bir aile yetişiyor, kadınlar artık çok bilinçli ve bu konuların konuşulması gerektiğini düşünüyor. Aileler kendilerindeki eksiklikleri de görebiliyor ve 'Biz nasıl bir yol izleyebiliriz?' diyorlar. Bizler de zaten bu konunun uzmanları olarak vatandaşlarımıza en gerekli bilgileri vermeye çalışıyoruz” dedi. 

zmvjhatsdnlb7kgowf1xc8ym.jpg

n350qfszkjktygfgz2anmjaw.jpg

o07ktwduzaimyj4vf9repxjo.jpg

jiro0wsokx2dtfhabgqhznIv.jpg

x8afyomdf1okI3rz7butejsr.jpg

f5ohsduvrfdnaunqlqxvi9z4.jpg

jcq2grzmbnhgxryjwflopnbu.jpg

fIbomsxugrdhnke9ulpvaz8t.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.