Esenyurt’ta İç Anadolu Gecesi Rüzgârı Esti

Esenyurt’ta İç Anadolu Gecesi Rüzgârı Esti

Esenyurt Belediyesi’nin İl DerneklerPlatformu ile birlikte çok sayıda kültürü buluşturduğu Kardeş KültürlerFestivali’nin 6’ncı gününde düzenlenen İç Anadolu Gecesi’nde ünlü sanatçıMustafa Özarslan, Türk Halk Müziği’nin en sevilen parçalarını seslendirdi.

 

Türkiye'nin dört bir yanından gelen insanlarınkültürünü sergilediği ve kaynaştığı Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali devamediyor. Esenyurt’un farklı renklere, kültürlere, yerel lezzetlere ve unutulmayayüz tutmuş zanaatlara ev sahipliği yaptığı festivalde, vatandaşlar birbirindenrenkli stantların yanı sıra her yörenin sanatçılarıyla da buluşuyor. Festivalin6’ncı gününde İç Anadolu gecesi kapsamında bölgenin yöresel sanatçıları herdilden türküleri seslendirdi. Yöresel sanatçıların konseri ardından ünlüsanatçı Mustafa Özarslan, Türk Halk Müziği’nin en sevilen şarkılarınıseslendirerek unutulmaz bir gece yaşattı. Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’ndakietkinliğe katılan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un vatandaşlarlabirlikte halaylara eşlik etmesi eğlenceli anlara sahne oldu. Bozkurt,Esenyurt’taki birlik ve beraberliğe kattığı değer için Mustafa Özarslan’ateşekkürlerini ileterek çiçek takdim etti. Programa Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İlDernekler Birliği Başkanı Orhan Onur, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya, MuhtarlarDerneği Başkanı Ahmet Kuzgun, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti ilçebaşkanları ve belediye meclis üyeleri katıldı.

 

“Bu EtkinlikleriDüzenlemek Hem Cesaret İstiyor Hem de Takdire Şâyân”

Bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin bir cesaret örneği olduğunusöyleyen Özarslan, “Buraya davet edilmekten çok mutlu oldum ve gurur duydum.Belediyeye ve bu organizasyonu yapan herkese çok teşekkür ederiz. Kendi kültürümüzesahip çıkmak adına popüler kültüre inat bu etkinlikleri düzenlemek hem cesaretistiyor hem de takdire şâyân. Türküler adına Başkan Bey’e ve çalışmaarkadaşlarına teşekkür ederim” dedi.

“TürkülerdenVazgeçmeyelim”

Gecede sahne alan Halk Ozanı Abdullah Papur’un oğlu Halk SanatçısıErcan Papur, emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi: “Esenyurt’taolmaktan onur duydum. Birçok bölgenin olduğu bir yer. Sanat çok farklı bir yerleregitmeye başladı. Özellikle Türk Halk Müziği. Yoğunluk biraz türkülerde olsa,türküleri biraz daha icra etsek daha güzel olacak. Yeni nesil hep Pop ve Rapdinliyor. Kültürümüz eriyip gitmeye başlıyor. Türkülerden vazgeçmeyelim, çünkütürkülerin içinde kan yok, şiddet yok; sevda var, aşk var, güzellik var.”

KardeşKültürler Festivali’nin Bugünkü Programı Şöyle:

Marmara, Trakya ve Rumeli Gecesi

15.00- Bölgeye Özel Yöresel Sanatçı Konserleri

20.00- Halk Oyunları Gösterisi

20.30- Serkan Çağrı ve Orkestrası (Konser)

Yer: Esenyurt Cumhuriyet Meydanı

6vacmpdqbymr5j4lxjeq1k39.jpg

wskb83ro69hIqdecgny0jkf1.jpg

07tzjzgekxc9bcav8uinnusm.jpg

gugkypedawI3nh1kjsozcy2r.jpg

rjvgkvwnb6qzpcouiyImtjpg.jpg

5zkzpnmudjb7qf6tct8apowv.jpg

eftdyop3ggqlsb1ku90kxzcw.jpg

nu8k6wvjyxwqzby3oagdszot.jpg

krdxpgeantr8loqmebu7luhg.jpg

evtjclf9u4l0heoazwpyrnd1.jpg

eej80kd9lxgzrhhbpimcksfp.jpg

0goaqparhb92eb3zykc4vxqe.jpg

6l81op2cjubfnxwm3calydry.jpg

ntxodyrzzbiaxewh7vpd25cw.jpg

rwymeixf3xtjt6vhq482ykfw.jpg

o4cupyckmo3a5h7ejstlnqzf.jpg

4qmv6t7f3ygvzdxoymrhjbeq.jpg

b2jqoe0mgol6daznykypbfhg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.