Esenyurt’ta Kültür Sanat Rüzgârı Esiyor

Esenyurt’ta Kültür Sanat Rüzgârı Esiyor

Esenyurt Belediyesinin, 21 farklıkültür merkezinde 52 dalda verdiği kurslarda eğitim gören kursiyerlerin yılsonu kapanış programları hız kesmeden devam ediyor. Bağlama derslerinden elsanatlarına, sahne sanatlarından drama eğitimine kadar birbirinden farklıbranşlarda eğitim alan kursiyerler, hünerleri Esenyurtluların beğenisinesunuyor.

Esenyurt Belediyesinin, 21 farklıkültür merkezinde ve 52 dalda vermiş olduğu kurslarda eğitim alan kursiyerlerinyıl sonu kapanış programının son adresi Esenyurt Çınar Kültür Merkezi oldu. Kursiyerlerinyeteneklerini sergilediği programa Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. AhmetÖzer’in yanı sıra kurs eğitmenleri, kursiyerlerin aileleri ve Esenyurtluvatandaşlar katıldı. Başkan Özer’in, kurdele kesimi ile açılışını yaptığı sergide,kadınların hazırladığı el emeği göz nuru ürünler Esenyurtlu vatandaşlara görselbir şölen yaşatırken bağlama dinletisi ile halk oyunları gösterileriizleyicilerden büyük beğeni aldı.

“Yazın Da Kurslarımız Devam Edecek”

Sergi açılışında konuşan BaşkanÖzer, sanatın ve sanatçının her daim yanında olacaklarını belirterek şunlarısöyledi: “Böyle etkinlikler olunca koşa koşa geliyorum.Sizinle birlikte olmak, sizin yaptığınız işleri, ürünleri görmek benisevindiriyor ve Esenyurt'a dair umutlarımı artırıyor. Öncelikle bu kurslarakatılan bütün kadınları yürekten kutluyorum. Bu kursumuzda bin dört yüz öğrencifarklı branşlarda eğitim gördü. Dolayısıyla burada da şunun önemi ortayaçıkıyor: Eğitim önemli bir şey çünkü insanın niteliklerini, yetenekleriniortaya çıkaran, geliştiren en önemli unsur eğitimdir. Bizim çocuklarımızı iyieğitmemiz lazım. Sosyal devletin bu görevi yerine getirmesi gerekir amamaalesef bu alanda bir boşluk var. Biz de belediye olarak, genel yönetimlerolarak bu boşluğu doldurabilmek için halkımıza hizmet edebilmek için elimizdenne geliyorsa yapıyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışmaya devamedeceğiz. Lütfen etrafınıza söyleyin, bu çalışmalarımızdan bahsedin. Ayrıca yazaylarında da bizim çocuklarımızla ilgili farklı alanlarda kurslarımız var, örneğinbağlama kursu. Eminin kursiyerlerimizin arasından çok büyük bağlama ustaları çıkacakveya diğer branşlarda herkes kendi alanında çok güzel eserler ortayakoyacaktır. Ben buna inanıyorum. Bu duygu ile buradaki bu son sergimizinaçılışını yapıyorum. Esenyurtumuza ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasınıdiliyorum. Sağ olun, var olun.”

“Bize Böyle Bir Ortam Hazırladığı İçin Başkanımıza Teşekkür Ederim”

Belediyenin kültür merkezinde halk oyunlarıdersleri alan kursiyer Sibel Aslanyavrusu kursu çok mutlu tamamlandığınıbelirterek şunları söyledi: “Kurslarımızdan ve hocalarımızdan çok memnunum.Burada çocuklarımızla birlikte de vakit geçirme imkânı buluyoruz. Çok eğlencelizaman geçiriyoruz. Burada çocuklarımıza halk oyunları kursundan halı dokuma kursuna,bağlama kursundan el sanatları kursuna kadar birçok ders veriliyor. BuradanBelediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer’e teşekkürlerimi sunuyorum. Çocuklarımızve bizlere böylesine güzel bir ortam hazırladıkları için teşekkür ederim.”

nvzdapufsx9ctbwIsudog1w5.jpg

7ehgxr2ytlosr4vzib3fuqn1.jpg

189lnd3jbmkrclen6te7oyuh.jpg

lcrnt8hIqg4jqymufaib6zse.jpg

srea46Ixo5nembzcvjzt8h0u.jpg

uw4dlvluze18t92hxwnfzpkt.jpg

5q39zhbbplskatr2g1eduwky.jpg

d1690ovdewlfiyafpcpnzsy2.jpg

suadhhoyIgqi4b5ejsq9ppjg.jpg

cuz9tx14ewvmI8itmyzyjqad.jpg

norl3ppbrnvkyw7stfa64jcz.jpg

b6n1ec0jdrql5vr29vtqgi7w.jpg

I2q09mquhkjexb71osgh54gt.jpg

xome2rg6lkpebzlad807nw4t.jpg

lsy0gnb89rkhaeeIyzruqvqw.jpg

chonez4urababzkpfsr6mvso.jpg

yaepormtyznwa1xtjsdhl50c.jpg

fchwmjIi0te3zngqzd1nl8l6.jpg

bpcjfaqlnquyg8env4gvjze3.jpg

ctgxz26fcytsfIqmvsbiagk0.jpg

3g45rmdio9nws01cjtfnoqlg.jpg

n7s4vwdvzmxIysbz3dtm9ta0.jpg

kl5beiu6wmtbj38ndvlxnh21.jpg

jtyIescf8yuk7mgqnwbjrphn.jpg

kfhfo0lunz8n6wkxtdpqvso5.jpg

wz4jsl3vIqyukadcp1yw7noj.jpg

nl3m2zpdijuIlgxdre6swjek.jpg

cscgvnwosax24ehknvjwtebf.jpg

9mbIa0pxnw5lpcg31we2rmhn.jpg

oycqzlvnkt2uaeifwjdrc9fv.jpg

gu6yaj2cwcotxbwjdefbfn5e.jpg

bdmqw3ia78rpzrot4In1xjna.jpg

tsyqjln8vbaruqzk6cu91gtc.jpg

jbutjpgd1anwls5rktcgrazy.jpg

lgmwm8oautxklbhysd01qv2h.jpg

gts8ujqak5zevcodlrr4jihx.jpg

mhe1z2fddby7qkgxbsqak9lv.jpg

jscu35tcmvf2pujelwt1nqiq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.