Esenyurt’ta Kurban Bayramı Hazırlıkları Başladı

Esenyurt’ta Kurban Bayramı Hazırlıkları Başladı

Esenyurt Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban satışalanında çalışmalara başladı. Vatandaşların ibadetlerini sorunsuz bir şekildeyerine getirebilmeleri için çalışan ekipler, altyapı çalışmaları ve çadırkurulumu yaparak modern ve hijyenik bir kurban satış ve kesim alanınıhazırlıyor.

Esenyurt Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlarınkurbanlıklarını modern, hijyenik ve güvenilir bir ortamda satın almaları vekesim yapmaları için tüm imkanları oluşturuyor. Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde38 dönüm arazi üzerine kurulan kurban satış alanında; 124 büyükbaş hayvançadırı ve 30 küçükbaş hayvan çadırı bulunuyor. Yol düzenlemeleri, çadırkurulumu, elektrik ve su tesisatı gibi tüm altyapı çalışmalarının devam ettiğikurban satış alanı; modern çadırlar, hijyenik tuvalet ve duş alanları, mescid,otopark ve kafeterya ile vatandaşların huzur içinde kurban alışverişi yapmasınauygun hale getiriliyor. İçerisinde kesimhanenin de bulunduğu alanda, zabıtaekipleri 7/24 güvenliği sağlayacak. Kurbanlıklar, 1 Haziran itibariyle veterinerhekim kontrolünde alana giriş yapacak.

6 Bin 500Kurbanlık Bu Pazarda Satışa Sunulacak

Kurban satış alanında çalışmaları denetleyen Esenyurt BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Burası ilçemizde belediye eliyle yapılan enbüyük alan. Ekiplerimiz buranın altyapı çalışmalarını tamamlayarak KurbanBayramı’na hazır hale getiriyor. 38 bin metrekarelik alanda kurduğumuzçadırlarda 3 bin 500 tane büyükbaş kurbanlık ve 3 bin tane küçükbaş kurbanlıksatışa sunulacak. Ekiplerimiz gece gündüz çalışarak kısa süre içerisinde büyükbir iş başardılar. Ayrıca buradan binlerce ton gübre çıkacak. Bu gübreleri, biryıl sonra park ve bahçelerde yürüttüğümüz çalışmalarda kullanacağız” dedi.

eamy80rkzvewbdbhc3n2p7xj.jpg

cnrw9o5zsszt0fgna6jqdxat.jpg

kmyh64dx3av1tnkf8rp9hIcw.jpg

vylwejqaupfldmzpibunIjkx.jpg

sybtjwvzmppugregj2qnlc3s.jpg

s9lxok8rwiazxspvnyzyueq1.jpg

dh8e679bqdfzn2ovhlgu4pic.jpg

siryv5g8uwkzleaso0vnpmbd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.